המצב הכלכלי

the mush

New member
המצב הכלכלי

אם אני לא טועה, רובינו פה בפורום כבר די מתנהלות בצורה [כזאת או אחרת] כלכלית עצמאית.
רציתי לקבל מכן טיפים לכך [לעזאזל!!] אתן מתנהלות במצב הכלכלי האבסורדי במדינה?

היום היינו בסופר, וחטפתי הלם [בפעם המאה] שמחיר העגבניות לקילו הוא 10 שקלים!!!
בתור זוג בני 22-23 שרק עכשיו התחיל את דרכו העצמאית, זה פשוט קשה.... לא חשבתי שאצטרך להגיע למצב שאני מתחשבנת על אוכל ובריאות!!

אז מה אתן אומרות? תעזרו לי?

Maldini Girl

New member
קודם כל, נושא הקנייה החכמה

במידה ויש אופציה, אפשרי לעשות קניות בכמה מקומות.
אם את יודעת שבמקום אחד המוצרים היבשים (שימורים, אורז, פסטות) זולים (בדר"כ המותגים של מגה, שופרסל וכולי די זולים) תקני שם, ואת הירקות תקני במקום אחר (כבר ראיתי כמה וכמה מקומות שמחיר העגבניות הוא 1-3 ש"ח לק"ג.

עוד עצה ששמעתי פעם, ועובדת לי טוב-
היא להיפטר מכרטיס האשראי, או לפחות להמנע מלהשתמש בו.
כי תחושת ה"גיהוץ" מבלבלת אותנו לפעמים.
ברגע שיש לך רק מזומן ביד, ואת יודעת שזה ורק זה הכסף שיש לך- תעשי יותר חושבים ותקני פחות.

מעבר לזה, ההמלצות הרגילות- להקפיד על כיבוי אורות בעת היציאה מהחדש, לא להשאיר מים זורמים סתם (חסכוני במים ובכסף)
לא להדליק מזגנים ומוצרי חשמל אחרים כשלא הכרחי.

בהצלחה.

nettus

New member
כמה טיפים

אחד אני מפטרתי מהאוטו העפתי אותו
עברתי לדירה במרכז העיר שאני חולקת עם שותפות ככה אנחנו מתחלקות בהכל, ואני חוסכת המון כסף כי אין אוטו ואני גם לא צריכה כי יש לי דקה מהבית תחבורה ציבורית לכל מקום.
וגם עם יש אוטו עדיף באמת לא לגעת בו, או לגעת בו רק שאין ברירה, הכסף שהוא שותה פשוט לא שווה את זה.
אני משתדלת באמת לקנות רק במקומות שהם הכי זולים, אומנם אני לא אכלנית גדולה אבל אני עושה קניה גדולה פעם בחודש, חודשים, לגבי דברים שהם לא יבשים באמת אפשר לקנות במקומות אחרים שזולים יותר, כמו ירקנים וכאלה.

אנחנו כמעט ולא מדליקות מזגן וטלווזיה אף פעם לא דולקות ויש לנו ממיר של עידן פלוס אז לא משלמים על כבלים, אז זה חוסך, מה גם שאנחנו כמעט ולא בבית.

לברר לגבי אינטנט טלפון וכדומה כמה אפשר להוזיל את העיסקה, אני עכשיו על עיסקה של 90 שקל על 10 מגה כולל תשתית כולל ספק.

וגם מכיוון שכולנו סטודנטיות שמרוויחות כלום (אני כבר לא אבל עדיין) השגנו 80% הנחה בארנונה, ככה ששווה לבדוק מה מגיע לכם וללכת לעיריה, ולסדר את הכל, זה שווה את המאמץ

מכונת כביסה אני שמה תמיד רק 30 דקות, פחות חשמל פחות מים.

באמת לנסות להשתמש כמה שפחות בכרטיס אשראי, למרות שלפעמים אין ברירה, וכל הזמן לבדוק מה המצב בבנק, ועל כמה עומד לכם החיובים בכרטיס אשראי, זה כל כך עוזר לתחנן את החודש.

עדיף גם להסתכל כמה ההכנסות שלכם וכמה אתם מוכנים להוציא החודש, ולא להתפשר
וכן לחסוך לא לקנות שטויות, למרות שזה קשה ברמות.

וזה מה שיש לי בינתיים

The Blue Fairy

New member
האמת? אנחנו הרגשנו לחוצים כלכלית

ולכן השנה יצאנו מהעיר הגדולה ועברנו לגור בכפר, עשינו חישוב שגם עם הוצאות הדלק, שעכשיו הן גדולות יותר, זה עדיין משתלם לנו!
בקשר למחירי הירקות והפירות - לא לקנות בסופרים אלא בשווקים, המחירים זולים בהרבה
המצב מאד קשה וזה לא פשוט בכלל לזוג (במקרה שלנו - סטודנטים) להצליח לחסוך..

כמה דברים.

1. לבדוק באמת הנחות - סטודנטים, מגורים באיזור מסויים אם זה רלוונטי לאיפה שגרים, מלגות וכו' - יש הרבה דברים מפתיעים.

2. לעבור לחברת סלולר זולה יותר!! זה כל כך מטורף ההבדלים בין החברות, ועכשיו עם כל שבירת השוק זה בדיוק הזמן המתאים. זה חסך לי מאות שקלים בחודש.

3. קניות - נשמע מצחיק, אבל זה באמת נכון - לא ללכת לקניות כשרעבים
בנוסף, ללכת לסופרים ענקיים, אם אפשר באזורים חרדיים (ואני רצינית) אתן תופתעו לגלות כמה מוצרים הרבה יותר זולים שם. לפני שיוצאים לקניות לעשות בריף מהיר על המטבח - כדי לא לקנות סתם דברים שלא צריך.

למעלה