המצב הכלכלי או בלוז לאיש הזבל.

MetalSinagouge

New member
המצב הכלכלי או בלוז לאיש הזבל.

חשבתי איפה אני יכול לכתוב את זה מבלי להתעסק עם כל החרא שבפתיחת בלוג ו-וואלה, נזכרתי שיש את הפורום הזה. ההדרדרות במצב הכלכלי משעשעת ומשמחת אותי לאיד (וגם לאגו!) כאחד. כל מיני פרצופים רציניים בחליפות מדברים ברצינות "בהלה בלה בלה". כל מיני מוכרים בבורסה, שאותם רגילים לראות צורחים, רק בוכים למצלמה. המציאות הזו הייתה עושה לסאטירה של דאגלס אדאמס בית ספר. התלות הפאתטית הזו במספרים, מספרים מאוד גדולים, שלרוב הציבור אפילו אין גישה אליהם היא מגוחכת ואולי גם מובנת. אולי זה התחליף לסיפורים מסביב למדורת השבט- כולם מתכנסים ביחד, ובעיניים מביעות דאגה מצקצקים בלשון. אחר כך יש פאנל שבו כל אחד זורק את דעתו המיודעת לגורמים למצב: "איסלאם", "הרוסים", "הסינים", "הקומוניסטים", "חסרי הבית", "בעלי ההון" או כמובן "המוסלמים הרוסו-סינים הקומוניסטים שהם חסרי בית אבל יש להם הרבה הון", אבל האפשרות הזו היא יותר איזוטרית. ואני ממש צוחק אבל לא כל הדרך אל הבנק. שונא בנקים. יותר מדי ניירת. חשבתי שאולי אני סתם ילדותי, אבל כשניסיתי לדמיין את עצמי שומע על כל המצב בעוד 50 שנה, לא ראיתי שום שינוי בתגובתי. אנשים מפוטרים- מההיי-טק, מכל דבר שאפשר. אני לעומת זאת, עובד בעבודת שכר מינימום ובאופן מילולי נמצא איפה שהחרא נמצא, במסגרת תפקיד רם המעלה שלי. רובנו לא טורחים לומר שלום למנקה שלנו בבניין\במסדרונות הקמפוס או לאלה שנהנים מהבריזה כשהם נוסעים צמודים לאחורי משאית הזבל... ואותם אנשים, כמו ג'וקים, יהיו היחידים שישרדו את השואה הגרעינית הכלכלית, כי למרות הפיטורים, והאבטלה, אף אחד מאלה, חלילה, לא יוריד את עצמו לדרגה של מנקה! וזה מעניין לגלות כמה משכורת מינימום יכולה להספיק עד שמתבקשת כאן השאלה: למה יש מירוץ עכברושים מטופש כזה שבו אנשים עובדים כדי שיוכלו לעבוד עוד ואז לקנות פלזמה של 49 אינץ' כדי לעבור ל''52 אחרי חודש אחר כך, כי השכן קנה 50? זה לא היה קוהרנטי? טוווב! זה לא היה אמור להיות, סתם הגיגים. אין משהו ששימח את ליבי יותר משמחה לאיד. עכשיו אני לישון, תעירו אותי כשאנשים יתחילו לאכול אחד את השני ברחובות (אקורד סיום Em7). להלהלהלה!

סליידר

New member
טוב לך בעבודת שכר המינימום שלך?

מה אתה עושה? לא היית רוצה עוד ביטחון כלכלי? עוד אקסטרה כסף עבור נופש מרגיע פעם בשנה? ספא? טיפול פסיכולוגי? משהו שיעשה לך טוב על הנשמה? יש הרבה דברים טובים אבל יקרים ששכר מינימום יכול לגרום לך לוותר עליו. טלויזיה 50 אינץ היא מה שעושה טוב לאנשים מסוימים, אבל הנקודה היא שיש להם את האופציה.

MetalSinagouge

New member
האמת שכן.

הנסיון שלי נובע מתקופת הנוער המוקדמת, מן הסתם לא הייתה לי הכנסה ובפעם הראשונה שבה ידיי פרטו על גיטרה חשמלית, ידעתי שאני חייב לקבל את זה. אבוי, היו להוריי סדרי עדיפויות שונים (זוטות כמו אוכל וכרטיסי נסיעה באוטובוסים) ואילו אני, נשארתי לא מסופק. עבר זמן, ועוד קצת זמן, ועוד קצת שבמהלכו למדתי להסתפק במועט, ולסנן את הגירויים של תרבות הצריכה. ככה אתה לומד שבגד בחנות נידחת זהה לבגד בקניון, רק שהמחיר שונה בגלל איזה אייקון קטן ומטומטם מעל הכיס. ועוד ועוד... בסוף קיבלתי את מבוקשי, ואפילו הצלחתי לממן תענוגות נוספים בסגנון (לא נראה לי שיש איזשהו גאדג'ט בעולם ששווה את המחיר שאפשר לשלם על כלי נגינה איכותי במקום). ואלה הדברים שעושים טוב על הנשמה. טיפול פסיכולוגי יעיל בעיקר בגלל השוק שאתה חוטף כשאומרים לך כמה 45 דקות עלו, ואז אתה מבין 2 דברים: א. שכדאי לך מהר מאוד לחטא את השריטה שיש לך במוח, כדי לחסוך בהוצאות. ב. ששירותים הניתנים מסביב לתחנה המרכזית הישנה בתל אביב הם הרבה יותר משתלמים. זה לא שיש להם את האופציה. אני לא איזה נזיר בודהיסט וסך הכל אני חומרני, למרות שאני נותן דגש מודע כדי לסרס את היצר המטופש הזה, וכבר למדתי שרוב הרצונות שתוקפים אותי ניתנים לכיבוי מהיר אחרי כמה ימים שבהם אתה חושב האם אתה באמת צריך את החרא הזה או שזו רק גחמה של הרגע. אני פשוט חושב שאנשים (שונא אותם) מסבכים כל דבר וזה אידיוטי. ממתי כל העיין הזה של ה"עבוד-קבל משכורת-שלם\מכור" הפך למסובך כל כך שיש מילים כמו "ריבית והצמדה" ופנסיה וכו'... סתם לא מועיל. אם הייתי יכול להסתדר בלי בנקים הייתי שומר כסף מתחת לבלטה.

בוגד ! עברת לכאן ?

מה עשית בזביל מידינא ? יש לי בשבילך תוכנית אחלה להגדיל את הכנסתך . אתה פרייר שמסוגל לעשות הרבה אותו דבר וגם לא הכי טיפש . אתה יודע איפה אני .

MetalSinagouge

New member
חא!

הייתי פה עוד לפני שנולדת. טוב, לפני שכולם נולדו. אני סוליפסיסט, you see.

למעלה