המצב בשוק העבודה

המצב בשוק העבודה

משהו מטריד אותי בנושא שוק העבודה בישראל של היום ואפתח במס' דוגמאות הקרובות אלי. לאחרונה אני מאזין לתגובות מפי חברים למקום העבודה הקודם, חברים למקום העבודה הנוכחי וסתם חברים טובים ממקומות עבודה שונים. וזה בערך הסיכום: חברה ממקום העבודה הנוכחי הנמצאת בחודש השמיני להריונה: היה לי וויכוח מקצועי לגמרי עם המנהל הישיר שלי וזה אמר לי: "קחי את הציוד עכשיו, גשי למחלקת כח אדם ומחר אני לא רוצה לראות אותך כאן". מחלקת משאבי אנוש מנעה את פיטוריה הלא חוקיים, אך בנשימה אחת הבהירה לה שכדאי לה לחפש מקום עבודה לתקופה שלאחר חופשת הלידה. חברה ממקום העבודה הנוכחי: פוטרה מהיום למחר, לאחר פחות משנת עבודה אחת ולאחר שעברה הכשרה ארוכה לתפקיד. חבר ממקום העבודה הקודם: גרוש טרי שעבר תהליכים כואבים, פוטר לאחר כ -25 שנות עבודה, בלי הסברים ומחוייב עכשיו לבצע חפיפה ארוכה עם המחליף (בחור צעיר ללא נסיון). חבר קרוב שלי: יום יומיים לפני שנסע עם משפחתו לטיול בארה"ב קיבל הודעה ממעסיקו, שהוא גם אחיו, שאין לו מה לחזור לעבודה לאחר הטיול. הטיול התבצע כמתוכנן אבל אני לא צריך לספר לכם באיזו אווירה הוא התנהל ומה בדיוק קורה עכשיו בתוך המשפחה. למזלו הוא מצא די מהר מקום עבודה אחר. ורק להבהרה: מדובר באנשים בעלי יכולת גבוהה, יחסי אנוש טובים, יוזמים, חרוצים ושאר תכונות נדרשות. ואני שואל אתכם: האם זהו מקבץ אקראי ולא מייצג? או ש... יש כאן בעייה ההולכת ומחריפה? האם המעסיקים מנצלים את האבטלה העמוקה במשק ופשוט משחקים עם העובדים כאילו הם כלים על לוח השחמט? האם הביקוש הרב לעבודה לעומת ההיצע הדל, מסנוור את עיניהם? האם הם מעוניינים לנצל את השפל ולהוריד את מחיר העבודה לקרקעית? האם בהכרח המפעל מרוויח על ניוד אינסופי של עובדים? האם המעסיק באמת לא מבין שהכשרה של עובד חדש לתפקיד גם היא חלק מהעלות? ומה בדבר ההכשרה של העובד הקודם והנסיון שצבר? והביצוע? האם זו הדרך שהם למדו בקורסים לניהול ויחסי אנוש? ועוד שאלות כאלה ואחרות. מצפה לתגובותיכם.
 

אלמרה

New member
אני בכלל לא רואה כאן דילמה...

על הסף ובעליל יש בהודעת פיטורי אישה הרה, אם במפורש על ידי המנהל או בעקיפין ובמרומז על ידי כ"א, עבירה על החוק!. ומכאן הדרך לקובלנה משפטית צריכה להיות קצרצרה. ככלל איני נוטה להכליל אך בדרך כלל, כל מי שמפוטר אינו מרוצה ורואה רק את הצד שלו ואת היותו נמנה על ל"ו צדיקים. בסיפורים אודות פלוני או אלמונית שהם עובדים מסורים תקופה ארוכה ולפתע מקבלים הודעת פיטורין יש נימת הפתעה והשתתפות אמפטית בצערם אך כאן אני נוטה שלא לקבוע נחרצות או לפסוק אשם או זכאי. אנו נתונים במצב כלכלי מסוים במשק הישראלי ועד כמה שהוא אינו מוצא חן או תקין מבחינתי האישית עדיין יש למעסיקים את היתרון המוקנה להם מתוקף אי האיזון של עודף ביקוש על היצע. אני נמנה על מי שבתקופת השיא של בועת ההי-טק, קבע את דרישות השכר בשליפה מהמותן ובכל פעם התאכזבתי חדש כאשר קבלתי את מבוקשי בלי הנד עפעף ("איך לא חשבתי על יותר") אז היה זה שוק של קונים בלבד... עד כמה שזה "אכזרי" ולמעט מקרים שרלטנות, גם למעביד, לחברה עיסקית יש צרכים וחובה לשרוד את "השקע" או השפל הכלכלי הזה ואם התיעלות מחייבת צמצום בכח האדם, זהו כורח בל יגונה. בשנות האינפלציה המטורפת שמעתי פעם את מנכ"ל משרד האוצר בזמנו שאמר בלשון ברורה וחדה: אין בעיה להפסיק את הטרוף הזה, אני רק צריך להחליט על רמת אבטלה גבוהה מאוד ומחול השדים הזה מופסק לאלתר. עד כמה שזה עגום הוא צדק אז וכנראה שאין הרבה קסמים בכלכלה, על אחת כמה וכמה במגרש בו לפוליטיקה תפקיד ניכבד ובידי פוליטיקאים מופקדת שליטה על פאקטורים רבים. ועתה שהגענו לפוליטיקה - אני עוצר כי כאן תם המנדט ואת העיסוק בפוליטיקה נשאיר בפורומים אחרים.
 

שילה1

New member
גם פיטורים-חייבים להתבצע על פי חוק,

ובכך אין ספק. אלא ש..המעבידיםמעדיפים לקבל חדשים,לשלם פחות,ובזמן זה לא חושבים על יעילות העבודה,מקצועיות ועוד. כן,זה מה שקורה במצב כלכלי עגום-ולבי לכל המפוטרים. אגב,בחוף בו אני מבקרת לעיתים,בבית קפה נחמד,קיים שולחן קבוע של מובטלי היי טק.גילם בין 30 ל 40,ולעיתים,שלא במתכוון,שומעת שיחותיהם.לבי להם! אכן-מעבידים מנצלים המצב,ויתר על כן: מעדיפים לקבל עובדים שבגינם מתוגמלים. והעבודה?בהתאם! כואב,חבל,ולאן נגיע?
 

s h o o s h a

New member
שוק העבודה

הכלכלה טובה והכל פורח וצומח. מה, לא? תראה כמה מובטלים 'נובטים' בכל יום? תראה כמה משפחות 'צומחות' להיות חלק ממשפחת העוני? אז כן, המעבידים מנצלים את העובדה שהשוק מוצף בכל המי ומי. מכל תחום, בכל גיל, עם ניסיון, בלי ניסיון. יש היצע שכמותו לא ידעו המעסיקים זמן רב. אז יש להם את היכולת לברור ולבחור ולהחליף ולשנות. הוצאות? נו באמת, הכל מוכר להם במס. מה 'כפת להם? אז, התשובה למרבית שאלותיך, לצערי היא- כן.
 
למעלה