המפרט הזה נראה לכם?

תומשיו

New member
המפרט הזה נראה לכם?

ראשית - אתם גדולים עלי בידע במחשבים - ועל כך אני אסיר תודה!!! מעבדי אינטל p-4 2.8ghz (bus:800mhz, hyper threading) לוחות אם p-4P800 delux sb, SATA,GBL זכרונות DDR400 512MB *2 kingston כרטיסי מסך Sapphir (ATI) RADEON 9600XT TV DVI 128MB דיסקים קשיחים SEAGATE 120GB SATA כוננים 1.44 רגילים כוננים DVD צורבים DVD Recorders PIONEER AO6 DVD+R/-R*4(KLT מארז רגיל (שאותו אני צריך לשדרג) שני מסכי סמסונג רגילים 17 אינץ מקלדת ועכבר אופטיים סה"כ 7740 ש"ח עכשיו : מה זה CASH MEMORY והאם שכחו להוסיף לי אותו? מה חסר ומה דעתכם? XXX תודה על כל עזרה ושוב תודה לכולם!!!

MaSTeRLou

New member
אה.. P4P800... לוח נהדר, לך עליו

לגבי Cache, לא שכחו להוסיף מפני שזה חלק אינטגרלי של המעבד. יש לך במעבד הזה 512KB cache ברמה השנייה, שזה די סטנדרט היום. לא משהו שאתה יכול לשדרג, ומעבד עם cache יותר גבוה, כמו הP4EE, עולה בערך 900 ירוקים בארה"ב, וממש לא שווה את ההפרש. בעיקרון cache זה זיכרון לטווח קצר, לפעולות מיידיות, כמו הRAM, רק הרבה יותר מהיר ממנו. בגלל שהוא כ"כ יקר יש מעט ממנו ביחס לRAM והוא דואג לפעולות המידיות ביותר (אלה שמתרחשות ברגע שניתנת הפקודה), בניגוד לRAM, שעליו יושבים יישומים ופעולות שלאו דווקא דורשות עיבוד מהיר בזמן הנתון.

תומשיו

New member
פייר וואייר -

אני זוכר שמרו לי משהו כמו "במחשבים של היום ניתן לשים פייר וואייר בתוך המחשב" - למה הכוונה? אם אני מבין - זהו כבל חיצוני שמחבר בין המצלמה למחשב. אז מה זה בעצם "בתוך המחשב?" ותודה על ההסבר הקודם

MaSTeRLou

New member
זה קצת חורג מהייעוד

של הפורום, אבל ניחא... יש את הכבל המחשב בין מכשיר אחד למכשיר אחר (במקרה הזה בין מצלמה למחשב, כאשר ממשק החיבור נקרא firewire/IEEE-1394). כבל לא מתחבר במצלמה לשקע הComposite, ולא מתחבר במחשב לשקע הVGA. בשני ה"מכשירים" ישנו בקר בתצורה כלשהיא, שבעצם מפענח, משדר וקולט את המידע בשיטת הממשק הספציפית (firewire). הכבל הוא בסה"כ אמצעי החיבור בין שני הבקרים, ואלה בעצם מקנים ל"מכשירים" את התמיכה בממשק. לכן, כאשר אתה רוצה לחבר את המחשב למצלמה נניח, בכבל firewire, אתה צריך לדאוג שיהיה במחשב שקע שאליו תוכל לחבר אותו, נכון? firewire זו לא תכונה סטנדרטית של כל לוח-אם. בקר הfirewire בא עם שקע שאליו אתה מחבר את הכבל, ולעתים ניתן למצוא את הבקר הזה מותקן בלוח-אם (הוספת בקר firewire למחשב ככרטיס PCI עולה 150-200 שקלים לערך). בלוח-אם שאתה בחרת ישנו בקר כזה, אתה רק צריך לדוג שמי שירכיב לך את המחשב לא "יישכח" לחבר במארז גם את השקעים המצורפים לבקר.

SCaToPHaG

New member
תחליף ram.

יש היום יצרנים הרבה יותר טובים ואמינים מ-kingston

goldy

New member
אז ככה:

"לוחות אם p-4P800 delux sb, SATA,GBL" __אתה לא חייב DELUX, אפשר דגם פחות מתקדם "זכרונות DDR400 512MB *2 kingston" __שדרג ל1GB במידת האפשר "כרטיסי מסך Sapphir (ATI) RADEON 9600XT TV DVI 128MB" לך על 9800 "דיסקים קשיחים SEAGATE 120GB SATA" __יופי שהלכת על SATA, אבל אני ממליץ על ה250GB של מקסטור במהירות 7200 עם 8 מ"ב. "כוננים DVD צורבים DVD Recorders PIONEER AO6 DVD+R/-R*4(KLT" __צורב DVD יכול לתפקד גם ככונן רגיל. "שני מסכי סמסונג רגילים 17 אינץ" __הגדל ל19" במידת האפשר. "מקלדת ועכבר אופטיים" __בשביל מה אופטיים? סתם לדאוג לסוללות וקשר עין. עדיף שתלך על חיבור PS/2. "סה"כ 7740 ש"ח" __עם השינויים שלי המחיר עשוי לעלות על 10,000.

MaSTeRLou

New member
כמה תיקונים שלי (אם אפשר..)

א. נראה לי שכאשר הוא כתב 2* 512 הוא התכוון ל512X2, ו1GB במהירות הזאת יותר מיספיק לדעתי. ב. 9800? מה זה ייתן לו? אני לא בטוח שבעריכת וידאו (אולי בpost כן) צריך כרטיס כ"כ חזק. ג. עכברים אופטיים עובדים בUSB בד"כ, בגלל צריכת מתח מסויימת, אבל לא רצים על שום סוללות. אני לא רואה סיבה שלא לקנות אותם. על מקלדת אופטית לא שמעתי עדיין, ואם מדובר באלחוטית, אז זה באמת ביזבוז כסף.

למעלה