המצב בשדרות

המצב בשדרות

עיר שלמה תחת קאסמים יומיומיים והארץ? שותקת. כבר כמה שנים טובות שאנשי שדרות נמצאים בסכנה יומיומית,סכנה קיומית. הם כבר שכחו מה זה לנהל אורח חיים נורמלי, שבו ילד בן 8 יכול לשחק ברחוב כדורגל מבלי לפחד לשמוע את הכרוז מודיע בבהלה "צבע אדום" אני,כתושבת קרית מוצקין, חוויתי לפני כשנתיים את המלחמה על בשרי. האזעקה נעשתה כשגרה והטילים היו קרובים מתמיד. את רוב המלחמה העברתי בממ"ד,יחד עם משפחתי, לא יכולנו לצאת מהבתים-פחדנו שתתפוס אותנו האזעקה ברגע הכי לא צפוי. הלילות עברו בממ"ד,הרדיו דלק 24 שעות, כל פעם שנשמעה האזעקה הקשבנו טוב טוב,לראות היכן נפלה הקטיושה. והם, תושבי שדרות,חווים את המציאות הזו כבר שנים. שנים שהם חיים בשגרה של פחד,של אימה. והארץ? שותקת. לפני כשנתיים גילו אנשי המרכז והדרום רוחב לב ואימצו את תושבי הצפון המופגזת אל ביתם ואירחו אותם בזמן המלחמה. כבר כמה שנים שדרות מופגזת יום יום,שעה שעה ולאף אחד לא איכפת. כולנו חיים בתוך המציאות שלנו, בתוך העולם הפרטי שלנו. והם? הם מופגזים שם. למה לפני כשנתיים,כשהצפון הופגז,כל הארץ עמדה על הרגליים ועזרה וכשדרות מופגזת כבר כמה שנים אף אחד לא עושה כלום? בואו נשבור את השתיקה נצא מהאדישות שמקיפה את כולנו ונפעל בתור בני נוער יש לנו את הכוח, הכוח להשפיע-לשנות. לשנות משהו שם למעלה,בצמרת המדינה. אסור לנו לשתוק. אורנית אורן שבט עידן, הנהגת צפון

mor000

New member
מממ מסכימה בערך...

אבל מאמרים כאלה כבר קראתי... על פעולה עוד לא שמעתי. ד"א הרבה משפחות מהמרכז מציעות למשפחות משדרות להגיע אליהם אבל זה לא פיתרון! יש מצב מלחמה כמו שהיה בקיץ ויש את המצב הזה שבו מדובר באינתיפאדה, מלחמת התשה, זה לא פיתרון לברוח למרכז, והפיתרון לא נמצא בידיים שלנו אלא באנשים האלו שבחרנו בהם, בנבחרי העם שדואגים ופועלים, יש על כך ויכוח אבל לא רק אצלנו נפגעים אנשים וזוהי עובדה קיימת שגם אנחנו נלחמים ומחזירים. גם שם ילדים ואנשים נהרגים ונפצעים... מבחינתנו מגיע להם ומבחינתם מגיע לנו... ועכשיו לכי תוכיחי למישהו מי אשם... זה עניין הרבה יותר מסובך, נכון, הפכנו לאדישים, אבל אנחנו אדישים לגבי כל דבר גם אם מדובר בפיגוע בת"א או פיגוע בחיפה או פיגוע ירי או דקירה במועדונים... התרגלנו לחיים שופעים באלימות ופיתחנו את האדישות, מן מגן חסינות להפסיק להפגע אולי או לקחת "קשה", זה עצוב, אבל עוד יותר עצוב שזה ממשיך ומחמיר ולא נראה כאילו משהו הולך להשתנות בקרוב. אז מה הפיתרון? שנלך כולנו לשדרות ונשב בממ"דים? שכל תושבי שדרות יזוזו משם? אני לא יודעת, אני חושבת שהמדינה חייבת לממן להם מגורים במרכז גם אם הם לא מוכנים לעבור משם, אני לא מצליחה לקלוט שאנשים מוכנים לחיות בתוך מקלט בשביל האידואולוגיה או אהבת המולדת והעיר והפרנציפ, ואם כבר הם מוכנים המדינה לא בונה להם מרחבים מוגנים. זה הרבה יותר מסובך ממה שאת מציגה את זה אבל בכך שאנחנו אדישים את צודקת ב100%, רק תציגי פעולה או פיתרון שהאזרח פה יכול לנהוג בה ואני אלך בדרכך, כי כרגע אני לא רואה דרך מוצא... ח"ח על היוזמה!!!

amit678

New member
אני מסכימה אבל...

כמו שמור אמרה, הודעות בפורומים יעזרו אולי להגברת המודעות אבל לא יגרמו שבתכלס המצב שאת מתארת יפסיק... אז באמת שאני מעריכה את זה שלך ולשבט שלך אכפת ואני מקווה שבקרוב גם תעשו משהו מוחשי שיגרום ליותר מהגברת המודעות (שזה חשוב אבל זה לא פתרון לבעיה)... אבל כל הכבוד על היוזמה...מקווה שתצליחו

נריה93

New member
אולי זה יפתיע..

אבל בשבוע האחרון מתכננים בבית הספר שלי תיכון חדש כל מיני פעולות של תמיכה בשדרות. מחר אנחנו הולכים ללכת לבית החולים בו מאושפזים האחים אשר נפצעו ביום שישי וזה הולך להמשיך בהפגנה שתתקיים בשבוע הקרוב בשדרות עצמה. נריה

אבלבושי

New member
צודקת!!!../images/Emo127.gif

גם אני חושבת שצריך לפעול ! ! ! הלוואי שאני אוכל לעשות משהו בנושא ! ! ! חבל שהשבט שלי בצופים לא מתייחס לזה כמו שלך ! ! ! מסכימה עם כל מילה שלך אנונימוס

למעלה