המקביל המערבי של הדלאי לאמה ייבקר בארץ

Trimley Wangmo

New member
המקביל המערבי של הדלאי לאמה ייבקר בארץ

חברה, רב-אמן הבודהיזם המדהים, לאמה אולה נידהל, ייערוך מסע הרצאות ב-20 לדצמבר. מומלץ ביותר. הנה קישור למתעניינים: http://www.buddhism.org.il/news/ole2007.html

eliya-l

New member
איך הוא בדיוק מקביל????

אין ספק שהוא לאמה - אך מכאן ולהיות "המקביל" של הדלאי לאמה - קצת הגזמה קלה לא? - כדאי אולי לספר לדאלי למה שהוא אינו צריך לחפש לו יורש בעודו בחיים מאחר ויש לו כבר אחד שכזה.

Trimley Wangmo

New member
נכון שהדבר נתון לפרשנות

רבים מחשיבים אותו לכזה,אך ב-650 מרכזיו (מספר שאף גדול מכל מרכזי הזן בודהיזם בעולם) -אשר ייסד עבור קרמאפה אשר מכונה ע"י הטיבטים כ"מלך היוגים" העומד בראשות שושלת קו ההמשכיות של בודהיזם דרך היהלום הקארמקאג'יו, בעוד שהוד קדושתו הדאלי לאמה מנהיג את זרם הגלוגפה. לא מדובר פה על יורש/יורשים/יורשת, וחבל שאתה לא מברר קצת פרטים לפני שאתה מניח את דעתך.

בוקר נהדר

ראה את הודעתך כמחוקה יקיר...הפרסום אינו רצוי פה. האם יכול להיות מצב כזה שכגודל הארגון כך גודל אגו בעליו? היות והודעתך הפרסומית כמחוקה מלכתחילה, יש צורך לדון אם השרשור מתחתיה קיים או לא קיים יום נאה בעליל

זה יחלוף לך מהר מאד

פרשתי

כנף ואעוף אל על אל כוכבים מועדות פעמי והריני טס ללא מעצור שמשות וירחים רבים שוזפות עיני הרבה מהם מאחורי ועוד יותר מלפני

eliya-l

New member
וואלה אכן פרשת כנפיים

והמראת אל על - האם יש בתוכניתך לשוב אלי קרקע? אני אספתי אלי את מטאטא הקש שלי - גדול וחזק הוא המטאטא ובהינף יד ומטאטא החלתי לנצח על קבוצת סירים במטבח ובין לבין גם בדקתי ביומני הקט והחמדמד וגיליתי שיום שישי ה-28 יכול להיות יום נחמד למפגשון אצלי. כבר זמן רב חלף לו מאז שהתאספנו בדירתי הקטנטנה והמטאטא פשוט הזכיר לי נשכחות

eliya-l

New member
אם כך מה שאת/ה למעשה מספר

בדבריך זה שאצל הטיבטים או יותר נכון אצל הבודהיזים הטיבטי ישנם זרמים כמו שאצלנו (החילוניים): ספרדי / אשכנזי / תימני רב ראשי אשכנזי, רב ראשי ספרדי? נחמד מאוד וטוב לדעת שגם אצלם יש אבסורדים. (לא המשכתי לחפש פרטים הסתפקתי בדבריך) יום נפלא ואם לא איכפת לך אשאל שאלת תם - ממתי כמות של מרכזים משנה: מעלה או מורידה????

Trimley Wangmo

New member
מזה למעלה מ-2,500 שנה,

מכירים אלה המשתמשים בשיטות המגוונות שמציע ה בודהיזם, באושר המיוחס לזיהוי ה תודעה על כל איכויותיה המושלמות וחירותה מכל מגבלות שהן. הבודהיזם הופך את האנשים לחזקים ועצמאיים, וממלא אותם בשמחה, חוסר-פחד ואהבה. הוא אינו דוגמטי ומתיר לסימני שאלה ולחקירה ביקורתית לצוץ בכלט מקום. הבודהיזם מתבסס על התנסות ישירה בחוויית ה תודעה במדיטציה, אינו מוסיף דבר למציאות הקיימת ואף אינו גורע ממנה. מטרת לימודי הבודהה (דהרמה בסנסקריט) היא להראות לאנשים מהי ההווייה האמיתית שלהם ושל כל הסובב אותם. רק משהו קטנטן שאנני מבינה, מתחינתי כשאדם שואל שאלות זה אינדיקציה לכך שהוא מחפש סוג של ידע ועל כך מעט עצוב שאת מסתפקת בדבריי כשיש בפנייך עולם כל כך רחב המכיל ידע רב כמו האינטרנט וכמובן עוד, ויתרה אץ גם שואלת שאלות וגם מעלה ספקולציות על בסיס מה?- לא ממש ידוע לי ובהקשר לשאלתך התמה איכות מול כמות וההפך כפי שאני רואה זאת עד כמה ששתודעתי המתפתחת מיום ליום מאפשרת לי לראות ולהיות מודעת, נכו העניין נתון לפרשנות אבל אדם פשוט אני ומבחינתי לאמה אולה נידהל החושף שדר בודהיסטי חי בפני עשרות אלפי אנשים עצמאיים החפצים למלא את חייהם במשמעות ושמחה, זה מעיד על פעילות של 24/7 להפצת הדהרמה ברחבי העולם זה משהו שהוא לא בשגרת היוםיום אצל רוב האנשים אז סתם סוג של 1+1=2 בכל מקרה המלאכה מרובה ואין זמן לבזבז, אסיים ב- מי ייתן וכל היצורים ישתחררו מסבל ויהיו מאושרים!

eliya-l

New member
כמה חבל שעדיין לא הפנת בעצמך

את הבודהיזם בכל מקרה, אתה מתיימר להיות "אדם פשוט" אך בו בזמן, אם תשוב ותקרא את שכתבת תמצא אגו נפוח במידה. בודהיזים מדבר בגדול על חמלה ועל אהבה שלא לדבר על סובלנות - כנראה שמשהו שם הלך לאיבוד אצלך או שעדיין לא הגעת לזאת וזו אפשרות סבירה.

למעלה