המצב הכלכלי ונשים בעבודה

siv30

New member
המצב הכלכלי ונשים בעבודה

זה לא סוד שהמצב הכלכלי במשק במילים עדינות "על הפנים" והנשים נמצאות בקו הראשון להיות נפגעות. צירפתי שתי כתבות המשרטטות את מצבן העגום של נשים בהריון, שהן יחסית כח עבודה פגיע לפחות כמו נשים בלתי מקצועיות בגילאים מסוימים. אם אתן סומכות על משרד הרווחה שיעמוד לצידכן ביום פקודה, תשקלו שנית כי הנתונים מצביעים שהסיכוי שלכן 50 - 50, דבר שלגמרי לא מעודד.

rusty

New member
לצערנו זה ככה

מהרגע שהודעתי על הריוני אני בהתקפה חסרת שחר, שאני לא טובה מספיק, שאני לא מתאמצת, שאני גרועה, שאני ואני ואני, כולל התנכלות אישית פוגעת ביותר והתבטאויות מכעיסות על דרך העבודה שלי וכו', חוסר התחשבות במצב הפיזי כשאני לא מרגישה טוב, ועוד דברים איומים כאלו. יש לי הרגשה שזה היה בכיוון של לנפנף אותי, אבל משום מה הם כנראה לא הצליחו לשכנע אף אחד. נותרתי עובדת חרוצה, מסודרת ויוזמת כשהייתי, רק שנוספה לי בטן שלא התאימה להם. ההרגשה היא איומה ולא נעימה, אין חשק להמשיך הלאה ובטח שלא ליהנות מעבודה שאני כ"כ אוהבת.

siv30

New member
עצוב לי לשמוע....

בתחילת חודש מרץ פרסמה נעמ"ת סקר שערכה בנושא אמהות וקריירה. הנתונים לפי הפרסום עגומים, 52 אחוזים מהאמהות לילדים עד גיל 12 סברו שהאמהות פוגעת בקריירה שלהן. במדינה בה ילדים הוא דור העתיד על כל המשמעויות הכבדות שנלוות לכך, במדינה בה אחד ההשגים הגדולים הוא יצירת שיעור ילודה חיובי (ביחס לשיעור שלילי במדינות אירופה), עדין המחוקק נדרש להגן על הנשים בהריון ובהצלחה של 50 אחוז בלבד... עצוב לי כאדם לשמוע שהריון נתפס כמשהו אחר מנס חיובי שצריכים לעודד אותו, עוד יותר עצוב לי כאישה ללמוד שאנשים אינם מפנימים את הפתגם "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך..." ברור לי שהם לא היו רוצים שכך ינהגו עם הנשים והבנות שלהם אז למה להנהג כך לאישה אחרת...

למעלה