"המפעל הציוני נמצא בנסיגה"

mean girl 16

New member
"המפעל הציוני נמצא בנסיגה"

לצערי ולצערינו הטרוריסט בהחלט צודק. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/421/285.html בנאום שנשא בוועידה בנושא הפליטים וזכות השיבה הספיד ראש הממשלה הפלשתיני את הציונות ואת מפעל ההתנחלויות. "ראינו את הנסיגה מהרצועה וכעת הישראלים חושבים על נסיגה בגדה".

bhnadav

New member
אני דווקא חושב שהוא לא צודק ../images/Emo13.gif

אבל אולי צריך לפתוח דיון - מהו המפעל הציוני. האם לשלוט על כמה שיותר שטחים משטחי ארץ ישראל, או האם להקים מדינה יהודית ודמוקרטית עם רוב יהודי, מדינה שכל יהודי בעולם יכול לעלות אליה ולהתגורר בה בלי מורא ופחד מפני אנטישמיות ושנאה.

mean girl 16

New member
ואולי דווקא כן חשוב לבדוק

איך זה נתפש בצד השני. "אסור להתעלם מתחושת הפרס לטרור שנוצרת בעקבות מהלכים כאלה. השאלה היא איך מנטרלים אותה. באסכולות מסויימות בצד הפלשתיני מתרגמים מהלכים חד צדדיים כאלה כפרס לטרור וזו בעיה. על זה בדיוק מדבר נשיר איראן כשהוא משווה את ישראל לעץ רקוב שיקרוס בבת אחת. היום כבר ברור שאחת הסיבות לניצחון החמאס בבחירות הייתה הפרשנות של חלק מהעולם המוסלמי להתנתקות. זו הסיבה שיש לי לבטים קשים בעניין הזה, אני לא מסתיר את זה." ואת זה אמר אתמול דווקא השר בוז'י הרצוג.

bhnadav

New member
אני מודה שזה לא כל כך מעניין אותי.

ארח חיים, לדוגמא, מנה היום מספיק סיבות המחזקות את ההתכנסות ולטעמי גם מגמדות או אפילו מבטלות את הרשמים שהיא יוצרת בצד השני, כביכול. אני התייחסתי ספציפית למושג "המפעל הציוני" שמר הנייה מתנדב להגדיר לי אותו. את מבינה איך זה הולך שם - קודם הוא שולח שר שלו כדי להיפגש עם רב אנטי-ציוני בשוודיה, אחר כך הוא מגדיר לנו את המושג "המפעל הציוני".

ירמי100

New member
אלף קאסמים לא יצליחו לבלבל אותי

ואני עדיין אספר שאני חי ללא מורא ופחד

bhnadav

New member
מדובר בבעייה בטחונית,

שמערכת הביטחון כולה מנסה להתמודד איתה. זו בעייה שאפילו לא קשורה לפינוי התנחלויות כי ידוע לנו ראשית שהמקומות שמהם נורים הקסאמים הם לא מהמקומות שבהם היו יישובי צפון הרצועה שפונו ושנית מדובר בתופעה שהייתה כאן (עם תוצאות קלטניות, לעומת עכשיו תודה לאל) גם לפני הפינוי. אני סומך על צה"ל שיידע להתמודד עם הבעייה. גם הטרור לפני כמה שנים נראה כבעייה שאי אפשר להתמודד איתה. היה ברור לנו, שאי אפשר למנוע את רוב המקרים בהם מחבלים מתאבדים באים להתפוצץ ברחובות תל אביב, חיפה, נתניה, חדרה, עפולה ומדינות אחרות. כיום אנו רואים, ברוך השם, שהבעייה ניתנת לפיתרון כמעט ברוב המקרים ושצה"ל ומערכת הביטחון יודעים להתמודד עם הבעייה, בהדרגה עד לרמת האפס כמעט. אני סומך על מפקד חיל האוויר שאומר שיש תוכנית לפיתרון הבעייה שמתגבשת עכשיו ותראה אור בעוד כחודשיים ואני סומך על מערכת הביטחון כולה שתדע להתמודד עם הבעייה המורכבת הזאת וכפי שהיה עם הטרור - להביא אותה לרמת האפס.

שקרן

"זו בעייה שאפילו לא קשורה לפינוי התנחלויות כי ידוע לנו ראשית שהמקומות שמהם נורים הקסאמים הם לא מהמקומות שבהם היו יישובי צפון הרצועה" הקסאמים שפוגעים כרגע באשקלון, בזיקים, במבקיעים ובמפלסים מגיעים דווקא מהתוחמת הצפונית.

מצב כזה לא יכול להשתנות מהר

גם אם הפלסטינים יקבלו "זריקות אינפוזיה" (סליחה, כסף), עדיין מצבם המהותי נשאר גרוע. זה כמו אקמול לחולי סרטן. הפלסטינים נמצאים כיום באחת מנקודות השפל הגרועות ביותר שלהם, ודאי בשלושים השנים האחרונות. היכן ישראל והציונות לעומת זאת נמצאים היום בהשוואה לשנים אחורה? המפעל הציוני כיום עומד איתן על שתי רגליו ותלוי בעיקר בעצמו. לכן גם המפעל הציוני יכול להחליט (מיוזמתו) לעשות צעדים שנראים אולי כ"נסיגה". למפעל הפלסטיני, שבקושי שוכב בכוחות עצמו וודאי שלא עומד, לעומת זאת אין לאן לסגת. אם המפעל הציוני עושה אפצ'י, המפעל הפלסטיני מתמוטט. אז הניה אומר... הוא, מבחינתו, לא יכול לומר אחרת.

טשאפק

New member
האמת היא שדיברו על התמוטטות

כלכלית צפויה של הרשות עוד לפני שהחמאס עלה לשלטון, ובלי קשר לחרם. פשוט, ההוצאות היו הרבה יותר גבוהות מההכנסות (לפני החרם).

נו אז מה ? לא תוכל להכחיש שב-25

השנים האחרונות ישראל רק נסוגה ונסוגה מפני האויב הערבי. צמיחה כלכלית לא תורמת מאומה במלחמה שלנו נגד הפלסטינים, ואולי בעקיפין גם מזיקה.

trigotrigo

New member
מה עניין שמיטה להר-סיני?

ממתי מפעל הציונות היה לשם נרדף להתנחלויות ביהודה, שומרון ועזה? לא הייתה זו כוונתו של הרצל, ולא הייתה זו כוונתם של בן-גוריון ושאר ראשי ממשלות ישראל, ללא קשר למפלגה אליה השתייכו. העולם הערבי עוד לא הבין שבכל הנוגע לציונות הוא יכול לסתום את הפה, כי לא בשבילו הוקמה מדינת ישראל, אלא בשביל כל יהודי בארץ ובתפוצות באשר הוא. המפעל הציוני, בשבילי, הוא הבית שיש לי, ונמל התעופה שלידו. הוא ירושלים, חיפה, תל-אביב ובאר-שבע, הוא רמת הגולן, הגליל והנגב, הוא נהר הירדן הזורם בגאון, הוא מעמדה של ישראל כמעצמה טכנולוגית, והוא דן גילרמן כסגן נשיא העצרת הכללית של האו"ם. המפעל הציוני פועם אצלי בלב.

למעלה