המפץ הגדול- דחוף

טל ברב

New member
המפץ הגדול- דחוף

מה השוני בין נק' הזמן שהמפץ התרחש לכל נק' זמן אחרת בנצח?

lmatan1

New member
סוני זה כל השוני,../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מה שברור שבטלויזיה של סוני רואים את זה יותר טוב, מה כל כך דחוף הפיצוץ הגדול עוד לפנינו,

טל ברב

New member
ל- lmatan1

לא הבנתי את התשובה שלך. אשמח אם תנסח אותה יותר ברור. בכבוד רב, טל

LordOfSpells

New member
טוב. על זה פחות או יותר עניתי בכיתה

ט'. תשמע, כל מה שאני כותב כאן זה מסקנה אישית שאני הסקתי ואין לה שום ביסוס מדעי ושום מחקר ושום כלום. זאת הדעה שאני גיבשתי אחרי הרבה לילות של שינה מאוחרת מידיי, תחליט אתה אם לקבל או לא: מהו זמן? זמן הוא על פי דעתי בעצם רצף ארועים.אם כל היקום יעמוד מלכת, והמולקולות לא יזוזו, הזמן יעצור? מה שאתה עוצר בעצם זה את רצף האירועים, ובכך בעצם אתה עוצר את הזמן. עכשיו, כידוע, לפני המפץ הגדול לא היה רצף אירועים. זאת מכיוון שהמפץ הוא האירוע הראשון, כך שאפשר לומר שהמפץ הגדול הוא תחילת הזמן. (למרות שעל פי התאורייה שלי היו כבר אין ספור מפצים גדולים, וכל פעם הם לא היו מספיק חזקים כדי שהחומר יעבור את המרחק הדרוש כדי להגי עלהיסחפות אין סופית לתוך החלל.)

TalHai

New member
לאו דווקא

ז"א כן כרגע המפץ הגדול מצוי על נקודת זמן 0 אבל הגיוני ואפילו יכול להיות שהיו מפצים קודמים לזה שברא את היקום הנוכחי

p a r

New member
זמן?

זמן זה חומר בדיוק כמוני וכמוך טל לא הייתה נקודת זמן למפץ הגדול כי לא היה זמן-מרחב, אפשר לומר ששניהם נוצרו במפץ הגדול (תורת היחסות ומכניקת הקוואנטים\יקומים מקבילים יבהירו לך יותר את התשובה שלי-מומלץ לקרא)

אההטשל

New member
שאלת מליון הדולר

מי שיוכל לענות על השאלה הזאת יענה למעשה על השאלות המרכזיות ביותר שבהוויה, כי אם היקום היה קיים מאז ומעולם (כי לזמן אין התחלה וסוף), ואם בנקודה מסויימת מופיע חומר שעובר תהליך היוצר עם הזמן מפץ, או שמופיעה אנרגיה או כל התערבות אחרת שיוצרת את התהליך הזה אז מדובר בגילוי של הדאוס אקס מקינה, ההתערבות החיצונית, האלוהות, הבריאה, או לחילופין מה שברא את העולם בין אם זה האלוהים או משהו אחר. בקיצור: בינתיים אין תשובה לשאלה הזאת.

lmatan1

New member
תשובה בדולר לבקשתך,

החומר שיצר את הפיצוץ שנוצר אז קיים גם היום אני מבטיח לך שיש כאן כמה מפלצות דיגיטליות שהיו מאוד מאוד רוצים ללחוץ על הכפתור הזה בינתיים נמשיך להשתעשע אם מוטציות במעבדה עד שנצליח ליצר פיצוץ של יצור , או במילים אחרות פצצה מהלכת על שתיים אם תשימי לב יש כאן בין הפורומים פרסומת של יועצים מומחים ברפואה אסתטיתשמודיעים בריש גלי שאף אחד לא צריך שלא נולדנו ככה שבמילים אחרות הם מתיחסים אלינו כמו גוש בשר שבמוסך אפשר במחלקת שיפוץ ליצר תיקונים חיצוניים אסתטיים וחלקי חילוף יש בשפע, קחו לדוגמא את מיקל גקסון שעשה שיפוץ כללי והצבע מתקלף אז הוא הפך להיות מוסלמי,או מדונה שמרוב שיפוצים הפכה להיות אסתר ,אז תאמינו שהמפלצת הדיגיטלית בדרך, ואז גם 100,000,000 דולר לא יעזרו לנו הכתובת על הקיר והקיר שותק,

TalHai

New member
אתה לא מסכים איתי

שאפשר לומר שהמאפיינים על ידיהם אנחנו קובעים את הזמן החלו עם המפץ הגדול? ולכן הוא נק' זמן 0

טל ברב

New member
המשך

לפי מה שאתם אומרים אין כזה דבר נצח. הזמן התחיל ברגע בו קרה המפץ. הבנתי נכון?

למעלה