כי אחרי זמן רב שלא נפגשנו, החלטנו לנסות לחזור לשגרה עם קבוצת החברים הקטנה שלנו,
תושבי ירושלים, מבשרת ומודיעין. החלטנו שכאן באזור שלנו אפשר לנסות. כמובן שלא דיברנו
על שום דבר אחר כל הערב, אבל זה בכל זאת היה חשוב. ממליצה.
טונה מקופסה היא מרכיב יומיומי חשוב בתזונת דל פחמימה וקיטוגני. אני על דל פחמימה
וחברות שלי על קיטוגני. אז בכל ארוחת חברים מגישים סלט טונה, ונשבר לי. לא נשבר לי לאכול
מידי פעם, אבל נשבר לי להגיש כל הזמן אותו דבר...
אז בשבוע שעבר כמעט המצאתי חדש. למה כמעט? כי השילוב של שעועית ירוקה וגבינת פטה יוונית
הוא של חיים כהן... השאר שלי.
מתחילים עם
2 חופנים שעועית ירוקה עדינה חלוטים במי מלח רותחים (5 דקות אחרי הרתיחה השניה)
ומקוררים במי קרח להפסקת הבישול, חתוכים ל2-3 ס"מ.
2 קופסאות טונה במים מנוקזות מנוזלים, מפוררות במזלג
חצי בצל סגול קטן חתוך לרבעי טבעות דקות
2-3 כפות מסוננות טבעות זיתים שחורים (לא חובה אבל מוסיף)
כ-150 גר' פטה יוונית חתוכה לקוביות 1 על 1 ס"מ (אפשר פחות או יותר, לפי מה שנראה
לכם).
מערבבים הכל, מתבלים בשמן זית, מכסה קטן של בלסמי
ומעט מאוד מיץ לימון (עד כאן אפשר להכין שעתיים שלוש מראש ולשמור במקרר)
חצי שעה לפני ההגשה מוציאים, מוסיפים מלח, מערבבים, ומניחים קצת למיזוג טעמים.
השילוב של הטונה עם קוביות הגבינה עשה את עיקר העבודה. יצא מאוד טעים.
על השולחן היו גם חצילים אפויים ברוטב עגבניות או רוטב פסטו עם מוצרלה
פשטידת פטריות קיטוגנית (קמח שקדים)
כרובית שלמה "נמסה" בתנור
קערת רביולי לגברים (הם היחידים שאוכלים...)
סלט ירוק עם כרוב לבן וכדורי מוצרלה
והמון ירקות-מיני במקום סלט
ובכל זאת, סלט הטונה זכה לשבחים מיוחדים.
תושבי ירושלים, מבשרת ומודיעין. החלטנו שכאן באזור שלנו אפשר לנסות. כמובן שלא דיברנו
על שום דבר אחר כל הערב, אבל זה בכל זאת היה חשוב. ממליצה.
טונה מקופסה היא מרכיב יומיומי חשוב בתזונת דל פחמימה וקיטוגני. אני על דל פחמימה
וחברות שלי על קיטוגני. אז בכל ארוחת חברים מגישים סלט טונה, ונשבר לי. לא נשבר לי לאכול
מידי פעם, אבל נשבר לי להגיש כל הזמן אותו דבר...
אז בשבוע שעבר כמעט המצאתי חדש. למה כמעט? כי השילוב של שעועית ירוקה וגבינת פטה יוונית
הוא של חיים כהן... השאר שלי.
מתחילים עם
2 חופנים שעועית ירוקה עדינה חלוטים במי מלח רותחים (5 דקות אחרי הרתיחה השניה)
ומקוררים במי קרח להפסקת הבישול, חתוכים ל2-3 ס"מ.
2 קופסאות טונה במים מנוקזות מנוזלים, מפוררות במזלג
חצי בצל סגול קטן חתוך לרבעי טבעות דקות
2-3 כפות מסוננות טבעות זיתים שחורים (לא חובה אבל מוסיף)
כ-150 גר' פטה יוונית חתוכה לקוביות 1 על 1 ס"מ (אפשר פחות או יותר, לפי מה שנראה
לכם).
מערבבים הכל, מתבלים בשמן זית, מכסה קטן של בלסמי
ומעט מאוד מיץ לימון (עד כאן אפשר להכין שעתיים שלוש מראש ולשמור במקרר)
חצי שעה לפני ההגשה מוציאים, מוסיפים מלח, מערבבים, ומניחים קצת למיזוג טעמים.
השילוב של הטונה עם קוביות הגבינה עשה את עיקר העבודה. יצא מאוד טעים.
על השולחן היו גם חצילים אפויים ברוטב עגבניות או רוטב פסטו עם מוצרלה
פשטידת פטריות קיטוגנית (קמח שקדים)
כרובית שלמה "נמסה" בתנור
קערת רביולי לגברים (הם היחידים שאוכלים...)
סלט ירוק עם כרוב לבן וכדורי מוצרלה
והמון ירקות-מיני במקום סלט
ובכל זאת, סלט הטונה זכה לשבחים מיוחדים.