המצייר צורת אדם

playtrip

New member
המצייר צורת אדם

לפי קיצור שולחן ערוך קסח סעיף ב':
וכן אסור לצייר צורת אדם, ואפילו רק פרצוף בני אדם לחוד נמי אסור, ואפילו להשהותה אסור, עד שיקלקל אותה קצת. ודוקא בצורה שלימה דהיינו בשתי עינים וחוטם שלם אבל אם אינו רק חצי הצורה מצד אחד, כדרך קצת המציירים צד אחד של הצורה זה אינו אסור.

השאלה שלי היא אם זה נוגע גם לסרטונים מצויירים שאני יוצר בהן יש דמויות מצויירות שלי ושל חברים שלי... סגנון אנימה וכד'... עצם זה שהעיניים של הדמויות גדולות מאד האם זה נחשב ששיניתי את הדמות כך שאני מבטל את האיסור? אני רוצה להמשיך ליצור סרטונים מצויירים כדי לשמח את סובבי ואני רוצה לדעת שאין דין צורה האסורה... אינני רוצה לדעת שכל מעשי היו בחטא כי אסור לצייר אפילו דמות שנועדה לבידור... אני מצייר בעיקר את עצמי בסרטונים האלו ולפעמים גם חברים קרובים... ולא אני לא מדבר על דמויות פרובוקטיביות, אני מדבר על ציורים שמחים בלבד שנועדו לבידור ולמסר חיובי.

playtrip

New member
מצטער על החוצפה.

אם לא נח לכם שנתתי דוגמה לסוג האנשים שאני מצייר אני מבקש סליחה מראש... דאגתי לא לתת קישור למקומות שמביאים לי פרסום אלא לטיוטה אישית שלי בשרת שנועד לאכסון, אני מתנצל בשנית.

איתי179

New member
חברי היקר!

ניכר מתוך דברייך כי חשוב לך לעשות את רצון ה' ותורתו, וזה כבר דבר יפה בפני עצמו.

אני מבין לבעייתך היות וגם אני בעבודתי נתקל בשאלות הלכתיות שונות (מותר/ אסור.....?!) ואני בטוח שאני ואתה לא היחידים.

בנתיים עד שחברי הפורום יענו לך, תוכל לעיין בילקוט יוסף בהלכות שבנושא הנ"ל:

דין הצלמים וצורות עבודה זרה (בו 15 סעיפים)-
http://www.ateret4u.com/online/f_01355_part_45.html#HtmpReportNum0001_L2

בהצלחה!

איתי179

New member
בקישור זה הסימן השני:

סימן קמ-קמא - דין הצלמים וצורות עבודה זרה

למעלה