המצאתי סלט טונה חדש...כמעט המצאתי

אמרלדה

Active member
כי אחרי זמן רב שלא נפגשנו, החלטנו לנסות לחזור לשגרה עם קבוצת החברים הקטנה שלנו,
תושבי ירושלים, מבשרת ומודיעין. החלטנו שכאן באזור שלנו אפשר לנסות. כמובן שלא דיברנו
על שום דבר אחר כל הערב, אבל זה בכל זאת היה חשוב. ממליצה.

טונה מקופסה היא מרכיב יומיומי חשוב בתזונת דל פחמימה וקיטוגני. אני על דל פחמימה
וחברות שלי על קיטוגני. אז בכל ארוחת חברים מגישים סלט טונה, ונשבר לי. לא נשבר לי לאכול
מידי פעם, אבל נשבר לי להגיש כל הזמן אותו דבר...
אז בשבוע שעבר כמעט המצאתי חדש. למה כמעט? כי השילוב של שעועית ירוקה וגבינת פטה יוונית
הוא של חיים כהן... השאר שלי.

מתחילים עם
2 חופנים שעועית ירוקה עדינה חלוטים במי מלח רותחים (5 דקות אחרי הרתיחה השניה)
ומקוררים במי קרח להפסקת הבישול, חתוכים ל2-3 ס"מ.
2 קופסאות טונה במים מנוקזות מנוזלים, מפוררות במזלג
חצי בצל סגול קטן חתוך לרבעי טבעות דקות
2-3 כפות מסוננות טבעות זיתים שחורים (לא חובה אבל מוסיף)
כ-150 גר' פטה יוונית חתוכה לקוביות 1 על 1 ס"מ (אפשר פחות או יותר, לפי מה שנראה
לכם).

מערבבים הכל, מתבלים בשמן זית, מכסה קטן של בלסמי
ומעט מאוד מיץ לימון (עד כאן אפשר להכין שעתיים שלוש מראש ולשמור במקרר)
חצי שעה לפני ההגשה מוציאים, מוסיפים מלח, מערבבים, ומניחים קצת למיזוג טעמים.
השילוב של הטונה עם קוביות הגבינה עשה את עיקר העבודה. יצא מאוד טעים.

על השולחן היו גם חצילים אפויים ברוטב עגבניות או רוטב פסטו עם מוצרלה
פשטידת פטריות קיטוגנית (קמח שקדים)
כרובית שלמה "נמסה" בתנור
קערת רביולי לגברים (הם היחידים שאוכלים...)
סלט ירוק עם כרוב לבן וכדורי מוצרלה
והמון ירקות-מיני במקום סלט
ובכל זאת, סלט הטונה זכה לשבחים מיוחדים.
 

michalgad

Active member
האוכל שלך תמיד נשמע לי נורא טעים.
רשמתי לי את סלט הטונה. בהחלט גיוון מעניין!

אז עכשיו גם הרמת להנחתה- תוכלי לפרט על הסיט ירוק כרוב ומוצרלה וכרובית נמסה בתנור.
תמיד כשאני מכינה כרובית שלימה בתנור היא יוצאת קשה מידי
 

אמרלדה

Active member
האוכל שלך תמיד נשמע לי נורא טעים.
רשמתי לי את סלט הטונה. בהחלט גיוון מעניין!

אז עכשיו גם הרמת להנחתה- תוכלי לפרט על הסיט ירוק כרוב ומוצרלה וכרובית נמסה בתנור.
תמיד כשאני מכינה כרובית שלימה בתנור היא יוצאת קשה מידי
תודה, מיכל. אם האוכל שלי נשמע לך טעים, אז שתדעי שיש בו קו מנחה מסוים.
אנחנו לא אוכלים כמעט קמח. גם לא כוסמין ואחרים. אנחנו ממעטים מאוד בפחמימות בכלל
ואני לא מכינה בד"כ אוכל כבד ו"מסורתי". רק קצרים, קלים ופשוטים. המון סלטים טריים שמכניסים לתוכם
חלבון, הרבה אנטיפסטי. אנחנו מחסלים טונות של ירקות בבית כל שבוע ואוכלים המון דגים.
באירוח החברים זה לרוב חלבי - שוב, בלי הרבה בצק. בד"כ מגש גבינות, מגש דגים מעושנים/כבושים,
פשטידה אחת על השולחן (קטוגנית) ורביולי או סלט פסטה או תפו"א כדי "לסתום" את הגברים (הם מאוד גדולים...).
וסלטים מורכבים. יש לנו שם חברה שמכינה כל פעם כחמש פשטידות. אין מצב אצלי. ממלכת הפשטידות
לפני עשרים שנה הפכתי למי שמבשלת כמה שפחות בצק.

באירוח המשפחה בשישבת יש בדיוק אותו דבר, רק בלי גבינות ועם סיר אחד בשר. סיר או תבנית אחת
בלבד של בשר או עוף, אחד של אורז או פסטה או תפו"א בעיקר לנכדים, דגים, אנטיפסטי וסלטים.
קינוחים - פירות, אגוזים וסוג אחד של מאפה - בד"כ קטנטנים, והמבוגרים לוקחים רק אחד מכל אחד.
כמובן, זו לא רק המבשלת "אשמה", אלא גם האורחים. התמזל מזלי.

אין מה לפרט בסלט. חסה, כרוב לבן וכדורי מוצרלה. הפעם בלי תוספות של ירוקים אחרים. רוטב ויניגרט.
כרובית "נמסה" (הגדרה של אייל שני) זו כרובית שלמה (לא חוששת כי זה בלי חרקים)
שחותכים לה את הגבעול עד לגובה הפרחים, מכניסים אותה בשלמותה לסיר
מי מלח רותחים כשהפרחים למטה ומבשלים אותה ברתיחה עדינה כרבע שעה אם היא גדולה ופחות אם
קטנה. אח"כ מסננים היטב ושמים בתבנית כשהפרחים למעלה, מפזרים 2 כפות שמן זית תוך פתיחת
הפרחים באצבעות, ואחכ" מתבלים למעלה היטב. אני מתבלת עם פפריקה מתוקה, מעט חריפה, מלח ואבקת שום.
190 מעלות 20 דקות. לאחרונה היו כרוביות קטנות, אז הכנתי שלוש בתבנית גדולה אחת. אין מי שלא אוהב.
כמובן שאפשר להכין בדיוק אותו דבר עם פרחי כרובית במקום כרובית שלמה.
 

michalgad

Active member
האוכל שלך תמיד נשמע לי נורא טעים.
רשמתי לי את סלט הטונה. בהחלט גיוון מעניין!

אז עכשיו גם הרמת להנחתה- תוכלי לפרט על הסיט ירוק כרוב ומוצרלה וכרובית נמסה בתנור.
תמיד כשאני מכינה כרובית שלימה בתנור היא יוצאת קשה מידי
 

michalgad

Active member
האוכל שלך תמיד נשמע לי נורא טעים.
רשמתי לי את סלט הטונה. בהחלט גיוון מעניין!

אז עכשיו גם הרמת להנחתה- תוכלי לפרט על הסלט ירוק כרוב ומוצרלה וכרובית נמסה בתנור.
תמיד כשאני מכינה כרובית שלימה בתנור היא יוצאת קשה מידי
 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
האוכל שלך תמיד נשמע לי נורא טעים.
רשמתי לי את סלט הטונה. בהחלט גיוון מעניין!

אז עכשיו גם הרמת להנחתה- תוכלי לפרט על הסלט ירוק כרוב ומוצרלה וכרובית נמסה בתנור.
תמיד כשאני מכינה כרובית שלימה בתנור היא יוצאת קשה מידי

היי מיכל,
מנסיוני, כרובית בתנור מתרככת יפה רק לאחר שהוכנסה מקודם לבישול קצר -
בסיר מים, רק - 10 דקות בישול, ואח"כ שטיפה במי -ברז קרים, וסינון .
(רק לאחר מכן התיבול והכנסת הכרובית לתנור.)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אעביר לבת שלי.
היא אמורה לעבור לירושלים ולהתחיל ללמוד (מתעכב בגלל המלחמה...) ואוספת רעיונות לארוחות קלות ולא יקרות.
ברור לי שיהיה שם הרבה טונה, שלך יכול לעזור.
תודה!
 
למעלה