המצאה חדשה

המצאה חדשה

ההמצאה היא Samurai Helmet Beetle או כמו שהיפנים קוראים לזה: Kabuto אני מאוד מרוצה מההמצאה. אז איך המצאתי את הדגם? קצת שיעמם לי בשיעור ספרות אז לקחתי סרגל ושירטתי ריבוע על דף מחברת רגיל. על בסיס הידע שיש לי בתרשימי קפלים שירטתי תרשים קפלים די פשוט שידעתי שהוא פתיר. השתמשתי הרבה מאוד בכלל מקאווה. התרשים היה גמור. היה מאוד פשוט כך שלאף אחד לא היה קשה לקפל את זה. זה יצא בסיס יפה אבל מוזר מבחינת הזויות. הן לא מתאימות והן גם מסבכות סתם את הדגם. שיניתי את התרשים כך שהוא יעבוד על זויות של 22.5 מעלות ומהסוג הזה. עוד לא ידעתי מה זה הולך להיות אבל חשבתי על חרק. בגלל שאני אוהב את החרק הנ"ל החלטתי לפתח את הדגם כך שהוא יהיה דומה. זה די הצליח. יום לאחר מכן גיליתי שלחיפושית הזאת אמורות להיות 6 רגליים ולא 8 כמו שיצא בהתחלה. אז מהבחינה הזאת הבסיס שהמצאתי מאוד גמיש: הוא יכול להציא 6, 8, 10 ,12 רגליים די בקלות אם רוצים. ככל שיש יותר רגליים כל הן יותר קצרות.... אז לקבוטו שלי היו מעכשיו 6 רגליים. פיתחתי עוד ועוד ועוד ועכשיו אני כבר מרוצה. אשמח לשמוע הערות. הדגם מקופל מנייר אריזה דק שצבעתי בחום וגימרתי בלכה.

עוד כמה פרטים ששכחתי

1) פיצולים בקצוות הידיים: בקלות אפשר לעשות פיצולים בדגם בכל רגל אבל ראיתי בתמונות של החרק האמיתי שאין לו שום פיצולים אז עדיף לי ככה. 2) פיתוח תרשים הקפלים הראשוני היה בשיעור ספרות ביום שני לפני שבוע. הפיתוח של הדגם היה בשיעור ספרות שביום שלישי ושרטוט התרשים האחרון המעודכן ביותר (כן! יש!) נעשה בשיעור גיאוגרפיה ביום חמישי. השרטוט הוא כבר תרשים רציני. שיפרתי את הדגם עוד קצת אחרי שדיברתי עם הרמן מריאנו והוא יעץ לי כמה עצות שמאוד שיפרו את הדגם. 3) הדגם מאוד קשה. הוא יחסית לחרקים של לאנג קצר אבל הרבה שיקועים לא מעצבנים!

yepeled

New member
ממש נפלא - כל הכבוד!

כדאי להודיע לרוברט לאנג שקם לו מתחרה! האם המורה שלך לספרות יודעת את תרומתה לאוריגמי? מה אם פרסום תרשים קפלים או הוראות?

eyal reuv

New member
כל הכבוד!

יצא ממש חרק יפה. טוב לדעת שאתה מנצל ביעילות אתשיעורים בספרות וגיאוגרפיה. עוד כמה חרקים כאלו,ותוכל לעבוד על ספר משלך עוד כמה שנים...

giladznaor

New member
ממש מדהים!!!

כל הכבוד יובל, זה חרק ממש ממש יפה. גם הקיפול עצמו יצא ממש טוב. ואני אצטרף ליהודה בתקווה שיום אלד נראה תרשים קפלים / הוראות. כמו כן, אשמח לשמוע יותר פרטים על תהליך הפיתוח... כל הכבוד!

גילה או

New member
יובל ,ממש יפה!!

כל הכבוד.החרק ניראה ממש אמיתי ויפה(למרות שעדיין קשה לי להגדיר חרק בתור יפה...). תמשיך כך!!

matanbi

New member
ממש מדהים!

כל הכבוד,ממש יפה.זה באצת מזכיר את הדגם של רוברט לאנג.באמת אם תוכל לתת את ההוראות או את התרשים קפלים זה בטח ישמח הרבה מהפורום הזה.

תודה לכולם

יהודה אמר שצריך להודיע לרוברט לאנג שיש לו מתחרה. לדעתי אין שום צורך להתחרות. דיברתי על הנושאים האלה הרבה עם סעדיה. תרשים קפלים יש לי אבל מאוד קשה להבין איך להגיע מהבסיס אל החרק הסופי. הוראות גם יהיה מאוד קשה לעשות בגלל השלבים התלת מימדיים הרבים בסוף הדגם. אני חושב על האפשרויות האלה. אני טס עוד ארבעה ימים לאנגליה ואהיה שם כמעט שבועיים. עד סוף חופשת פסח. לא תשמעו ממני בזמן הזה. אולי אחרי שאחזור משם אצרף תרשים קפלים.

eyal reuv

New member
תעשה חיים

יש באנגליה טירות ומוזיאונים מעולים-ממש מומלץ. הייתי מת ליסוע לאנגליה,סקוטלד או אירלנד. אולי תקבל שם רעיונות לדגמים חדשים....

למעלה