המקור לסיפורים

המקור לסיפורים

שלום לפורום החדש, וגם כמובן מזל טוב!!!!!!!!!!!!!!!! בכל מקרה, רציתי לעלות נושא שקשור בסיפורים, אתמול ראיתי את אחד השידורים החוזרים של - באפי קוטלת הערפדים - (כן עולם פנימי שטחי יש לי) ועלתה שם נקודה מעניינת - בפרק הזה הם מצאו שלאגדות עם יש יסוד אמיתי במציאות - בפרק הזה הם גילו את המקור לעמי ותמי - מה דעתכם? האם אגדות עם הם יצירי דמיון או שעומדות מאוחריהן עובדות אמיתיות!?
 
אגדות עם מקור או מציאות

מה שאני יכולה להגיד בנושא זה הוא שאגדות העם נוצרו כדי להעביר מידע וקודים. למשל, סיפור עמי ותמי, בין היתר, מעביר מידע לילדים להיזהר מאנשים זרים שעלולים לנצל את להיטותם אחר ממתקים. הם נלכדו כשהגיעו לבית עשוי סוכריות ושוקולד (מה שגם ממקם את התקופה) דמות המכשפה הרעה בסיפורים הוטבעה כנראה כאב טיפוס מבהיל בזמן ציד המכשפות באירופה. (אני באופן גורף ונחרץ לא משתמשת בסיפורי בדמות כזו) ישנם די הרבה סיפורים כאלה, משום שהתקופה שבהם נוצרו (בדומה לתקופתנו) היתה תקופה אלימה וילדים נחטפו מכל מיני סיבות (על ידי צוענים, על ידי צבא המלך, על ידי זרמים דתיים שונים, על ידי בנדיטים..) השערתי היא שכל עוד הסיפורים ממשיכים לשאת קודים שימושיים גם בתקופתנו, הם ימשיכו לחיות והם ימשיכו להלך קסם, גם אם מבהיל, על ילדים. הרעיון הוא שהאגדה "עוטפת" את האזהרה או את הקוד הבסיסי בציפוי של סיפור. הרבה יותר נוח ונעים להעביר אזהרה בתוך הציפוי המסוכר של סיפור, והיא גם עוברת טוב יותר כך, מאשר להגיד: "ילדים, היזהרו..." כל מי שיש לו ילדים או עובד עם ילדים יודע שהאזהרה, כשהיא מקולפת מהסיפור, אינה יעילה בלשון המעטה. אגב.... זה נכון גם למבוגרים.
 
הגירסה של באפי

בבאפי - הסיפור של הנזל וגרטל זה בעצם סיפור של שד נוראי שמגיע לעיירות ומנסה לסכסך וליצור מהומה בעיירה על ידי כך שהוא מתחזה להיות ילדים קטנים ותמימים שהופכים להיות קורבן של מה שנקרא - מכשפות - או כל מי שעסק בתורת הניסתר, וזה גרם לציד של כל מי שהתעסק במשהו "על טבעי" או לא שגרתי יותר מידי. ושוב - סליחה על השטחיות!
 
ייתכן מאוד

אולי גם באגדה הזו ואולי לא, אבל כידוע לך חלק מן האגדות ובעיקר המשלים, הומצא על רקע פוליטי וביקורת חברתית. אגב, רדיפת העוסקים בתורת הנסתר נמשכת עד ימינו אנו, באדרת אחרת, באמצעות הפצת סטיגמות חברתיות. אני אישית מקפידה "לנקות" את הסיפורים שלי מאלמנטים חשוכים ונבערים, גם אם זה אומר לפעמים לא לגעת באגדות האחים גרים למשל. מבחינתי, הסיפור הוא רק תירוץ קלוש להעביר מסר עכשווי. במתיקות. אבל זאת משום שאיני אספנית סיפורי עם אותנטיים אלא מספרת סיפורים ששואפת לשינוי מוסרי חברתי. שלך, יפעת
 
למעלה