המקלובה של bigjack. רשמים ושאלה.

  • פותח הנושא Godu
  • פורסם בתאריך

Godu

New member
המקלובה של bigjack. רשמים ושאלה.

המון זמן אני רוצה להכין ורק היום אזרתי כוחות וניגשתי למשימה. החלטתי להתחיל ולעשות לביתי לפני שאני מכין את המנה בתור מנה חגיגית ומזמין את כל המשפוחה. ראשית, אני רוצה להציע שהמאכל יהפך להיות מאכל חגיגי לכבוד הפסח כיוון שמבחינת ההשקעה, ההכנה שקולה לבניית פירמידה. ה מ ו ן עבודה, בייחוד לחובב מתכונים קצרים כמוני, אבל ... כפי שכותב bigjack במתכון, התוצאה שווה כל רגע. חגיגה של טעמים ותענוג צרוף בכל ביס. פשוט מתכון מדהים. בכל זאת, יש דבר שהתקשיתי בו ואני צריך עצה מ bigjack היקר או ממישהו אחר שמבין, יודע ורוצה לעזור. בשום מקום במתכון (ולא בכל מקום אחר באינטרנט) לא רשום איך יודעים בבישול הסופי מתי נגמרו הנוזלים. אחרי ששמים הכל בסיר ושופכים את המרק אמורים לבשל על אש גבוהה עד שהנוזלים נגמרים אבל, איך לעזאזל יודעים מתי הם נגמרים ? הרי לא תחפור בכל הסיפור הזה ותהרוס את כל הסידור. אני השארתי את זה יותר מדי זמן וכל התחתית שאמורה לצאת קריספי נשרפה לי. עצות ?
 

bigjack

New member
אני אנסה לעזור לך

אם הלכת לפי המתכון שלי בדיוק אז לא אמורות להיות בעיות... למניעת התחתית השרופה יש 2 פתרונות אחת היא אחרי כ-20 דקות בישול פשוט להעביר את הסיר מכוסה לתנור על 180 מעלות לעוד כחצי שעה ואח'כ להוריד טמ'פ ל120 ולהמשיך עוד חצי שעה בתנור ואז מובטח שלא יהיו נוזלים ושהכל יתגבש מבלי להישרף. הפטנט השני הוא לשים מתחת לסיר פלטה מיוחדת לגז ("מטקה") שמפזרת את החום יותר אחיד ולרוב מונעת שריפת התחתית. בנוסף עם הנוזלים אם תלכי לפי זמני הבישול שלי זה אמור להיות מושלם ואין צורך לבדוק אם נשארו נוזלים כי בזמן הזה הכל נספג באורז. ואל תתייאשי כי גם לי לקח 3 ניסיונות ממתכונים שונים עד שפיתחתי את המתכון שלי שיצא מוצלח .. המקלובה זה תבשיל מורכב שדורש כמה נסיונות עד שמגיעים לשלמות כי כל כיריים או תנור משפיעים אחרת וגם סוג הסיר משנה. טעים זה יצא בכל מקרה
אצלי רק בפעם השלישית המקלובה נעמדה הפוכה ויציבה על המגש מבלי להתפרק
בהצלחה וממליץ לך להיכנס לבלוג שלי ולראות את הסדנא המצולמת של המקלובה
 

Godu

New member
יש לי בעיה קלה ביישום הזה

א, אני גבר. ב, לסיר היחיד שיש לי שמתאים למתכון הזה יש ידיות פלסטיק לכן אני לא יכול להכניס אותו לתנור. אולי באמת אני צריך להשיג כזו מטקה (פעם היתה לי אבל היא התפוררה מעודף שימוש). לגבי הסדנה המצולמת, אכן הדפסתי ועבדתי לפי זה. כנראה שפשוט השארתי את זה יותר מדי זמן על להבה גבוהה עם סיר פתוח וגם בבישול האיטי כנראה הלהבה היתה גבוהה מידי. פעם הבאה אנסה לעבוד בדיוק לפי הזמנים. אני שוב אציין שבכל מקרה יצא מדהים. תודה !
 

avi5199

New member
בדרך כלל הידיות של הסיר מחוברות עם בורג

אז תפרק אותן.
 

bigjack

New member
סליחה על הבלבול ../images/Emo89.gif

גם אצלי בבלוג ציינתי שלקח לי כמה נסיונות עד שהצליח ואנ ידי מנוסה בבישול אז אין סיבה להתאכזב... לגבי הסיר אז או לפרק את הידיות או שהגיע הזמן להוסיף עוד אחד למלאי כדי שיוכל להתאים גם לתבשילי קדירה. שמח שאהבת
 

naty10

New member
"המקלובה האסלית"

נמצאת בירושלים במסעדת אקליפטוס בחוצות היוצר השף משה בסון הגיע לדרגת מסטר בתבשיל המקלובה סעדתי אצלו לפני כשבועיים ואין מה לומר מושלם מכל הבחינות ובתוספת יש טקס צרמוניה שלמה סביב המקלובה [במיוחד לקבוצות תיירים] אבל שווה לאכול טעם נרכש בלתי נשכח. חג פורים שמח בהפוכה [מקלובה]
 
למעלה