המקרא אתוס או מיתוס

spinoza

New member
המקרא אתוס או מיתוס

האוניברסיטה הפתוחה תערוך קורס בנושא "המקרא אתוס או מיתוס" אני מצטט מהמבוא: "גישה אלטרנטיבית לתנ"ך הקוראת תיגר על התפיסה המקדשת את ספר הספרים בכל מחיר. הסידרה מציעה להתבונן בתנ"ך כיצירה סיפרותית ופוליטית באמצעות הצגה ריאליסטית של דרכי הסינתזה המקראית ובחינה דיאלקטית של סוגיות מרכזיות במקרא." נישמע מגניב ...אני חושב להרשם (הסידרה בימי שישי, השיעור הראשן ב- 11.2) מה אתם אומרים, על הנושא ? שפינו´ נ.ב. זה לא זול. אולי נבקש הנחה בשם הפורום....

רחלב.

New member
קצת אעפס... לאיודעת

"קוראת תגר על התפיסה המקדשת את ספר הספרים בכל מחיר"? זה לא קצת כמו לקרוא תגר על התפיסה שהעולם שטוח והשמש מסתובבת סביבו? התבוננות בתנ"ך כיצירה ספרותית ופוליטית היתה אפילו בתיכון שלי (סרוג-לייט). אבל מה, כל הזדמנות ללמוד תנ"ך היא חגיגה. מה לעשות, מדובר, לפני כל דבר אחר, בספר טוב אחול-שרמוטה. מי המרצה\מרצות? וזה מביא אותי לשאלה ששאל פעם חבר בפורום אחר בפורטל אחר, שאלה מאד רלוונטית לבעלי רקע כיפתי: כמה, אם בכלל אנחנו מסוגלים לקרוא את התנ"ך כיצירה (או יצירות) ספרותית פרופר, בלי מטענים חורגים ובלי רגשי אשמה? מה דעתכן? רחל נ.ב. שפינוזה, ברוך בואך. אהבתי מה שכתבת אתמול

spinoza

New member
המרצה

המרצה לוסי פליטמן, אם זה אומר משהו, לא מכיר אותה. ולדבי שאלת האוביקטיביטת,,,אז אין לי תשובה.

leadol

New member
למה לשלם כל כך הרבה?

יותר זול לקנות את הספרים של הקורס ולא לעשות את הקורס אם אין בכוונתך לעשות בזה תואר. לומדים בערך אותו חומר ומשלמים הרבה פחות.

קרין321

New member
דוקא לי נשמע אחלה

דווקא לי זה נשמע אחלה קורס עם אתגר מחשבתי מעניין אני חושבת שיש הבדל גדול ביןלקרוא ספר לבין השתתפות בקורס (שואלים שאלות מעלים קושיות פוגשים מגוון דעות) אני אשמח לשמוע על זה עוד פרטים וווווווולארגן הנחה

spinoza

New member
בקיצור

מי שמעוניין בפרטים , אז הטל´ של האונברסיטה הפתוחה הוא 03-7660656 ושם הקורס הוא " המקרא אתוס או מיתוס"

למעלה