המקום מתחת לבית

המקום מתחת לבית ../images/Emo187.gif

אני בחורה של בי קפה, תמיד הייתי. כשגדלתי זה נראה לי שיא השיק לשבת בבית קפה עם ספר, וכשמוסיפים לזה את העובדה שאלכוהול ואני לא מתחברים, נשארים פחות או יותר עם בתי קפה. (לפני שאני אמשיך, אני אבהיר שאני לא איזו מושחתת שמכלה את ימיה בגמיעת אספרסואים, אלא מדי פעם כסוג של בילוי נהנית מכך). אז כשקרוב המשפחה שלי בא לבקר, גם ישבנו בבתי קפה, כאלו שיש לי חיבה מיוחדת אליהם. אחד מהם היה המקום מתחת לבית . ממש צהלתי כשהוא נפתח, כי תמיד רציתי משהו מעין זה, מקום שכשרוצים קצת לצאת, אבל אין ממש כוח להתגנדר ולהגרר רחוק, אז אפשר פשוט לדדות אליו במינימום מאמץ. בגלל שבאמת האיזור בו אני גרה הוא מאוד "שכונתי", התחושה שם היא מאוד "ביתית" כזו, כנראה כי הם תיארו לעצמם שככה תראה הקליינטורה שלהם בסופו של דבר. זה לא איזה דבר חדש, העניין הזה של "המקומי שלי", יהא זה בר, בית קפה, או קיוסק עם מיצים, וסקרן אותי לדעת אם גם לכם יש בצ'כונה שלכם מוסד אותו אתם מזהים לעצמכם כ"מקום מתחת לבית" ?

לקשמי

New member
אני לא מי יודע מה בליינית

ולפעמים כשמתחשק לי איזה פיצה או פרי שייק (ההתמכרויות הקטנות שלי...) אני הולכת פשוט לקנות ואולי גם קצת לשבת שם אבל לא "מתגנדרת" יותר מדי בשביל זה
בכל אופן, מה שכתבת הזכיר לי חנות ספרים של מודן בדיזנגוף, שהיא גם קפיטריה. מי שגר בתל אביב בטח מכיר את החנות הזאת ולאנשים שאוהבים לשבת לקרוא בבתי קפה זה ממש מתאים, כי זה בעצם מה שעושים שם: יושבים, שותים/אוכלים משהו תוך כדי קריאת ספרים.

Mיקי_

New member
לנו מתחת לבית יש הרבה דברים...

ראשית יש את בתי הקפה שנמצאים מתחת לחלון שלי ממש (בפינת הרחוב): קפה מיכל, קפה מאד מאד פופולרי מלא סלבריטיז (בעיקר משפחת גפן על כל ענפיה) וטעים מאד, ולא ממש יקר... שמספק את מירב גחמותינו, אם זה לסנדוויץ', קפה או משקה טוב, עיתון או עוגה... מולו יש את green שזה קפה בריאות חדש שרוב הזמן עומד ריק... מה שהופך אותו ללא פחות נוח - אם מיכל מפוצץ בכל המי ומי האפשריים... לשם אנחנו בעיקר קופצים לארוחות בוקר או סנדוויץ' טוב. עוד בר-קפה שנמצא במרחק הליכה קרצר מביתנו הינו האמילי שבמתחם בזל יש שם אחלה אחלה של קוקטליים ואוכל בכלל לא רע, רק שירות לא משהו, לאוכל שם לוקח להגיע שנים, אז אנחנו בעיקר באים לשם כדי לשתות... פאב לא רחוק מאיתנו נקרא הברומטר, שלשם הולכים כדי לשתות איזה בירה, אבל זה גם יותר רחוק, וגם קטן, מה שגורם לנו ללכת לשם רק עם אורחים או כשאין בירה בבית... בענייני מסעדות: המסעדה החביבה עלינו לשם אנחנו הולכים באירועים מיוחדים גם נמצאת מטר מהבית, אני אכניס לפה את ההמלצה שכתבתי עליה השבוע בפורום שלי: "עוד מקום שנמצא ממש ליד הבית שלי, ואליו אנחנו מתגנבים לחגיגות קטנות ומושחתות של תענוג, או לארוחות רומנטיות מפתיעות הוא il barbaresco (ברברסקו בר יין) שכשמו כן הוא הרבה בר, הרבה יין, ואוכל איכותי איכותי, שמתמחה באיטלקי, עם מלצריות חו"ליות לגמרי ושוות ביותר, ובוטיק יין שלא מהעולם הזה, יינות מכל קצבי תבל, שכל שלוק מהם עושים אותך רק יותר מאושרת. ואגב השירותים שם סופר רומנטיים מרווחים בצורת חדר של ממש נוחים וקורצים לכל חובבות הקינקי בניכן, בגלל שזה מקום מהוגן לא ניסנו אותם בצורה הזו מעולם, אבל הם מעבירים בי מחשבות כל פעם מחדש...
" ויש גם את קולינה בארלוזרוב ששווה את ההליכה אליה כי יש פה אוכל פשוט, זול ומעולה!!! אה, ואנחנו לא מתגנדרים לשום מקום שנמצא מהבית שלנו, גם אם הוא "יוקרתי", אבל אנחנו גם בדר"כ לא שלוחים באופן יוצא מהכלל... על סופרמרקטים אני לא ארחיב יותר מידי, פשוט כי יש פה יותר מידי: "טופ מרקט שהכי קרוב לבית ונוח מאד, עם מעדנים שאין בשופרסל של ארלוזרוב, (אליו הולכים לקניות גדולות)וAM PM לשם הולכים כשארלוזרוב מחליט להיות סגור (זה סופר מרקט שפתוח 24 שעות ביממה, אז מעטות הפעמים שאנחנו הולכים לAMPM, או כשנגמר משהו בטופ מרקט ונורא בא לנו..). ככה זה כשגרים במשולש של מתחם בזל דיזנגוף ואבן גבירול, לא חסר לנו לאן ללכת, ודיזנגוף שהוא הקרוב ביותר אלינו, מציע לנו שפע של בתי קפה סופר inים שמתחרים עלינו אז המחירים שלהם ממש לא בשמיים... ומציעים לנו בעיקר תענוג וכיף גדול. אבל אנחנו? אנחנו בעיקר אנשים של בית... אז אי אפשר להבטיח שממש יזהו אותנו באחד מהמקומות ה"שכונתיים" שלנו... למרות שאנחנו כבר מכירים כל מלצרית וכל מוכרת... כיף גדול

שבת זה תמיד יום חלש...

בהתחלה חשבתי שימי שבת יהיו דווקא סואנים, אבל מסתבר שבמהלך השבוע אנשים דווקא עושים עם עצמם דברים. זה רק כשנהיה יום ראשון, ומתיישבים מול המחשב בעבודה או משהו שהעניינים מתחילים לזוז...
בקשר לפרפראות, באמת מקום מעולה. גם אני וחבר שלי הולכים לשם הרבה - אבל רק בשביל הקינוחים. לפני שהפסקתי לגמרי עם שוקולד, השוקולדה שהם מגישים שם היתה הדבר הבודד האחד שאליו הייתי כמהה יותר מכל מזון אחר. ואכן, הודעה מושקעת

Mיקי_

New member
מצחיק ../images/Emo6.gif

שהגבת על ההודעה שכתבתי בפורום שלי, ולא התייחסת אל התוכן שכתבתי בפורום הזה
אני אחכה למחר... אולי אז מישהו יקרא את ההודעה שלי, ויספר בתגובה על המקומות שלו...

את היתר אני לא ממש מכירה...

והיה קישור בהודעה שלך, אז קראתי גם מה שנאמר שם (וכי אני חרוצה מטבעי
). באופן כללי אני פחות מסתדרת עם אוכל "אמיתי", אני מתקשה להתלהב מבשרים או ממנות מבושלות מתוחכמות. זה יכול להיות נורא טעים, אבל בסופו של דבר מה שמושך אותי מהקרביים זה מתוק: כל פטיסרי, קונדיטוריה, מה שזה לא יהיה, יכולים לסמוך עלי שבבוא העת אפקוד את מוסדותיהם.

Mיקי_

New member
בקפה מיכל יש קינוחים שלא מהעולם הזה

אם את אוהבת קינוחים מלבד הסנדוויצים הנהדרים שלהם, בהחלט שווה לך ללכת לטעום את העוגות הנהדרות והנימוחות, ואת סלטי הפירות והגרנולה והמממ אוי עשית אותי רעבה!

איפה זה קפה מיכל?!

אפשר בבקשה כתובת מדוייקת? אני הולכת להיות לקוחה קבועה שם! (לא בגלל כל הסלבריטיז, רק בגלל אביב המאמי, ומי שחושב אחרת שיחנק!)

JustMeNow

New member
למה לזרות מלח על הפצעים?!

איפה שאני גרה אין שומדבר באזור. רוצה בית קפה? יאללה חצי שעה הליכה לקניון בשביל הבית קפה היחיד באזור... משהו שאני קוראת לו המקום מתחת לבית הוא דווקא פיסת דשא רחבה בין 2 הבניינים שבשבת בצהריים שקטה ודוממת כקבר ואני מטיילת שם עם הכלב חופשי לבושה הכי שאנטי שבא לי (גופייה וחצאית מתנפנפת עם פרחים...חחח) והכלב מקפץ לו בהתלהבות. זה המקום שלי.

עוזיג

New member
?

אני גר ממש קרוב ל"עובד" בגבעתיים.זה נחשב?
יש גם את viola cafe לא רחוק.

למעלה