המצעד השבועי סמבה רגאיי

giladsabach

New member
המצעד השבועי סמבה רגאיי ../images/Emo41.gif

קצת באיחור...יום רביעי כבר... אז ככה... המלצה לדיסק חדש (אחרי ששמעתי את כולו) AXE BAHIA 2003. פשוט מדהים בשבועיים הקרובים אני אקבל גם את הריקודים של השנה ועידכונים על זה בהמשך... היום החלטתי לדבר על הריקוד עצמו (סמבה רגאיי). כידוע בארצנו ישנם לא מעט ריקודים כמו לדוגמא קניבל שרוקדים אותו בכמה צורות...לרוב האנשים הריקוד מוכר בצורתו הפשוטה אולם לאמיתו של דבר הריקוד קצת יותר מסובך ממה שרוב האנשים מכירים... הסיבה לכך היא (לדוגמא בשיר הנ"ל) שאדם מסויים שחזר מברזיל (שאמנם יודע את הריקוד "המקורי") לימד אותו בצורתו הפשוטה והבסיסית כדי שלקהל בארץ יהיה יותר קל לקלוט אותו. אבל הריקוד "המקורי" הוא בעצם כוריאוגרפיה שלהקה מקומית בברזיל יצרה ומאוד יתכן שבאזור אחר בברזיל רוקדים אותו בצורה שונה. בארץ ישנם גם מדריכים שעל מנת להקל את הלימוד משנים מספר תנועות וצעדים. אך בסופו של דבר בסיס הריקוד דומה בכל האזורים. לסיכום: הדרך הכי טובה ללמוד את הריקודים הנ"ל היא לנסוע לברזיל מכיוון שבתקופה שלפני הקרנבל רוקדים את הריקודים לפחות מאה פעמים ביום! ואין סיכויי שהריקוד לא יקלט גם אם הוא מאוד מסובך... D.J. Gili פזית - ברזילוקה.

לפי דעתי הכי חשוב ללמוד את מה

שכולם לומדים בארץ
לא משנה איזו גרסה כולם יודעים
אני חושב שעדיף לדעת את מה שכולם יודעים פה בארץ ולא מה שיודעים בברזיל כי בסה"כ אנחנו חיים כאן ולא שם

Night-Girl

New member
גיל...

שכחת מדוע הריקוד נקרא קניבל. ולמעשה הרבה אנשים לא יודעים

giladsabach

New member
תגובה לשחרחר מתוק...../images/Emo6.gif

עדיף תמיד ללמוד מהמקור אבל כנראה שאולי לא הבנת למה התכוונתי. מה שאמרתי זה שלא רק בארץ "ממציאים" תנועות אלא גם בברזיל. ההבדל הוא שבברזיל מבינים את השפה (פורטוגזית) ובהרבה שירים זה בא לידי ביטויי בתנועות (בגלל זה בסיס הריקוד הוא דומה). מה (שלדעתי) הורס את הריקוד זה אנשים שלא מבינים פורטוגזית וכשאומרים לדוגמא אחורה בפורטוגזית עושים קדימה... מה עוד שבארץ התפתחה תרבות ריקוד של ערב סלסה שמשלב "ריקודי שורות" בחלק קצר של הערב כשלאמיתו של דבר לא נותנים את הכבוד הראויי לסגנון המוסיקה הנ"ל ובעצם "דוחקים אותו לפינה" ומקדישים לו חצי שעה בערב במקרה הטוב... האמת היא שישנם המון רקדנים\יות שאני מכיר "שחולים" על המוסיקה והריקודים הנ"ל. ואחרי שיגמר המצב הבטחוני שבו אנו נמצאים יפתח מקום במיוחד בשביל כל מי שאוהב מוסיקה וריקודים ברזילאיים.

giladsabach

New member
יש תמיד סיכויי...../images/Emo118.gif

השאלה למי,למה,כמה,ולאיזה גילאים...

Palalolito

New member
ערבי סמבה

בביה"ס של יניב ילון החליטו לפתוח בימי חמישי ערבי סמבה. אני עדין לא יודע את הפרטים המלאים אבל אני בטוח שזה יפורסם בקרוב. נ.ב בקשר להודעה שתפוז מפרסם במסך של כתיבת הודעה אז... נפלה לי פצצת אטום מסוג Fat Boy בכונה, שזו שכונת קפלן בכפר סבא. כרגע הגיעו לכאן 8 מומחים מהצבא האמריקאי בשת"פ עם מכון ויצמן בשביל לנסות להחליט אם היצורים בשכונה שלי זה טבעי או כתוצאה מהגל הרדיו אקטיבי שהתפזר פה. צה"ל שולח כוחות עצומים של פיקוד העורף כולל כלבים מכורים לגראס לחיפוש סמים. והקבינט מאחל טיסה נעימה לכולם ושלא תזיק לו מצ#$ה וכוס קפה.

Lechko

New member
שאלה...

איך בדיוק אתה יודע אצל יניב יילון מה ערב סמבה ומה לא? מרוב ריקודי שורות לא רואים את הסלסה... אלכס

Palalolito

New member
כידוע.

לפני 12 שנה שיניב התחיל לרוקד הוא רקד סמבה בדולפינריום ורק אחרי זה עבר לסלסה. האהבה האמיתית שלו לפי דעתי היא עדין למוזיקה הברזילאית זה למה כנראה עדין יש דגש מאוד חזק על הסגנון הזה אצלו. ודרך אגב אני מעדיף את זה על בצ'אטה, כי זה ריקוד שאם אין לך מישהי שאתה באמת אוהב לא שווה הרבה. נ.ב גם בסלסה הוריאציות שאני יפעיל על בחורה סתמית ועל מישהי שאני רוקד איתה רומנטי מן הסתם יהיו שונות.

אני לא רוצה להעליב אף אחד

באמת אני לא רוצה
אבל אני וידידה שלי שלמדנו צעד סמבה (כמו שצריך:) רואים פה ושם כשיש ריקודי שורות את המדריכים של יניב עושים צעד סמבה.. ורובם בכלל לא יודעים לעשות צעד בסיס
אז הם רוצים לעשות מסיבת סמבה כל שבוע
רק יניב ורויטל יודעים צעד סמבה וזהו.. SO.. אתה בטוח בזה שהם פותחים ערב סמבה כל שבוע
גילי - אולי תפתח ב..נתניה
תעשה מגילאי 15++ מה אתם אומרים
יש לכם רעיונות בשבילו
באזור השרון אין מסיבות סמבה
(וחבל
)

Palalolito

New member
מה זה צעד בסיס ?

בגדול יש כל מיני צעדים. אל תשכח הריקוד הזה הוא כולו אך ורק צעדים, תרקוד איך שבא לך העיקר שזה בא מהלב ומתאים לקצב. ומה התלהבת מרויטל, אני לא מבין ?! התחת שלה רועד אז היא יודעת לעשות צעד סמבה (כאילו ככככןןןן!!!!! ברור זה כל הרעיון נראה לי)

כמה דברים../images/Emo13.gif

אריאל - כמה שרויטל עושה רוח
היא יודעת לרקוד, היא יודעת להוזיז ת'עקוז (איזו מילה פלצנית) כמו שצריך
והיא גם יודעת לעשות צעד סמבה
בקיצור
לפי דעתי היא אחת המדריכות הטובות של יניב
וכשאני מתכוון כשאני אומר צעד בסיסי (בסמבה) אני מתכוון לצעד שהרקדניות הברזילאיות בקרנבלים עושות
(תעקוב טוב טוב לצעדים שלהם) אתה צודק שבסה"כ מה שחשוב זה הרגש
לרקוד לפי הרגש
אבל עדיין.. להגיד שהם יודעים סמבה
*שיעול* רובם לא| אני יכול להגיד שאני פותח בצפר לטנגו אבל אני בכלל לא יודע טנגו
אז אני אגיד לכולם שירקדו לפי הרגש.. ממש גאון
בקיצור - רוב המדריכים שם לא יודעים את הצעד הבסיסי בסמה שמתכוונים אליו בריקודי שורות כל פעם שאומרים: "צעד סמבה" אבל עזוב.. בוא לא ניכנס לדיונים האילו כי הם לא יובילו לשומקום
ולענבל - דולי באמת יודעת לרקוד יפה (מאודד
) אבל אף פעם לא ראיתי אותה מדריכה אצל יניב ילון.. ידוע לי שפעם היא הייתה מדריכה אבל בחצי שנה- שנה אחרונה לא ראיתי אותה מדריכה.. (לפי מה שזכור לי
) ואם היא תהיה אחראית על הערב סמבה שהולך להיות אז נראה לי שיהיה ממש פ33ה
אגב - מישהו יודע איפה אפשר ללמוד את כל הריקודים של שירי הסמבה

קבל תיקון קל טל:דולי היא הכי ../images/Emo59.gif

דולי (שנראה לי שעדיין עובדת עם יניב מידי פעם) היא מדהימה בסמבה, היא יודעת את הריקודים המקוריים, ועושה אותם מ-ד-ה-י-ם! אם היא מעבירה את הערב, אני הולכת ואני ממליצה לכולם לבוא גם..!

giladsabach

New member
תפסיקו להתווכח על שטויות...../images/Emo23.gif

ושניכם צודקים - בסמבה יש כמה צעדים ללמוד ובלי שום קשר היא צריכה לבוא מהלב ועם הרבה רגש... מעבר לזה הנה הבשורות הטובות... בעוד זמן קצר יפתח מקום כמו שכתבתי אך ורק לחובבי המוסיקה הברזילאית והוא יהיה באזור מרכזי. כמו כן... למי שיהיה מעוניין\ת לדעת את הריקודים כפי שהם נלמדים בברזיל (ולא כמו "שמעוותים" אותם בארץ מדריכי הסלסה למינם) יוכל ללמוד זאת ועוד במקום החדש כמו כן, הריקודים גם יוקרנו במהלך הערב למען הסר ספק לגבי גירסאותיהם. את רוב הריקודים ילמדו ישראלים ו\או ברזילאי תחת השגחתו של רקדן\מדריך ברזילאי שילווה בהסברים על התנועות ופרושם בפורטוגזית (עד כמה שניתן לא לכל המילים בפורטוגזית יש הסבר בעברית מה לעשות העברית כמו שרובכם יודעים שפה דלה אבל נעשה את המקסימום.) שבת שלום... D.J GILI PAZIT

giladsabach

New member
אתה יודע מה...אני אבדוק ../images/Emo163.gif

רק אל תהיה עצוב אני מבטיח שאני אבדוק ברצינות.. לדעתי בוא נראה מה יהיה בת"א אח"כ באזור השרון. אבל אם יש ביקוש באזור שמה אז למה לא בעצם?? יש לי רעיון... תעשה סקר מועדון לריקודים ומוסיקה ברזילאית היכן? ותרשום באופציות ת"א,רעננה,כ"ס, וכד... ונראה... D.J. GILI

למעלה