המצב התדרדר לגמרי

justme007

New member
המצב התדרדר לגמרי

המצב מחמיר מיום ליום כי אבא שלי משתגע ומוציא את כל העצבים על אמא. ומה ששמתי לב, כל פעם שאחי פה אז אבא שלי ככה. כבר אמרתי לאחי שיעודד את אבא ושלא ידכא אותו, אבל מה אני יכולה לעשות? עם אחותי הגדולה אני כבר לא מדברת כי היא לא באה בכלל לבקר את אמא. לריב גם עם אחי? נמאס מהמחלה הזו כבר, אולי כמו שאמרתם באמת עדיף מוות על המחלה הזו.

יקירתי,

אין שום טעם לריב עם המשפחה! למה את לא מדברת עם אחותך? מה את יודעת על היכולת הרגשית שלה להתמודד עם המצב? כל אחד מאיתנו עושה הכי טוב שהוא יכול, לא יותר מזה. את הולכת לאבד את אבא שלך למחלה נוראה ואת רוצה לאבד גם את אחותך ו/או אחיך? טעות חמורה אחותי. אין שום טעם שתלחצי על אחותך לבוא יותר להורים, אם זה קשה לה. אם תהי לה לחברה, אולי תוכלי לעזור לה להתמודד עם הקשיים שלה. ואם לא, לפחות תהי מודעת להם. אחרי המון שנים של התמודדות אני יכולה להצביע על תובנה אחת עיקרית - על אחד עושה הכי טוב שהוא יכול, לא יותר מזה. ועם זה צריך לחיות. אין אידיליה, יש את מה שיש, לא את מה שרוצים. אל תהרסי את החלקות הטובות בחיים שלך, אוקיי?

ענתי44

New member
ג'סטמי 007 מצטערת לשמוע ../images/Emo24.gif

כמי שנמצאת בעמדה של אבא שלך.... כלומר נושאת על כתפיה את עיקר נטל הטיפול באמא. מאהבה. מבחירה אבל עדיין זה נטל. לא אחת הייתי על סף קריסה נפשית וחיזקתם אותי פה. לא פלא שאבא שלך מגיב ככה. ואל נשכח שהוא לא צעיר. ועכשיו יקירה צריך למצוא מוצא בקשר לחלוקה יותר נכונה בהורים ( אמא בעיקר אבל גם באבא). אבל חברתי, דבר אחד צריך לזכור שניתן חוקית לאלץ ילד לשלם אבל הורה חולה לא ניתן לאלץ אותו לבוא לבקר. ילדיה של אחותך רואים וגם הם יום אחד יגמלו לה באותה דרך. אין טעם לריב עם אחיך. אבל, לדעתי, וסליחה שאני מתערבת, לאסוף את כולם, ביחד בלי ההורים. אולי על קפה ועוגה ובלי צעקות או ריב לומר להם שאם הם לא רוצים לאבד את אבא ואותך אז שיתחילו להזיז את התחת ולעזור ומי שאין לו זמן שישלח את בן זוגו ( ליד אמא שכבה אישה שהחתן שלה היה בא יום יום לבית חולים בעיר אחרת להאכיל אותה כי אשתו עבדה בערבים( או שיממנו בזמן שלהם עובד שיעזור. אתם יושבים, כמו בבחירת אפיפיור עד שייצא עשן לבן ופותרים את הבעיות. מה לא לעשות.... להביא לאבא את הנכדים שישמור או לריב איתו ומה כן לעשות לעזור כדי להקל על אבא. שולחת לך חיבוק ונושאת תפילה שהמצב ישתפר.

justme007

New member
תודה ענתי

סתם התעצבנתי על אחי, הוא בכלל לא היה פה אתמול. אבא שלי פשוט היה ככ עצבני וכעוס שהוא אמר לי שאפילו אח שלי חושב ככה (וזה היה מזמן, כי דיברתי עם אחי והוא הבטיח לי שהוא יותר לא ידכא את אבא, ואתמול דיברתי עם אחי והוא מקיים את ההבטחה שלו). לאבא באמת קשה, יודעת מה הוא אמר לי אתמול? "אני איתה כל היום, את איתה רק חצי שעה ביום, אז אני לא מצפה ממך להבין למה עדיף לנו למות" - הוא ממש לא רוצה לחיות יותר כי קשה לו עם זה. אבל מאוחר יותר הכל נרגע, ואבא בא ואמר לי: "שאמא תדליק נרות כל יום - ניחא. אבל לערוך שולחן כל יום, לבשל ליום שישי, זה ישלח אותי לבית משוגעים, אמרתי לאמא שהיום לא יום שישי ושלא יוצאים מבית כנסת והיא אמרה לי: נכון, אתה צודק. אז את רואה היא מבינה" - מה יכולתי לומר לו? שהוא בטח צעק עליה כי לא היה לו סבלנות אז שהיא הסכימה איתו? לומר לו שאין תקווה ושלא יחפש? זה כמו שלפני שבוע כתבו פה בפורום שעדיף שהחולים ימותו ורתחתי מכעס על זה, כי כמו שאני לא רוצה שאבא יוותר אז אני גם לא רוצה שאנשים פה בפורום יוותרו - כי אני עדיין לא הגעתי למצב שאני רוצה שאמא תמות - אבל מה אני מבינה? כמו שאמרת ענתי, את כמו אבא, את מבינה אותו יותר ובטח את כל האנשים שמרגישים ככה, אני כנראה רק מתחילה להבין אתכם... ולגבי אחותי, בתשובה לאפס שתיים: תאמיני לי שכל החיים שלי הקשבתי לה וכל החיים שלי אני אדם שמעדיף לספוג הכל ולשתוק מאשר לריב, אבל אם את רואה את אחותך הגדולה מתנהגת ככה ולא באה לבקר את אמא וגם מעבירה עלייך ביקורת ולא עוזרת שאת מבקשת ממנה שוב ושוב שתעזור והיא לא באה לא מרצון ולא מישיבה של כל המשפחה אז אני לא זו שתגרור אותה לפה, מה שכן ירד לי כל ההערצה שהייתה לי אליה בתור אחות גדולה כי היא איכזבה אותי בגדול. וענתי - אני שולחת לך ולאמא שלך חיבוק גדול בחזרה

ענתי44

New member
ג'סטמי 007 יקירה../images/Emo24.gif

זה שאני מבינה ללב אבא זה לא אומר שאני חושבת כמוהו. אני מקבלת מלא טלפונים ואנשים שרוצים לעודד פשוט מספידים את אמא, ואני בוכה בלב אני רוצה שאמא תחיה ומאמינה שלמרות ההדרדרות והפגיעה באיכות חייה עוד יש לה מה לחיות ואני מתפללת עבורה כל יום.

justme007

New member
אני שמחה שאת חושבת ככה

ואני מתפללת איתך גם כן שהמצב של אמא שלך ישתפר.

ronnyw

New member
מילה לג'סטמי 007

גם אני מתמודדת עם שני הורים בעיתיים, וכבר כתבתי לא פעם שיש לי שלוש בעיות: אבא, אימא ו"הביחד שלהם"... כיום אני נמצאת בבדיקה של סידור מוסדי לאימא שלי, כאשר אחד השיקולים הוא להפריד בניהם, כי הבעיה השלישית (הביחד שלהם) הולכת ומחמירה... הם ממררים את החיים אחד של השני ופשוט מורידים זה את זה ביגון שאולה. (חוץ מהבעיות האוביקטיביות של כל אחד לבד). (אין לי מושג איך יהיו אחרי ההפרדה - אולי למחרת ירצו להתאחד שוב...) האם חשבתם בכיוון? בתור מי שבודקת ושואלת ומטרטרת את כל מי שרק אפשר, יש הרבה סיפורי הצלחה (גם רותי 57 מהפורום ציינה את המקרה הפרטי שלה). יש שני קשיים בענין: א. המחשבה על "זריקת ההורה". זה קטע רגשי ולא הגיוני, אבל הוא קיים ומציק. ב. עלויות מטורפות שלא כל אחד יכול לעמוד בהן. אבל שווה בדיקה (קטע ציני: מעניין שבדרך כלל בני המשפחה שמשתתפים פחות בטיפול, הם אלו שמתקוממים נגד המחשבה להוציא את החולה למוסד. לא כי הם רעים (אולי גם זה...) אלא, כי פשוט אינם מודעים למצב האמיתי בבית.)

ronnyw

New member
אופס, טעות

המקרה אליו התכוונתי הוא של פנטזי 1 ולא של רותי 57. סורי...

רותי57

New member
אני בהחלט מזדהה עם ענתי

לדעתי גם האחים צריכים לעזור . מאוד קל במצב הבלתי נסבל הזה לתרץ את המצב ולאמר כי אין כוחות נפש להתמודדות עם המצב ולא לבוא האם אם אחותך היתה בת יחידה האם גם אז לא היתה באה ועוזרת להורים? אני בטוחה שלאץ אי לכך כמו שכתבה ענתי תדברי איתם בטוב בלי טענות וטרוניות אך בצורה ברורה כי כולם חייבים לקחת חלק בעזרה להורים

pachol

New member
מבינה אותך

גם האחים של אמא שלי אומרים שקשה להם להתמודד עם המצב של אמא וכי הם מעדיפים לזכור אותה כפי שהייתה, מאז שהיא נכנסה לבית אבות לפני כחודשיים אף אחד מהם לא הגיע לבקר אותה, בתחילה כעסתי מאוד ועוד ניסיתי לשכנע אותם, בסוף הבנתי שזה הבעיה וההפסד שלהם, מה שיש עכשיו טוב או רע זה כל מה שיש והרגעים הטובים שווים עולם ומלואו! אי אפשר לקבל רק את הטוב אך בהחלט אפשר להינות ממנו ולשאוב ממנו כח לימים הפחות טובים. תנסי כן לדבר עם אחותך ולהסביר לה שבעתיד היא עלולה להצטער על ההחלטות שהיא עושה היום, תנסי לתת לה מעט מהכח והתמיכה שלך, אולי כל שהיא זקוקה לו זה אוזן קשבת וכתף לבכות עליה.

למעלה