המרוץ לאליפות ארה"ב - תמונה עדכנית

cubano1

New member
המרוץ לאליפות ארה"ב - תמונה עדכנית

כשגבי דאגלס מתכננת לחזור להתאמן רק באביב, ג'ורדין וויבר עדין לא החליטה עם לפרוש או להמשיך, ואלי רייזמן אורזת מזוודת לחופשת קיץ בישראל - די ברור שאף אחת מהן לא במסלול הכנות מתקדם לאליפות ארה"ב הקיץ, מסלול שמוביל הישר לאליפות העולם שתערך בבלגיה.

מה שמשאיר את הזירה כרגע פנויה. אמנם יש עוד המון זמן עד הקיץ, אבל רגע לפני האמריקן קאפ והנסטיה ליוקין קאפ שיערכו במרץ, אפשר לעשות סדר.

בראש ובראשונה, מצפים לראות את האולימפית קיילה רוס שויתרה על ההופעות והשטיחים האדומים וחזרה כמעט ישר מלונדון למשטר האימונים שלה. היא יציבה ונקיה, אבל היתה חסרת האלמנטים הנוצצים שמפנים את אור הזרקורים למתעמלת. מעניין יהיה לראות אם היא הצליחה לייצר בזמן שעבר אלמנט מנצח על מכשיר כלשהו שיהפוך אותה לכוכבת.

עוד מועמדת כמעט ודאית היא אליזת' פרייס, שהיתה בלונדון על תקן מחליפה, והוכיחה את מעמדה בטופ האמריקאי והעולמי עם שתי זכיות קלות מאד במסע נדיר של מתעמלת אמריקאית לשתי תחרויות גביע עולם באירופה בסוף השנה שעברה. לפרייס יש את האלמנטים ואת דרגת הקושי, ומה שחסר לה הוא נקיון וחן בביצוע. אני מקווה שהיא השקיעה באימוני בלט - מה שיכול להפוך אותה למתעמלת קרב רב מושלמת.

מי שהכניסה את עצמה לרשימת המתחרות הרציניות הסופ"ש היא מקיילה סקינר, מתעמלת אמריקאית שמוכרת כבר שנתיים בזכות האמנאר שלה, שהגיחה שוב בתחרות קטנה עם תרגיל הקרקע הקשה ביותר שנראה אי פעם - שכלל דאבל דאבל בגוף ישר (אלמנט שאף אישה מעולם לא ביצעה!), דאבל דאבל בקיפול, דאבל טוויסט (נפלה על התחת) ולבסוף בורג וחצי ישר לשניים וחצי ברגים. ההערכות הן שהתרגיל שווה דרגת קושי של 6.5+ (התחרות היתה על פי שיפוט של דרגה 10 בארה"ב, כך שהתרגילים נשפטו מתוך סולם של 10 נקודות, ולא על פי חוקת ה"עלית".) נוסף על כך, היא ביצעה קפיצת צ'נג מדהימה (יורצ'נקו חצי פניה לשולחן, לרודי [סלטה עם בורג וחצי בגוף ישר]). כך שעם אמנאר ועם צ'נג, היא אוטומטית למועמדת למדלית זהב באליפות העולם ויכולה לתת פייט למקיילה השניה, בהנחה וזו תהיה בכושר ובריאה אז. (מקיילה מרוני ביצעה עד עכשיו מוסטפינה כקפיצה שניה - שזה כמו צ'נג, רק עם חצי בורג פחות). אליפות העולם הבאה תהיה אליפות ללא תחרות נבחרות - כך שמה שחשוב זה מתמחות - בקרב רב ובמכשירים הבודדים, ולא מה נשקרא בארה"ב team players
סקינר באימון קרקע - http://www.youtube.com/watch?v=cu8Dv-Iu7IQ
סקינר עם קפיצת הצ'נג הקלילה שלה - http://www.youtube.com/watch?v=43KpvZsoOzw

עוד מועמדת היא שרה פינגאן, מי שהבליחה יחד עם קיילה רוס באליפות ארה"ב ובמחנים האולימפים בשנה שעברה, והתחרתה מולה על כרטיס "הצעירה המבטיחה" לרוס על קו הסיום. אני משער ומקווה שזה הותיר בה רעב ושנראה אותה שוב השנה מתמודדת על כרטיס לנבחרת ארה"ב לאליפות העולם.

אנה לי, המחליפה השניה מלונדון בינתיים לא מועמדת, כי היא עדיין לא חזרה לגמרי לאימונים מלאים לאחר פציעה ממנה סבלה.

וצריך לקחת בחשבון את שתי הסניוריות החדשות והמבטיחות - קייטלין אוהאשי ולקסי פריסמן. השתיים האלה עוד בתור ג'וניוריות היו יכולות להתמודד על תואר אליפות ארה"ב ועל מקום בנבחרת לאולימפיאדה - ורק הגיל מנע מהן לעשות זאת. עכשיו הן כבר זכאיות גיל ויהיה מעניין לאן הן התקדמו משנה שעברה.
אוהאשי תתחרה הסופ"ש בתחרות ה WOGA classic שתערך בטקסס. פריסמן לא מתחרה שם.

אמא לה3

New member
סקינר..

ראיתי את הקישורים, היא בהחלט נראית חזקה, הכוריאוגרפיה והתנועה שלה ממש לא להיט, אם כי האלמנטים מדהימים...היא מעניינת.
ואני עדיין מחכה לראות מה יקרה עם אוהאשי, היא מבריקה.

למעלה