המפ

המפ../images/Emo105.gif

התפתח לנו דיון קצר בפורום בנוט, והרגשתי שאני צריכה חיזוק אז אם מאוד מתחשק לכן(אני מתכוונת לבנות. אם אתם בנים ובא לכם לעזור לי, אני אשמח אם תכתבו פה ואני ארשום בפורום. יצעקו על הבנים שהם נכנסו לפורום) תוכלו להיכנס ללינק ולכתוב את דעתכן/העובדות שידועות לכן/תיקונים לטעויות?

דורון ק

New member
יצעקו עליי!?../images/Emo11.gif../images/Emo12.gif

טוב,אז למרות שאני רגיל שצועקות עליי...מוטב שאני לא אכנס לשם.
טוב,אז מה שרואים שם זו עוד דוגמא לחוסר ההבנה והידע בקשר לתזונה צמחונית המבוסס על קונספציות שגויות ולעיתים אף הטעיות כלכליות של תעשייה זו. אנמיה-אכן את צודקת,על פי מחקרים אימפירים לצמחונים/צמחונית שיעורי אנמיה דומים לאכולי בשר-לטבעונים יש שכיחות אנמיה אף מעט נמוכה יותר. על אף שברזל הוא מינרל חיוני וחשוב לרוב אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל נגרמת כתוצאה מסיבה אחרת-לא תזונתית כגון דימום ויסתי כבד וכו´-ישנן הרבה אוכלות בשר הסובלות מאנמיה?והרבה צמחוניות הסובלות מאנמיה?התזונה גם חשובה אך משחקת לעיתים תפקיד יותר מינורי אצל בת הנוטה לאנמיה. אבל לא להבין לא נכון-הברזל הוא בהחלט מינרל חיוני וחשוב שיש לצרוך בדרך קבע(דרך מאכלים צמחיים). נשירת שיער-הקשר בין נשירת שיער לתזונה הוא מורכב ולא תמיד מובן.מה שבטוח-תזונה צמחונית נכונה לא תגרום לנשירת שיער-בעיקרון אף להיפך. פצעים:פה יש דווקא משהו מוזר-במקום המיתוס הנפוץ,אמירה שגויה שונה-מעין מיתוס בהפוכה-מוזר. לעיתים אומרים כי מאכלים שמנים כגון המבורגרים,נקניקיות גורמים לאקנה,פצעים וכו´,ישנם אף הרבה רופאים שעדיין חושבים כך-אין כל ביסוס להשפעה תזונתית כזאת או אחרת על אקנה,ובטח שלא לתזונה צמחונית! תזונה על פי סוג דם-תיאוריה זו "פותחה" בהיבט הצרכני על ידי נטורפאט בספר "EAT FOT YOUR BLOOD TYPE"-בספרו נטורפאט זה מציג כמה תיאוריות לא מבוססות ולעיתים אף ממש מגוכחות. על תיאוריות אלו הייתי אומר שהן "קיקיוניות" מבחינה מדעית אבל האמת שאפילו על מנת להגיד לרמה קיקיונית יש לתיאוריה זו דרך ארוכה. ויטמין B12-לצמחונים לא צריכה להיות בעיה בתחום זה מאחר שויטמין זה נמצא במוצרים מועשרים,ביצים,מוצרי חלב וכו´. במקרים רבים ישנה בעיה בספיגה של ויטמין זה מבשר-ללא ספק ספיגה טובה יותר של הויטמין מצויה במוצרים מועשרים ובכדורים תת-לשוניים(SUBLINGUAL). בכל מקרה מחסור ביסוד תזונתי לעולם!! לא מטופל על ידי התזונה בלבד ולכן הערה כאילו "שניצל" שיפר את מצב הקובלמין אצל מישהי עם חוסר הוא שגוי/לא מדויק. צמחונות ובריאות-אכן מחקרים הוכיחו כי תזונה צמחונית/צמחית נכונה היא התזונה הבריאה ביותר. למעשה במחקר אחד הנערך בקליפורניה בהשתתפות כ-30,000 איש נמצא כי סיכוי הצמחונים להשמנה,לאבנים בכליות,ללחץ דם גבוה,למחלות קארדיו-ואסקולריות,ארתריתיס ועוד היה נמוך משמעותית מאלו שצרכו בשר עוף לעיתים רחוקות-גם כאשר הצמחונים היו שמנים משמעותית רמות הכולסטרול בסרום היו נמוכות משמעותית מאשר אצל אוכלי הבשר. וישנם כמובן עוד הרבה מחקרים בנושא. את מחקר זה לא ניתן לראות בחינם דרך הנט אבל אני מצרף מאמר אחר אותו כן ניתן להשיג בחינם על תזונה צמחונית ומחלות-רק לידע כללי. Vegetarian diet: panacea for modern lifestyle diseases? Q J Med 1999; 92: 531-544

למעלה