המרכז ה"עתידי" בתל אביב...

kyle

New member
המרכז ה"עתידי" בתל אביב...

לקחתי את התמונה מאתר כלשהו... למישהו אולי יש פרטים על ה"מרכז" שיבנה?

kyle

New member
מה שהתכוונתי זה שראיתי

את זה באתר של אנשים עם הרבה דניון, חזון ותקוות... יש לי עוד 3 תמונות מהסוג הזה...

TheIllustrator

New member
אני כבר מכיר את כל

התמונות הללו, ואין בהן חדש(לגדי האילוסטרציה השניה, ולא הראשונה). זהו מתחם דרום הקריה(נכון, אסף?
), ומזל שיותר קל לתת אילוסטרציה מאשר לבנות בפועל.

wakshlak

New member
אכן...

האילוסטרציה השנייה היא של פרוייקט דרום הקריה. המגדל הקרוב ביותר בתמונה הוא מגדל הממשלה (מול עזריאלי). אסף.

danezeq

Member
זה כבר אושר לא? ומה זה השטח הירוק

הזה? מה זאת האילוסטרציה הזאת? מישהו חושב שעומדים להרוס שכונה שלמה בשביל לבנות פארק.? ומה זאת התחנת רכבת הזאת? למה אף פעם לא שמעתי עליה?

wakshlak

New member
מה?

מה זאת אומרת אושר? אתה יודע מה זה הפרוייקט הזה בכלל? (אני מדבר על התמונה הראשונה...) אם כן, אני אשמח אם תשתף אותי ואת שאר חברי הפורום, זה נראה מאד מעניין, אך זה לא נראה שבאמת יבנה ב - 10 שנים הקרובות (או בכלל...). מחכה לפרטים, אסף.

danezeq

Member
פרוייקט דרום הקירייה - כך הבנתי

ממכם וגם מהאתר שצירפתם בקישור (אתר מלא באילוסטרציות יפות)

wakshlak

New member
לא.

התמונה הראשונה היא של פרוייקט קרית אריה כפי שאורן (כל הכבוד!) חקר וגילה. התמונה השנייה היא של דרום הקרייה. האם לא רואים את ההבדל? אסף.

danezeq

Member
עכשיו אני רואה! :)

בתמונה של הקיריה רואים מגדל מאוד גבוה מאחורי מגדל הממשלה - זה לא אחד מהמגלים מילניום ופלנטיניום נכון? (זה משהו שעוד לא בנוי, ככה אני משער) מה יהיה גובהו? ומגלי התאומים הללו? גם עליהם לא שמעתי - סוף סוף יהיו בת"א תאומים (שמעתי כבר על 3 תכניות כולל זו)

oren*

New member
קודם כל זה בפתח תקווה - לא בתל אביב

מדובר בפרוייקט "קריית אריה" החדש בפתח תקווה, הנחל מצד ימין זה נחל הירקון, בחלק התחתון זה האיצטדיון של פתח תקווה. מערכת הכבישים למעלה זו צומת גהה. קיבלתי רמזים לגבי פרוייקט נוסף חדש בראשון לציון (ליד הסופר לנד) עם בית מלון במרכזו של אגם מלאכותי ומספר גורדי שחקים - דיאגרמה שלו אפשר לראות בקטגוריית LANDSCAPES באתר, כך לפחות אמר לי הבחור בטלפון. לא ידוע אם הפרוייקטים אושרו או לא, הם לא עוסקים בנושאים בירוקרטיים אלא רק בעיצוב - את הפרטים הנוספים צריך לקחת מהארכיטקטים או האחראיים על הפרוייקט.

TheIllustrator

New member
איזה יופי....

שימו לב, על לפני 8 שנים, אף עיא לא חלמה על גורדי שחקים אמיתיים, ופתאום, בחלוף עשור אחד, פתאום כל ערי ארצינו שואפות לגורדים! איזה חזון יפה... ממש אעלט-נוילאנד! זה סתם בדיחה... למה צריך 15 ריכוזי גורדים בארץ, ולמה עריות חושבות שיש צורך כלכלי בגורדים בשטחן!? למה צריך גורדים בפ"ת ובראשל"צ? די... יש בתל אביב, יש בר"ג, יהיה בגבעתיים - מצויין! בואו נתרכז בערים אלה, נקים בהן איזורי "סיטי" יפים וגבוהים, נפתח שם פתרונות תחבורתיים לעומס האנושי הרב וכולנו נהיה שמחים ומרוצים. לא ככה? אני גם באמת לא חושב שיש בפ"ת או ראשל"צ איזרים בעלי קרקע מספיק יקרה בכדי להצדיק קיום של גורד שחקים!

oren*

New member
לפני יומיים אמרנו כאן שאין מספיק

מקום לגורדי שחקים נוספים באיזור המרכז - הדברים קצת מתנגשים אחד בשני לא? מה רע שיהיו 80 ריכוזי גורדי שחקים בישראל? שיהיה קצת מרווח נשימה בין אחד לשני ויהיה אפשר לצלם אותם בלי לתפוס עוד עשרים בניינים אחרים באותה תמונה? מבחינת תיירים זה לא משנה אם הבניין ממוקם בפתח תקווה, הרצליה או חיריה - הוא נוסע עשר דקות ומצלם את כולם (רק אנחנו עם השטויות שלנו לוקחים שלושה בניינים וקוראים לזה עיר). אני אישית אשמח מאוד לראות מבנים שונים באיזורים שונים בארץ שמשתלבים בצורה שונה עם הנוף. בפתח תקווה ליד נחל הירקון, בראשון לציון עם הדיונות הצהובות, בתל אביב עם הכבישים והמרכז, ברמת גן ליד הרכבת והבורסה. כל איזור והייחודיות שלו, שינויי הצבע, הסביבה, התכנון הסביבתי - לא חייבים לתקוע הכל באיזור אחד.

למעלה