המרוץ המריקאי מתחמם! מי תסע לגלזגו 2015?

cubano1

New member
המרוץ המריקאי מתחמם! מי תסע לגלזגו 2015?

בעוד 9 ימים יערך ה Secret Classic, תחרות שממנה ניתן להעפיל לאליפות ארה"ב.
מעבר להעפלה שפחות מעניינת (כי רוב המתמעלות שמעניינות אותנו כבר העפילו, או יעפילו ללא קושי) מה שמעניין הוא התחרות האישית בין לפחות 10 מתעמלות שיאבקו על מקום בנבחרת לגלזגו. המתעלות האלה יזכו בראש ובראשונה לנסיון וטבילה נוספת במים העמוקים של ההתעמלות העולמית, אך גם לתהילה ולתשומת לב תקשורתית שתלווה אותן ותתן להן גם קצת יתרון במאבק על הכרטיס לריו 2016.

עיקר העניין יופנה לשתי מתקמבקות - אלי רייזמן וגבי דאגלס. השתיים נסעו לאיטליה בתחילת השנה והתחרו בתחרות גביע ג'זולו והרשימו, גם אם לא הבריקו. הן שתיהן הראו שהן עדיין רלוונטיות למאבקים שיטלטלו את ההתעמלות האמריקאית בשנה הקרובה. רייזמן מצטיירת כמי שעובדת לאט ובטוח, באופן יציב. דאגלס מוצאת את עצמה יותר סנסציונית - מצד אחת הצליחה לחזור לעצמה ולהרשים את מרתה קרולי תוך חודשים ספורים - מה שמעיד על כשרון אדיר. מצד שני, הצליחה להצטייר כבעייתית בכך שעזבה את המאמן שעיצב אותו והכין אותה לריו (כפיות טובה?), עברה למועדון של ניה דניס ולאחר חודשים ספורים דניס עזבה את המועדון ועברה לאחר, כאשר חלק מהשמועות גורסות שזה על רקע מאבקים לתשומת לב עם דאגלס (home wrecker?)
לצד זה תופיע עוד מועמדת מובילה - ביילי קי מהמועדון של קים זמסקאל - מתעמלת יציבה ומרשימה בקרב רב. הבעיה של קי הוא שהיא לא בולטת מעל כולן על מכשיר בודד. אם לרייזמן יש את הקרקע, ולדאגלס מקבילים, קי טובה על הכל, אך מצטיירת כפוטנציאל לקרב רב ופחות למכשיר בודד. האם היא תצליח לתת איזו פריצה, איזה אפקט "וואו"
שיכניס אותה לתודעה גם מזוית אחרת?
ויש את מקיילה סקינר - הטריקסטרית של הנבחרת. היא יכולה לבצע בקרקע כל טריק אפשרי, היא גם מצטיינת בקפיצות ומדורגת בקלות ב 3 הראשונות בעולם על המכשיר. אך היא צריכה להפנים את הביקורת שמופנית כלפיה כבר שנתיים, ולהגיע אחרי שלא ראינו אותה מאז מרץ, ולהראות שהיא הצליחה להוסיף קצת חן לתרגילים שלה, יותר גמישות, יותר פוינט, יותר יופי לצד הקרובטיקה.
קיילה רוס גם תתחרה, אף על פי שבתור חברה בנבחרת לאליפות העולם 2014 היא משוריינת לאליפות ארה"ב. עליה מוטלת משימה קשה מאד - להציג חידושים. לאחר שהרשימה בתור מתעמלת צעירה ב 2012, היא מובילה קו של התעמלות יפה אך משעממת. היא לא מחדשת את עצמה, לא משנה תרגילים, לא מוסיפה אלמנטים ולא ממציאה את עצמה מחדש. בגלל שהיא כל כך צפויה, הכי קל לה להפתיע את הקהל והשופטים ולהראות שאפשר לנער אותה ולהכליל אותה ברשימת המתמודדות לריו.
ניה דניס גם מגיעה, עם מטען עודף בדמות מעבר חפוז ולא לגמרי ברור ממועדון אחד לאחר שבועיים לפני התחרות. הדרמה שיוצרת דברים כאלה הוא הדבר האחרון שמתעמלת צריכה בעיצומן של הכנות, ונראה איך זה ישפיע עליה. היא מוכשרת בטירוף אך היתה פחות יציבה מהרצוי. והטוויסט שלה על הקורה הוא המרשים ביותר בעולם.
אשטון לוקליאר גם חוזרת - עובדת המקבילים הטובה ביותר בארה"ב, נכון לחורף האחרון. היא ככל הנראה רק השתפרה מאז, על פי סרטונים ששוחררו, הוסיפה עזיבות וחיברה אלמנטים. האמריקאים זקוקים לעובדת מקבילים טובה, שכן זה מכשיר חלש יחסית כשלוקחים בחשבון את ביילס, רייזמן, סקינר ושות'. השאלה היא אם לוקליאר תצליח להתבלט על מכשיר נוסף או לא, כי אליפות העולם 2015 הרבה יותר קריטית מזו ב 2014, שכן היא קרובה לאולימפיאדה, וספק אם מישהי שתורמת רק מכשיר אחד תזכה לסוע לריו.
סימון ביילס הכי פחות מעניינת בתחרות הזאת. היא ככל הנראה תזכה בקרב רב, ותקח את הזהב בקרקע, ומקום בטופ 3 בקפיצות ועל הקורה. המקום שלה בטיסה לגלזגו וגם לריו כבר כורטס...
עוד מתעמלות שיקוו להתבלט - מגי ניקולס שהולכת ומשתפרת מאז צירופה לנבחרת ב 2013 (אך יש לה עדיין דרך ארוכה להדביק את הפער), ברנה דאוול שעזבה את העלית, עברה למכללות, ומנסה לחזור לעלית, מדיסון קושיאן שהיתה באליפות העולם 2014 וצריכה לתקן קצת את הרושם מאז, ואליסה באומן.

בעד מי אתם?

ksm345

New member
יהיה קיץ מעניין!

לדעתי הבנות שיבחרו לאליפות העולם, במידה ולא יהיו פציעות כמובן, הן ביילס, רייזמן, קי, רוס, ניקולס, ועל המקום השישי והאחרון - דאגלס/באומן/לוקליאר (אגב לוקליאר צפויה להתחרות כאול-אראונד השנה, מה שבהחלט משאיר אותה בתמונה)

cubano1

New member
לוקליאר כאול אראונד

לא יודע אם זה כזה רעיון גאוני
גם מקיילה מרוני ניסתה - אבל האמת היא שפשוט לא חסרה אחת כזאת
הרי ביילס היא דבר בטוח, וחוץ מזה יש עוד מקום אחד לאול אראונד, וביילי קי ורייזמן חזקות מאד.
במקומה הייתי מוסיף עוד מכשיר אחד חזק ומנצל את הזמן לעבוד על שניים שלושה מכשירים.
אני בספק אם היא תשיג קפיצת אמנאר, מה שמוריד לה בהרבה את הסיכוי

ksm345

New member
כמובן, רק כגיבוי

אין ספק שלוקליאר לא באמת אול-אראונד אלא מתמחה, אבל אני חושבת שמתמחה שלא מתאמנת אול-אראונד בכלל ולא יכולה להוות גיבוי במקרה של פציעה, אין סיכוי בנבחרת האמריקאית גם בגלל העומק ובמיוחד בגלל הכמות הקטנה של בנות בנבחרת, גם השנה ובמיוחד באולימפיאדה שיש רק 5. גם מרוני הייתה לגמרי מתמחה, אבל עדיין היה חשוב שתוכל להתחרות במקבילים ובקורה, גם אם לא ברמה תחרותית, רק כגיבוי...

Tammie

New member
בהחלט הולך להיות מעניין

אבל אני כבר לגמרי עם העיניים לאליפות העולם, על גבול ה"אין לי סבלנות לתחרויות אחרות כרגע"

&nbsp
ניראתי לי כבר כתבתי את זה איזה כמה מאות פעמים, אני לא אוהבת את דאגלס בכלל ואני מאוד אוהבת את רייזמן.
אז על תפקיד המתקמבקת מלונדון אני בהחלט אשמח לראות את רייזמן.
רוס בהחלט משעממת, כבר קצת נמאס לראות את אותם התרגילים. נכון שהיא אלגנטית, אבל גם זה מתחיל לעבור לה עם הגיל (והגובה..) וחבל.
אני אוהבת את קי ואת לוקליאר, כל אחת בדרכה שלה. אבל נראה איזה תוצאות הן מספקות בתחרות

&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אני הפוך – מעדיפה דווקא את דאגלאס על פני רייזמן...

היא אמנם פחות יציבה מרייזמן (רק ביילס כנראה יציבה יותר ממנה...) אבל לתחושתי יותר מעניינת.
&nbsp
כמו כן גובה נוטה לשפר אלגנטיות של מתעמלת (ע"ע סבטלנה חורקינה או נסטיה ליוקין) ובעיניי ממש לא פוגע בקיילה רוס אלא להפך, מוסיף לה. מכיוון שאני אוהבת מתעמלות בוגרות ונשיות יותר, גם הגיל מבחינתי ממש לא מפריע. אם כבר משהו מציק לי אצלה פיזית אחרי 2012 זה דווקא האקנה. זו כמובן לא אשמתה, אבל יש לי תחושה שבמקום לטפל בו כמו שצריך בשלל פתרונות שקיימים בימינו היא פשוט מטייחת אותו בהרבה מייקאפ וחבל. אבל הבעיה, כפי שצוינה, היא שבשנתיים האחרונות היא די משעממת (ואני שונאת את המוזיקה שלה בקרקע, הלוואי שכבר תחליף אותה).

trilliane

Well-known member
מנהל
אני בעד סימון ביילס וגבי דאגלאס

ואם רוס ורייזמן יהיו מעניינות, מה טוב.
אני חובבת דווקא את הבוגרות יותר, בקרב הצעירות אין כרגע אף אחד שמעניינת אותי (אבל נחיה ונראה
).

ohashi

New member
את בטוחה ?

יש הרבה שיכולות להיות מעניינות :
Marissa Oakley, Lauren Navarro,Bailie Key,Nia Dennis, ו כמובן נורה פלאטלי המהממת הקטנה שנראה לי שהיא פצועה כרגע. יש הרבה כישרון שעתיד להיות מעניין.
&nbsp
ביילס מדהימה אבל כבר נמאס לי לראות את התרגילים שלה הם כל כך טכניים (מרשימים אבל טכניים)
דאגלס תמיד אהבתי את הקווים שלה, רייזמן זאת גרסה גסה של ביילס לפי דעתי עם פחות כישרון.
לוקליר קווים יפים במתח אבל התרגיל לא מעיף לשום מקום , קיילה רוס מה יהיה איתה רק הוא שם למעלה יודע,
סקינר ברמה אחת מעל כל הסניוריות החדשות אבל עדין מאחור בעיניי .
&nbsp
&nbsp

zuxitani3

New member
פלאטלי בת 15

אולי תראה אותה שנה הבאה עם עוד כמה מעניינות

trilliane

Well-known member
מנהל
לפני תחרות הבוגרות יש גם תחרות לצעירות...

2015 Secret U.S. Classic
WHEN: Saturday – July 25, 2015
1:00 p.m. CT – Jr. Session
6:30 p.m. CT – Sr. Session
Times are subject to change.
WHERE: Sears Centre Arena – Chicago, Ill.
http://www.secretclassic.com/info/
אם אני מבינה נכון זה אומר שהבוגרות מתחרות ב-2:30 בלילה במוצ"ש שלנו (כלומר ראשון לפנות בוקר).
אם הבנתי נכון התחרות לא תשודר באף אחד מערוצי הספורט בישראל, אבל כרגיל יהיה כנראה שידור חי ביוטיוב. לא בטוחה שאטרח לצפות בו חי, הוא נוטה להיתקע ולהיות באיכות נמוכה; כמו כן אני רוצה NBC או משהו עם פרשנות שווה.

למעלה