המצב של בעלי גרוע

המצב של בעלי גרוע

אני לא יודעת מה לעשות. בעלי לבד בבית ומאד לא מוכן לשתף פעולה בטלפון. כל דבר שאני שואלת , מתעצבן ומרגיש מאויים. אתמול הוא ניסה לשאול אותי מה קורה וכאילו מתי הוא חוזר לעבודה. הסברתי לו שהוא כבר לא ישוב לעבודה , עכשיו הוא בתקופת מחלה ויעבור וועדה רפואית של קרן הפנסיה. הסברתי לו שרצוי שימצא לעצמו עיסוקים/התנדבויות. נראה לי שהוא מקשיב אך לא מגיב , לא מוכן לקבל שעליו להפרד מאותה שיגרה שהיה רגיל אליה. אני עדיין מנסה למצוא כל מיני התנדבויות. אך אם הוא לא יישתף פעולה ויסכים להן , הוא פשוט ישקע ותהיה לו ירידה תלולה במחלה. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה שהוא כל כך סגור בעצמו ולא מוכן לדבר על הנושא. כל כך חשוב שידבר עם אנשים , אך הוא נשאר בבית ואין לו עם מי לדבר. טובה

ענתי44

New member
ליאורלילי../images/Emo24.gif

חייבים לגייס עזרה דחופה. האם ניתן לצרף אותו לאחת הקבוצות של חולים שנפגשים? כמו זו שחמו של גרשון והבעל של אסתר נמצאים? אולי להתקשר למנחה המדהימה שם ולבקש שתפגש איתכם בפרטי? אין טעם להתעמת עם בעלך בטלפון. הוא שוכח מה את אומרת, ולא מבין למה הוא לא בעבודה.הכל מתפרק לנגד עיניו והוא מודע שאין לו הכלים להרכיב חזרה את פאזל חייו ומפחד מהלא נודע. והשיחות האלה בטלפון יעשו גם לך רע. ואני חוזרת למה שכתבתי לך ונשמע מדע בידיוני, שחייבים להקים באזור שלכם מרכז לחולים צעירים.אני לא יודעת איך אבל חייבים!!!

ענתי , כמה שאת תמיד צודקת

אני כבר התקשרתי למנחה הנפלאה רק לפני כמה דקות והיא כבר נתנה לי כמה עצות חשובות לגבי הנסיעה לפראג. היא גם חשבה על סוגי התנדבות אפשריים. נכון שאני צריכה להמעיט בהתקשרות אליו ולתת לו חופש. אך איני יודעת מה עובר עליו וזה מדאיג ומלחיץ אותי. לגבי מרכז לחולים צעירים , אם אין לנו מידע כמה חולים יש , אין עם מי לדבר!!! ענתי , תהני מאמא ולוואי שהיא תרגיש טוב ותשאר בבית , חיבוקים ממני , טובה

ענתי44

New member
" ועל פיכן נוע תנוע"

פעם היה ברור שהעולם מרובע ומי שיעבור את האוקינוס יפול. וכשאמרו שהוא עגול לא קיבלו. ואחרי שהרשיעו את האומר שהעולם עגול זה מה שהוא אמר. למה אני מספרת את זה? כי לא חשוב כמה חולים יש. זה מעגל אימה שלא נצא ממנו, לחכות לסטטיסטיקה. אנחנו נקים מרכז אפילו לצדיק אחד בסדום ואז תראי איך שכולם יגיעו. צריכים במפגש הבא שלנו לשבת על זה. לבדוק איך אנחנו מצליחים להקים את זה

ענתי44

New member
ואני שמחה שדיברת

עם המנחה לגבי השינוי בחיים של בעלך בכלל ולגבי הטיול לחו"ל בפרט.

אין כמו האמונה שלך

ענתי , הצלחת להעלות חיוך על פני בגודל האמונה שבך. הלוואי שזה היה כל כך פשוט, אך דעי שאני לא כל כך מהר אוותר. עכשיו אני עסוקה עם הטיול , אך אחריו בע"ה נתחיל לעבוד בנושא מרכז יום כזה. אני בטוחה שכאן בפורום יהיו הרבה תומכים ועוזרים , טובה

ענתי44

New member
בלי אמונה אין לי יכולת

טוב כאוהדת הפועל חיפה, אני חייבת להיות נאיבית עד פאתתיות כדי לשרוד... אבל באמת אני לא סתם אומרת את זה.בטח שזה לא קל או פשוט. זה קשה ומורכב כמו שהחיים עצמם. אבל לא בלתי אפשרי. ואת בעצמך אחרי הרבה שנים של התנדבות באקים יודעת שרק עשייה מעגנת זכויות.רק אם נקים מרכז כזה הכל יפתח.התקציבים, הסטטיסטיקה והמודעות.

zs1957

New member
כמה מילות עידוד

היי טובה, לכל אחד מאתנו יש רגעי משבר, לא קל להתמודד עם המחלה הזאת. אבל אין לנו ברירה ואנחו ממשיכות כי אנחנו מנווטות את הדרך. תחשבי על הנסיעה לפראג זה יעשה לך טוב וגם לו. לצאת מהשגרה ולראות דברים יפים. הייתי מציעה שהעובדת הסוציאלית תדבר אתו על התנדבות בארגון כלשהו. מאחר והיא מקצועית היא תעשה את זה על הצד הטוב ביותר והוא יהיה יותר קשוב לה.לדעתי הוא מבין מה קורה לו וזה סוג של משבר . כל פרישה גם לאדם בריא היא סוג של פרידה, משבר. הליכה אל הבלתי נודע. לכן, חשוב מאד שיה לו מסגרת,שבה הוא יתרום ויתרם. ברגע שהוא ידע שהוא עושה משהו זה יחמם לו את הלב. גם את תהיי יותר שקטה שיש לו מסגרת תומכת ואוהבת. נסיעה טובה. תהנו ותעשו חיים. אשמח לעזור ולסייע. כל טוב, זהבה שחם

תודה זהבה

אכן זהבה את צודקת לגבי ההתנדבות. ייקח לו קצת זמן לקלוט שאין דרך חזרה לעבודה וצריך לקחת אחריות על המשך החיים. כך לפחות דיברתי איתו כשחזרתי מהעבודה. אני מזכירה לו אנשים שהוא מכיר , בפנסיה או מובטלים וכל אחד מוצא משהו להעסיק את עצמו. דיברתי עם ג'פרי ואולי ביום ראשון בבוקר נספיק לגשת לראות את המקום. גם דפנה תרמה כמה עצות חכמות ומועילות. כשאני בבית , הוא יותר רגוע וגם הבן חזר הביתה וגם זה עזר. תבלי יפה זהבה ותעשו חיים וגם אנחנו כמובן. כל טוב , טובה

למה שלא תנסי גישה שונה?

משהו בנוסח "עבדת כל כך קשה לאחרונה שהגיע הזמן שתנוח ותעשה רק דברים שעושים לך כיף". במקביל, תנסי למצוא יותר זמן לבלות איתו תוך כדי שאת נותנת לו תחושה שהוא עושה לך טובה בזה שהוא לא עובד אלה מבלה איתך. גברים אוהבים להרגיש יעילים, אחרת הם חסרי אונים. אל תנסי למצוא לו שום פעילות, תציעי לו פעילות ממקום של "התקשרו אלינו ממקום זה וזה והם זקוקים מאד למתנדבים. אני (כלומר את) מאד רוצה אבל אין לי זמן בגלל כך וכך, תקטרי קצת ואז תשאלי אותו מה דעתו לעשות לך טובה בלנקות את המצפון שלך ולהתנדב קצת במקומך. לא פשוט אחותי, לא פשוט! מקווה ומאחלת שהכל יעבור בקלות ומהר. שולחת חיבוק גדול של "יהיה בסדר, את לא לבד!".

תודה על הרעיונות היצירתיים

בוקר טוב אפס שתיים, אכן כל אחד כאן בפורום תורם מהרעיונות שלו והעצות ולנו לא נותר אלא לנסות לאמץ את מה שמתאים למקרה שלנו. בעלי עדיין מבין ואם אני אספר לו את הסיפור הזה , הוא ישאל למה הם התקשרו ו"תלכי את". אני פועלת בינתיים בגישה של לחזור שוב על אותם דברים עד שהוא יבין ויסתגל. בגלל המחלה הוא נהיה קצת עצלן , פסיבי, עייף וחסר יוזמה. לכן אמרתי לו , תנסה את כל האפשרויות של התנדבות ומתוכם תבחר בסוף מה שמתאים לך. אני בטוחה שגם זה קשה לו להבנה , אך אני לא רוצה שיחיה באשליה שיחזור למקום עבודתו. הגעתי גם למסקנה שעכשיו הזמן שבו הוא עוד יכול להתנדב קצת , לפני שגם זה יהיה מאוחר מדי. אני מנסה לעודד אותו לעשות דברים אבל בלי יותר מדי ":הוראות". מה שהוא רגיל לעשות בבית שיעשה. תודה על העדוד והתמיכה, וכמה שאת צודקת מה שכתבת לענתי , חברים לפעמים מבינים אותך יותר טוב ממשפחה וגם איתם אתה לעיתים יכול יותר לפתוח את הלב. כל טוב, טובה

אסתרס

New member
קבלה של המחלה

קראתי בעיון את מה שכתבת על בעלך. לפי התרשמותי הוא יכול עדיין להנות מקבוצת תמיכה מיוחדת לחולים ובני משפחה. יש בארץ שתי קבוצות מסוג זה. ברשלצ ובר-ג .תכנסי לאתר העמותה בדף קבוצות תמיכה ותחפשי את הקבוצה שמנחה הפסיכולוגית עופרה שגב ותתקשרי אליה. אני הייתי באותה מצוקה לפני שלש שנים ונעזרתי מאוד .ההשתתפות בקבוצה עזרה לנו לעבור את שלבי ההבנה וההסתגלות למחלה האיומה. אנחנו השתתפנו בקבוצה במשך שנתיים והפסקנו רק כאשר בעלי החולה הפסיק לתרום ולהתרם. לי אישית חסרה מאוד הקבוצה. זה מה שאני יכולה להציע לך. שלום אסתרס

קבוצת תמיכה

תודה לך אסתרס. אני כבר ניסיתי לפני כמה חודשים שילך לקבוצה ברמת גן והוא סרב. אחרי החגים אני שוב אנסה ואתייעץ עם עופרה ואני מאד מקווה שיסכים. נראה לי שנוח לו לא לדעת ולא לקבל. שולחת לך הרבה עידוד וכח ושבת שלום , טובה

למעלה