המרווח בין אני לעצמי - תרגיל

איל באש

New member
המרווח בין אני לעצמי - תרגיל

תרגיל זה מתבסס בחלקו על המאמר של ליאור בריל המדבר על הטכניקה הראשונה של הטנטרה - הנשימה !! : המרווח בין השאיפה לשאיפה, המרווח בין סגירת העיין לפקיחתה (המצמוץ) המרווח בין מחשבה למחשבה המרווח בין מילה למילה המרווח בין תו לתו. מרווחים אלו ועוד, גם הם חלק מהחיים, חלק גדול שאנחנו לא מודעים אליו. הנה תרגיל פשוט לחווית המרווחים הללו : נשב בנוח ונעצום עיניים , ננשום כמה נשימות עמוקות מבטן האדמה ומהקוסמוס בעת ובעונה אחת, נתחיל לשים לב למרווח שיש בין השאיפה לנשיפה. הרי אנחנו שואפים אוויר לריאות ואז יש רגע בו אין נשימה, מין עצירה כזאת, ואנחנו נושפים אוויר ומרוקנים את הריאות, ואז שוב יש רגע בו אין נשימה , עד שנמלא שוב את הריאות באוויר. נתרכז רק ברגעים המתים הללו, ונראה שהנשימה לא חשובה פתאום , אלא המרווחים. נמשיך לתת לגף לנשום לבד , בלי לעצור אותו, בלי לתכנן. זה קורה בכל מקרה גם אם לא נשים לב, ניתן לנשימה להיות טבעית ורק נשים לב למרווחים. עכשיו נעבור למחשבות שלנו : ננסה לשים לב למרווחים שיש בין מחשבה אחת לרעותה, ויש כאלו!! אם נשים לב אזיי גם נראה שיש שם במרווחים הללו שקט אחר, אין שם מחשבות. משסיימנו להביט במרווחי הנשימה ומרווחי המחשבה, נפקח עיניים. נשב בשקט ונתחיל לשים לב למצמוץ העיניים שלנו, נשים לב שבין מצמוץ למצמוץ יש רווח של מאית שניה, אבל יש, נביט בו זמן מה. עכשיו נעבור למרווחים בין תו לתו נשים מוסיקה נעימה,שהכנו מבעוד מועד, ופשוט נקשיב לה, לאט לאט נשים לב שיש מרווחים בין הצלילים , יש צליל ואין צליל, נמשיך להאזין ותוך כדי אנחנו יכולים לעצום עיניים ולראות את המרווחים בין הנשיפה לשאיפה, בין מחשבה למחשבה, ובין צליל לצליל והכל ביחד. פשוט נעשה זאת ונשים לב , זה קיים שם תמיד!!! פשוט שכחנו איך עושים את זה. ביום יום של כל אחד ואחת מאיתנו נשים לב למרווחים בין המילים שאנו מדברים ושמדברים אלינו. נשים לב שיש הפסקה בין מילה למילה, בין אות לאות. תרגיל זה מבוסס על הטנטרה למי שלא מכיר. הטנטרה מאמינה באי עשייה, שם קיים עולם ומלואו שאיננו מודעים אליו. מומלץ לגלות אותו הוא חצי מהחיים שלנו. בהצלחה

Love Is Life

New member
../images/Emo79.gif מוצרט, המלחין הדגול, אמר פעם,

שהחלק הכי חשוב במוסיקה הוא... ההפסקה... הרווח שבין הצלילים... ומענין לענין באותו ענין... אחת השאלות הנפוצות בהן אני נתקל היא: ...איך אני יכול/ה בו-זמנית להתמסר לסערת התשוקה, אך "לשלוט" עליה, להאריך אותה אל עבר האינסוף, ולהתחבר דרכה אל האלוהי שבתוכי?... והתשובה מגיעה גם היא ברובה מאותו מקום-המקום של הרווח. אותו רווח, שכפי שאיל היטיב להסביר, קים בו עולם שלם ומלא. כשאתם בסערת התשוקה, התמסרו אליה, התענגו עליה עד כלות, אך במקום להסחף ללא שליטה אל עבר ה"יעד" שאותו התרגלתם "לכבוש"-נסו לאתר את הרווחים-הרווחים בין הפעימות: פעימות הלב, פעימות הגוף, פעימות הנשימה, פעימות האנרגיה האדירה המפכה בתוככם ומאיימת להתפרץ החוצה... זהו את הפעימה, ונסו "להשאר" שם, ולו לשבריר של רגע... ותגלו איך בהדרגה אתם מתחברים דרך אותה פעימה-אותו מרווח-אל האנרגיה הקוסמית... האינסופית... וככל שתצליחו לאתר את המרווח ולהתמסר לו-כך ישתלתטו השקט והרוגע לתוך תשוקתכם הלוהטת... תתנתקו מהגוף, ותהיו אחד... אלוהי...
תודה, איל... LIL

מעניין אם מוצרט ידע... ../images/Emo8.gif ../images/Emo39.gif

מעניין אם מוצרט כבר אז - ידע, או.. היה מודע?
ליאור

הכל כבר בנו... פשוט שכחנו ../images/Emo39.gif

איל ניסחת את זה כל כך יפה...
האינטרוולים, המרווחים, הרגעים שאנו נמצאים בהווה, מדוע הם חשובים המרווחים הללו שאיל מדבר עליהם או הנקודה בנשימה שהוזכרה במאמר? הרוחניות היא לא משהו שאנו צריכים להשיג אותו, לא משנו מי אנחנו אנו כבר רוחניים. אנו לא צריכים לא להוסיף ולא להחסיר שום דבר מאיתנו אנו מושלמים כמו שאנו. זהו לא מסע לנקודה כלשהי, אנו לא הולכים לשום מקום, אנו כבר שם... מה שהיה צריך להשיג - הושג! סוף המסע כבר בתוכנו, עכשיו ברגע זה, אנו כבר האלוהי, הנצחי כבר כאן. בגלל זה הטכניקות של לשים לב לנקודה בנשימה או כמו שאיל כתב לשים לב למרווחים לא רק בנשימה אלה גם במחשבות, לשים לב לשמיים (ההכרה שלנו) אחרי שענן (מחשבה) אחד חלף ולפני שענן אחר הגיע, כשהשמיים בהירים ואין מחשבה. טכניקות הפשוטות הללו יכולות לעזור לא בכדי להשיג משהו, אלה רק לגלות את מה שכבר נמצא בנו! כמו שהגוף נחבא מתחת לבגדים, אותו הדבר עם הרוחניות, גם היא נחבאת האחורי "בגדים", אלה שהבגדים הם האישיות שלנו, אנו יכולים להיות ערומים כאן ועכשיו, אותו הדבר עם הרוחניות שלנו אך איננו יודעים במרקה הזה מהם ה"בגדים" איננו יודעים איך אנו נחבאים בהם, איננו יודעים איך להיות ערומים. אנו לבושים ב"בגדים" כבר כל כך הרבה זמן עד כדי כך שאנו מזדהים עם ה"בגדים" ואנו כבר לא יודעים שאלו רק "בגדים" אנו חושבים ש"בגדים" הם אנחנו, זהו המחסום היחידי! זה כמו שנמצא אוצר אך שכחנו או שאנו לא מזהים שזה אוצר, ואנו ממשיכים לקבץ נדבות ברחובות.. אנו קבצנים. אם מישהו יבוא ויאמר "תחפש בתוך הבית שלך, אתה לא צריך להיות קבצן אתה יכול ליהיות קיסר בזה הרגע", אנו, הקבצנים, נאמר: "איזה שטויות אתה מדבר, איך אני יכול להיות קיסר בזה הרגע? אני קבצן כבר שנים, ואני עדיין קבצן, איך אתה יכול לאמר שטויות כאלו?" ובאמת, אנו , ה"קבצנים", איננו יכולים להאמין לזה, למה? בגלל שה-mind ה"קבצן שלנו הוא הרגל כבר כל כך הרבה זמן, אך אם האוצר הוא רק נחבא בבית, ובפעולת חפירה פשוטה, להוציא קצת אבק מהבית, האוצר יהיה שם - ה"קבצן" כבר לא יהיה "קבצן" הוא יהפך ל"קיסר". אותו הדבר אם רוחניות - זהו אוצר נחבא. לא צריך להשיג משהו בעתיד, אולי עדיין לא זיהינו את זה אך זה בתוכנו, אנו האוצר.
ליאור

למעלה