המציאות עולה על כל דמיון

המציאות עולה על כל דמיון

והרי ההוכחות לכך. עם הכניסה המבורכת של אוראנוס למזל דגים ב-2003, דבר אשר ילווה אותנו עד 2011, נראה התעוררות ציבורית לעניין ופריצות דרך מדעיות שיקרבו את המדע יותר מתמיד למיסטיקה ולמטאפיזיקה

miyamoto

New member
מדע מעולם לא היה קרוב לפיזיקה.

אלו אנשים נואשים, הנשלטים על ידי רגשותיהם, אשר מקרבים בין מדע לבין מיסטיקה ומטאפיזיקה.

miyamoto

New member
בכותרת, טל"ח; מיסטיקה.

ועוד תוספת קטנה, כל שמדעי אינו מיסטי וכל המיסטי אינו מדעי, כהכרח. המדע זו אומנות החקר, מיסטיקה זו אומנות ההנאה מן אי-החקר.

תמיד מצחיקים אותי סקפטיים

שבכלל לא מודעים למציאות המדעית של ימינו. אני מניח שאדוני לא קרא שום דבר ממה שכתוב בוויקיפדיה, האנציקלופדיה הסקפטית. הפיזיקה הקוונטית החלקיקית היום מורכבת ממושגים כגון עקרון אי הוודאות, דואליות גל-חלקיק, סופרפוזיציה, אנרגיית נקודת האפס, שזירה קוונטית ועוד דברים שקשה לקלוט אבל הוכחו שוב ושוב מעבר לכל ספק בחוגים המדעים. מציע גם לבדוק יותר לעומק בוויקיפדיה האנגלית המרחיבה על המושגים עוד הרבה יותר. לפני שתעשה כן, אין לך שום זכות לדבר בשם המדע. אדגיש כי *בינתיים* לא נוצר קשר ברור בין שני התחומים, וכי התופעות שניצפו עד כה התקיימו בסקאלת אורכי הגל של דה ברויי, קרי עצמים מיקרוסקופיים.

miyamoto

New member
אדוני בהחלט קרא.

וגם מעבר לכך, ובכנות, המיסטיקה תמיד מקושרת בעזרת האמוציה והרגש, ללא שום קשר אמיתי בין מיסטיקה למדע. מיסטיקה מהווה אנטי-מדע, שכן מעצם הגדרתה הינה דבר מיסטי ומעורפל, דבר מה שלעיתים "מעבר לבינתנו". או בשפה מדעית - אינו בר-בחינה, משמע שממילא אין לו משמעות בתחום. אני אמליץ לאדוני לקרוא על פסבדו-מדעים בוויקיפדיה שכה אוהב.

כעורך בוויקיפדיה

חוויתי שם על בשרי את הקטנוניות שבה מנתחים כל עריכה. רק חומר "מדעי", בדוק ובעל סימוכין נכנס שמה. על כן, חומרים מיסטיים מקבלים כיסוי סקפטי (מזלזל) מלא. אני מסכים שתחום המיסטיקה כנראה לעולם לא יתאחד עם המדע, אבל המדע של ימינו בהחלט מתחכך בעולם הזה. מושגים כמו אפקט הצופה, אנרגיית נקודת האפס, שזירה קוונטית ואחרים מתחילים להזכיר טקסטים מיסטיים כאלה ואחרים. אני גם לא מסכים שהכל בתחום המיסטיקה אינו בר בדיקה. אני מעריך תוכניות מסוג זה של הכוח, שבאות לנסות ולבדוק את כוחם של המתיימרים לכוחות לא-קונבנציונליים. אני רק מקווה שבעקבותיה, מדענים רציניים ירימו את הכפפה, ובמקום סתם לזלזל ולבלבל במוח כמה ש"זה לא נראה להם", שיערכו את הבדיקות המדעיות המלאות ויחזרו אלינו עם משהו קונקרטי.

miyamoto

New member
הבעיה בתוכנית הכוח,

שלא מבקרים את התופעות בצורה ראויה. גם אם עורכים ניסוי מבוקר ומדעי בתנאי מעבדה, עדיין הדבר לא מספיק. מדענים מסוימים לעולם לא יצילחו להסביר דברים אשר אכן ניתנים להסברה, וזאת משום שלא צריך להיות רק מדען, אלא גם קוסם! (אם תרצה, מנטליסט). ג'יימס רנדי הוא דוגמא טובה לכך. מה שהרבה מדענים לא הצליחו להסביר בנוגע לאורי גלר ורבים אחרים ג'יימס רנדי עשה, עקב החפיפה שלו בשני התחומים.

אני מסכים איתך אבל

בגדול תוכניות טלוויזיה לא אמורות להיות מדעיות. אני מההתחלה חשבתי שהיה הרבה יותר מרשים לראות מישהו כמו נמרוד הראל בצוות השופטים, מישהו שבקיא מאוד בצד האשלייתי של הדברים. עדיין, אני מעריך את הימצאותו של נתן זהבי, שלמרות שאני לא סובל את ה-ATTITUDE שלו, אני דיי סומך עליו שימנע מהעסק להתדרדר בצורה של תוכניתו המקוללת של אורי גלר (השקרן הפתולוגי). לדעתי לא חסרים מדענים אמיתיים, מוכשרים, בעלי שם, אשר יכולים לארגן מחקרים ומבדקים מעמיקים לאנשים הללו, ואני דווקא דיי בטוח שהם יהיו מוכנים לתת למדענים לבדוק אותם. בסופו של דבר זה הכל עניין של רצון, ואולי כניסת העניין לאור הזרקורים יתחיל להזיז אותם... הרי זו עבודתם! לחקור

למעלה