המצב כזה גרוע?

טופי

New member
המצב כזה גרוע?

קודם כל ברכה למנהלת החדשה של הפורום. אני חייל ביחידת "היי טק" בצבא, היחידה מורכבת מתוכניתנים צבאיים, עתודאים בעלי תארים במקצועות ריאליים, ואקדמיים בעלי תוארים במחשבים. כל אדם שני אצלנו בטוח שיקבל המון כסף "בחוץ", ז"א לא בצבא מול המשכורת הזעומה שלו, וזאת על סמך נסיון תואר וידע. לעומת זאת יש כ"ך הרבה מובטלי היי טק כאן בפורום, ואני שואל, <נושא> האם יש להם סיכוי טוב למצוא עבודה ישר אחרי שחרור מהצבא? ובנוסף, אני שייך דווקא לתחום התמיכה, HELPDESK וSYSTEM, האם יש בתחום הזה דרישה? האם יש בתחום כסף?

mrona

New member
דה ג'ה וו

יש לי תחושת דה ג'ה וו מדהימה. אני בוגרת ממר"מ וכשעמדתי להשתחרר מהצבא כולם ירדו לחיי לא להעיז לעזוב כי יש הצפה של תוכניתנים בשוק ואין עבודה (זה היה לפני.... ממממ... לא נעים 12 שנה). אז גרסתי שאם אתה טוב, אתה תמצא עבודה. בנתיים נסעתי ללמוד בארה"ב וחזרתי 4 שנים אח"כ לתוך ביקוש אדיר של כ"א. עכשיו זה באמת לא זמן טוב לחפש עבודה בחוץ, גם אם אתה הכי טוב שיש בתחום שלך. החדשות הטובות הן שכשהשוק ישתפר הניסיון הצבאי שלך יהיה שווה המון. אם יש לך אפשרות, תשאר בצבא, זה מאוד נוח ובטוח. בנתיים, תבדוק את השוק. אין מניעה שתשלח קורות חיים ותלך לראיונות עבודה... בהצלחה.

mrona

New member
אני?

שנקינאי, חשבתי שאתה כבר מכיר את ה bio שלי בעל פה... :)

כן, אני מכיר. אני בטוח שיש לך

יכולות גבוהות בתחום שאת אוהבת (שיווק בינלאומי) במקומך הייתי מסתכל על העבודה שאת עושה היום כעבודת "סטודנטים" בכדי להתפרנס, והייתי משתדל "לשדרג" את עצמי ע"י לימוד עצמי (קורסים בשיווק/ניהול/יזמות וכו או לימוד שפה זרה נוספת צרפתית/ספרדית) עד יעבור זעם

mrona

New member
עושה

מעשית זה בדיוק מה שאני עושה. נרשמת ל MBA ולומדת ספרדית. ריגשית אני רק מדרך ל"או קיי, לא נורא, פסק זמן והכל יעבוד"... האמת, אתם מאוד עוזרים לי להגיע לשם. תודה :)

pixiER

New member
אני לא מאמינה שזו התגובה שלי,

אבל במקרה שלך, כנראה שעדיף להשאר בצבא, למרות שזה עונש שלא מגיע לאף אחד בעיני (ובטח שלא לך ) בקיצור, כן, המצב פה די רע, תתחיל לשלוח קו"ח כשזה יהיה רלוונטי, ותקווה לטוב... ותתחיל לבדוק מה שלום הדודה ההיא שאף אחד לא זוכר בחו"ל...

טופי

New member
ועם זאת המשוחררים האחרונים

מצאו עבודה, אחד עדיין מחפש, אבל עם 7 שנים נסיון בתקשורת אין לו ממש לאן להתפתח בתחום הצבאי.

למעלה