המקוריות של התימנים

סורר

New member
המקוריות של התימנים

התימנים תמיד מזהים אותם עם המקוריות ומכאן הביטוי השגור תימני אסלי= מקורי והשאלה היא במה זה בא לידי ביטוי? ונראה שזה קשור לעניינים הבאים: בשימור השפה העתיקה במנגינות התפילה ובמבטא הדיבור. מי שמתבונן בוודאי יכול לשים לב לעובדה שכל העדות המנגינות של התפילה מושפעות מהתרבות שהיתה רווחת באזור כך למשל המנגינות של המרוקאים מושפעים במידה רבה מהמקאמות של ומהנגינה של העברית וכך למשל בתפילה האשכנזית הדומנה הרבה לתפילה הכנסיה רק התפילה התימנית לא ניתן למצא לה מאפיינים עם אף תרבות זרה ומכאן יחודה. נקודה נוספת באה לביטוי בשימור נוסחות של טקסטים עתיקים ביהדות תימן לא היה מצב בו אדם יתקן את הקסט לפי אומד דעתו אלא לכל היותר היו מעירים הערה בשולי הגיליון, ומטעם זה, כתבי היד התימניים נחשבים למדויקים ולמוסמכים מבחינה מחקרית.

שלום לכולם../images/Emo24.gif

איזה כיף לראות פה הרבה תגובות... תפוז עשה לנו אחלה פרסום ועכשיו אנחנו "בכותרות"
התגעגעתי אחים שלי
וכמובן כמו שהבטחתי לשושי אני אחראית כאן על המתכון השבועי! אז לפני שהשבת שלנו תכנס... באיזה מתכון חשקה נפשכם השבוע?

../images/Emo6.gif

פלמוני מה שלומך נשמה? לגבי מרבד הקסמים... שושי נתנה כתבה יפה שמסכמת את מה שהייתי כותבת בכמה דפים
תעזור לי לגבי מתכון מובחר של השבוע? מה בא לך?

מה בא לי ? כובאנה כמובן

בטעם ``כ`י ב`כל א`לה נ`טמאו ה`גויים`` = ``כבאנה`` בר``ת. ואם מרבד הקסמים שלך התקלקל עד שהסתמכת על המרבד שבישלה שושי, לגולשי הסלולר הוא מועיל כמו כוסות רוח למת. ואם יש לך כמה דפים בנושא, דוקא זה נשמע מעניין. ומה בדבר הסילוואנים אנשי המערות? שלא זכו להתייחסות

אריליו

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאאא

מה כובאנה? מה???? נדוש מדי, חאלס כובאנה... לחוח עם סמנה וביצה. זה בא.

על זה אמר הכתוב

מזה ומזה אל תנח ידיך! אני מוכן להתפשר על שתיהן, והעיקר שלא תבלעיני חיים בלי מלח הארץ

אריליו

New member
כובנה זה באמת פשרה, אבל הלחוח? וואי

וואי וואי... ואני לא אבלע אותך בלי מלח.. מכיר את האידיוטים הלאה שאוכלים כל דבר עם טונות מלח? דאטס' מי! הוסר החשש

ואנה אברח מפנייך ?

כיון שאת מסתפקת במעט מלח עלולה את לבלעני. ואילו היית מסתפקת אלא בכשיעור אותו נציב מלח, או אז החרשתי כיון שמלח סדומית מסמא את העיניים ועד אז אוכל להמלט כמעט קט בעור שיניי

אריליו

New member
האמת?

אין לי בעיה שיצחקו עלינו.. תכלס' צוחקים על כולם, ואף עדה לא יוצאת נקיה, אבל.. הוא די גרוע...

שמעי

חבר שלי מרוקאי והוא תמיד צוחק על תימניםם ואני לא ארד לרמה הנמוכה שכלית שלו ואצחק על עדה והוא אמר התימניים דפוקים כי חשבו שמטוס ציפור

אריליו

New member
חבר שלך

אני לא יודעת מה איתו.. אני חושבת שאם הכל נעשה ברוח טובה ועל בסיס של הבנה הדדית שבדיחות הן הקצנה מטורפת של תופעות שעשיות להיות חד פעמייות, ושפני המציאות אינם כאלה באמת, אז אין בעיה. ברגע שהן מתחילות להיאמר ברוח רצינית כמייצגת פני מציאות זה באמת נהיה בעייתי. היתה לי "חברה" שברגע שקלטתי שהיא לא צוחקת עלי ברצינות ובטוחה שהיא נעלה מעלי כי היא אשכנזיה, ניתקתי איתה כל קשר מהר מאוד. חברה אחרת שהיינו צוחקות אחת על השניה בבדיחות גמורה, ואהבנו זו את זו בלי שום קשר למאפיינים כן או לא עדתיים בקשר איתי עד היום.. זה הכל עניין של הכרה במציאות.

זה רציני

כי רק אם אתן לא בוקס ואשפיל אותו ליד אחותו והחברות שלה או ליד ההורים שלו זה עוזר גם חבר משותף שהוא במקרה תימני גם אומר לי שזה עוזר

אריליו

New member
אוי נו באמת...

אני לא ממש מבינה , זה קטעכזה של גברים להישאר חברים של אנשים שמשילים אותך על סמך הגדרות שיוכיות ?

יוני199

New member
האמת היא..

שגם אני שמתי לב לזה ... מעולם בכל חיי ... לא צחקו עליי כי אני תימני עד שהכרתי כמה מרוקאים מעפנים מיבנה הם פשוט נטפלים לסוגיה מה שנקרא יותר מדי זה כאילו כבר עבר את תחום הטעם הטוב מזמן! כבר לא מצחיק וגובל בגזענות .. {לא שהם יותר טובים} אין לי בעיה שיצחקו על תימנים וגם אני צוחק על אשכנזים \ מרוקאים {הידעת!? המרוקאי הממוצע נוהג בוולבו הכי חדש שיש בשוק אך גר בעמידר} \ וגם על התימנים .. אבל צריך לדעת מתי להפסיק .. ויש כאלה שפשוט לא יודעים מתי לעצור :\

מאז ומעולם - היהדות והיהודים

``את גילולי מצרים לא עזבו`` ומאז ``אחרי גילולי אבותם ליבם הולך`` ואם העיד הכתוב ``כמעשה הגוים אשר סביבותיכם-עשיתם`` מאוד יתכן שהתימנים סיגלו לעצמם אף ממנהגי ולחניי ערב המקוריים שאף כי סביר להניח שהשתנו ע``י מוחמד, עכ``ז היהודים לא זנחו את אותם מנהגים שהנחילום אבות

למעלה