המצב באמת כזה קשה??(נורווגיה)

forglemmigej

New member

MayFebruar

New member
קצת קשה לי לענות לך...

הנושא היה בכותרות בעיקר בנובמבר, עכשו כבר לא מדווחים על דברים כאלו. ובקשר להשמצות על ישראל והקשר שלה אל זה, לא נתקלתי. אומנם אני אישית לא מפחדת, אבל בעלי לא רוצה שאסתובב לבד בשעות חשוכות ומאוחרות. ובאמת יש כאן הרבה פנסים שלא עובדים. גם אותי זה משגע, אבל בעיקר כי אני לא יכולה לראות אם יש קרח על המדרכה... לדעתי, לומרות שנורבגיה עשירה מאוד, היא עדיין חיה במנטליות של טרום עידן הנפט

livfree

New member
תודה על התשובה

כתבתי פה פעם אחת בעבר, אני בשנת הלימודים האחרונה (גרה כבר קרוב ל9 שנים בחו"ל) והמחשבה לחזור לארץ אפילו לזמן קצר דיי מתסכלת. לכן חשבתי על נורווגיה כאופציה לעבודה ואולי אפילו הגירה.(עובדת על דרכון אירופאי) פגשתי בלימודים המון סקנדינבים והמקום והאנשים פשוט קוסמים לי למרות עוד לא יצא לי לבקר. כמובן שאנשים "טובים" תמיד דואגים להפחיד ולספר כמה המצב באירופה מתדרדר (עם המוסלמים), ואין כמו בארץ..
טוב נו........... אז שלחו לי את זה והייתי חייבת לברר עם ישראלים שגרים בסקנדינביה מה באמת המצב. זה קצת הפחיד ונראה מדאיג.

OddvarBra

New member
הייתי אומר

שזה איפשהו באמצע בין איך שזה מתואר באתר לבין התיאור שקיבלת מגברת MayFebruar. חוץ ממה שהיא אמרה לגבי רמת השירותים שמספק המגזר הציבורי כאילו שזה לפני שנורווגיה גילתה נפט. החלק הזה דיי מדויק.

OddvarBra

New member
אבל

פנסים שלא עובדים וקרח שלא מנקים זה אינדקציה של רמת שירות, לא משנה מה המנטליות

MayFebruar

New member
אוי, אני 'אוהבת' את ההפחדות האלו

בישראל יש יותר מוסלמים מבנורבגיה ועדיין אומרים לך שיותר טוב בישראל על סמך זה? בישראל אין אנסים? רוצחים? גנבים וכד'? אני חייבת להגיד שבמחשבה שניה הכתבה די מוגזמת לומרות שיש בה הרבה דברים נכונים. אבל זה לא נשמע לי שונה מהרבה מקומות שונים בעולם. אין ארץ מושלמת, ואין ארץ שהכי טוב לגור בה. גם נורבגיה שנחשבת הכי הכי בהרבה תחומים, לא מושלמת. אם נורבגיה קוסמת לך, לכי על זה. והכי חשוב, אל תתני לאף אחד להפחיד אותך

למעלה