המרוץ נגד החורף

המרוץ נגד החורף

בשלושת חודשים האחרונים אני ממש משתדל לצלם כמה שיותר מינים של זוחלים מישראל על מנת להשלים את המגדיר זוחלים הבסיסי בתמונות באינטרנט. עדין חסרות לי כמה תמונות של זוחלים יחסית נדירים אשר אינני יודע רבות אודותיהם. אשמח לדעת אם מישהו ראה או שיש לו מושג על תצפיות מהשנים האחרונות באחד או יותר מהמינים הרשומים מטה. ארבע קו מצרי זעמן יפיפה תלום מדברי זעמן סיני שממית מחוספסת צפע מזרחי אשמח להשלים את הצילומים לפני שהחורף יגיע וייעקב את השלמת הפרוייקט בכמה חודשים (המלחמה בצפון כבר הרסה את הסיכוי השנה לשלושה מינים צפוניים בחרמון). גם מסרים יתקבלו בברכה תודה אביעד

omer356

New member
מדהים

תמונה אלוהית.. אני מת כבר לצלם את אחד.. אפילו לראות אחד יהיה טוב(כוח אפור) היכן צולם?

y lenard

New member
לפני שנתיים טיבעו ציפורים בחרמון

ובי כשעלינו למעלה רכב צבאי שהיה לפנינו דרס אחד ואחד נוסף עבר ללא פגע( כמובן שלא זיהונו אותו בעצמנו מיד, אספנו את הגויה ועצרנו בדרך חזרה בצמח אצל מישהו שמכיר טוב מאוד זוחלים (לא זכור לי שמו), אבל לא נראה לי שיש לי תמונה אפילו של הפרט המת.

Nailicq

New member
Your wish is my command...

מצורפת תמונה של כרכן חלק שצולמה בחרמון...

bendj123

New member
תודה לך...דמעות זולגות......

שלחתי לך הודעה בפרטי בבקשה תענה......

יש הטוענים שניצפה

לפני עשור בארץ. אני לא משלה את עצמי ולבנתיים אפילו לא הוכנס למגדיר דטה אודות המין הנ"ל (הבקשה לגביו היא בבחינת שלח לחמך?)

naja

New member
קשה לי להאמין.

ה"עדויות" שאני מכיר הן מהספר של בוסקילה והן מדברות על שנות העשרים של המאה הקודמת. יש לך משהו עדכני יותר?

אדי ט

New member
תלום מדברי וזעמן יפיפה.

בתלום צפה אסף מרוז (חוקר חוברות) מהחברה להגנת הטבע. בזעמן יפיפה צפה אם אני לא טועה המטפל מ-ה101 .

weinman

New member
היישר ממנהרת הזמן

תלום קשקשים מדברי שנלכד בחצבה במחצית שנות השמונים ושהה מספר שבועות במרכז מידע על זוחלים ז"ל כאן הוא בחיבוק חם עם שנונית נחלים לאחר פגישה מרגשת.

weinman

New member
לביקור חד-פעמי

וזה ככל הנראה זעמן סיני (כפי שסבורים כמה ממומחי הפורום) שנצפה בערבה ב1985. נצפה על המצוק בגובה כמה מטרים בשעת מנוחת צהריים.

bendj123

New member
ראיתי תתמונות האלה בפורום שמירת טבע

למה שלא תעלה את כל מה שהעלת באותו יום בשירשור? היו שם דברים מעניינים

למעלה