המרכז לכלבי נחיה - בית עובד - חוות דעת:

המרכז לכלבי נחיה - בית עובד - חוות דעת:

אתמול הייתי ביום עיון במרכז לכלבי נחיה אשר בבית עובד דבר ראשון שמרגישים זה האנשים, החמימות והאיכפתיות, הרצון לעזור והתחשבות שגרמה להם לעבוד ולהקים מקום זה בולטת בכל מקום שנמצאים שם, לאחר מכן תשומת הלב שנתנו בהקמת המקום בולטת בחוזקה שהמקום הזה הוא גן עדן לעיוורים ולקוי ראיה, הלוואי שבכל מקום בארץ יהיו שבילים/דרכים עם הפס הצהוב והפסים הבולטים לסימוני פניות/דלתות/מדרגות וכו'. לאחר מכן שמתי לב על התוכנית שסיפרו לנו עליה לאימון כלבי נחיה ושיבוצם לעיוורים ולקוי הראיה להם הם דרושים, נראה שכל פרט מוקפד ומחושב הייטב ואין פיספוס במה שצריכים כלבי הנחיה והעיוורים/לקויי הראיה, חוויתי את החדרים שנועדו לאירוחם של העיוורים/לקויי הראיה בתקופת ההדרכה של השלושה שבועות, הרגשה נעימה וחמימה ואף נראה שהתפריט הארוחות לא פחות מושקע
שמחתי מאוד להכיר את יעל שאיתה דיברתי על נושא כלב הנחיה עבורי, את נוח המייסד של המרכז, את יריב ורועי המדריכים, וגם את איציק האחראי על קשרי הקהילה שהוא בעצמו עיוור שצועד לצידו של כלב הנחיה ג'ימי
ובאם אזכה להיות מבין אלה שיקבלו כלב נחיה נראה ששלושת השבועות במרכז והשנים לאחר מכן יהיו חוויה שלא נגמרת, תודה על היום הנפלא וההרגשה החמימה.

שבת שלום,

אין לך מושג כמה נחת גרמת לי בדברים שכתבת. כל כך שמחתי, שמיד צלצלתי לאנשים שהזכרת, והקראתי להם את הכל מילה במילה. ההסתיגות היחידה שלי היא לגבי איציק: למרות שטכנית הוא לא רואה בכלל ונעזר בכלב נחיה, הוא ממש לא עיוור. מי שמכיר אותו יודע שבלי עיניים הוא רואה הכל, ומסוגל לעשות הכל, בעצמאות שמעט אנשים רואים מסוגלים לה. המרכז לכלבי נחיה לעיוורים באמת מאוד משתדל להיות גן עדן לעיוורים וכבדי ראיה. זה המוטו: הלקוח הוא המלך, והכל נעשה בשבילו ומתוך מחשבה עליו. הרבה אנשים חושבים שהסיפור המרכזי שם הם הכלבים, וזה לא נכון. הסיפור המרכזי הם בני האדם. במרכז יש שבעה חדרי אירוח. משרד הרווחה הכיר בחדרים האלו כ"מוסד לעיוורים", ואני לא חושב שיש "מוסד" כלשהוא שהושקעה בו כל כך הרבה איכפתיות מחשבה ותכנון. ועוד משהו שהבנת יפה, שהקשר בין מי שמקבל כלב נחיה למרכז נמשך לתמיד. לא מקבלים כלב וזהו, אלא מקבלים עסקת חבילה לכל החיים. הדבר היחיד שלא כתבת, ולמרות שהוא מובן מאליו עבורי הוא לא מובן מאליו לאנשים שאינם מכירים את המרכז מקרוב: מי שמקבל כלב נחיה, לא משלם כלום. חינם. הכלב, הקורס, המגורים במשך שלושה שבועות, התמיכה, ההדרכה בבית, הכל ללא תשלום. סיסי, את שומעת? אין תרוץ. ובכלל, אם מישהו רוצה לבקר ולנסות - שרק יגיד.

liav83

New member
אני מסכים עם מה ששניכם כותבים כאן

לפני שנתיים ביקרתי בבית עובד והדבר הראשון שאמרתי ביציאה היה שלא נתקלתי בשום דבר... הלוואי שבכל מקום היה סדר לטובת אנשים עם לקות ראייה. הרגשתי ממש בנוח לשאול שאלות ולנוע.ופתאום הבנתי, בית עובד זה למעשה המודל של החיים שאנחנו רוצים בחוץ. המקום הכי מונגש בארץ שאפשר לדמות אותו למקום שבחיים האמיתיים נוכל שנים לבנות ועדיין לא ידמה לבית עובד. לפחות יש לנו למה לשאוף וזה דבר חשוב כיוון שכך מגיעים למהפכות הכי גדולות שקיימות. אני זוכר בזמנו את אלי שהסביר לי על המקום ואת נוח המייסד שממש הסביר לי בסבלנות כל פרט.חשוב. אני מציע לערוך סיור לכבדי ראייה ועיוורים נוספים כדי שיראו את המקום ויתרשמו מהיכולת האדירה של האנשים לשנות את הניידות שלנו. אז הלוואי וזה יהיה כך תמיד

אין ספק שצריך לקחת דוגמא מהמרכז בבית עובד

על נגישות לעיוורים ולקויי ראיה לא יודע לגבי מוגבלים אחרים, אבל אני הרי לקוי ראיה ושמתי לב על מה שחשוב לי אישית שלא תחשוב בבית שלי המצב שונה לחלוטין ומזל שאני מכיר אותו הייטב כי אני בטוח שלקוי ראיה אחר יתקשה אצלי בבית

סיורים במרכז לכלבי נחיה:

שלום ליאב, תודה גם לך על המילים החמות. הכל הועבר לנוגעים בדבר. מכל מקום - כל עיוור וכבד ראיה שמעוניין להגיע למרכז לסיור (כולל סיסי, שחושבת שהיא לא רוצה אבל היא מה זה טועה), ולבדוק את האפשרות לקבל כלב נחיה מוזמן לפנות טלפונית. המרכז יעשה כל מאמץ לתאם ביקורים כאלו. בסופו של דבר, זו מטרת המרכז: לתת כמה שיותר כלבי נחיה לכמה שיותר אנשים שצריכים אותם. אם מישהו חלילה פונה ולא מצליח לקבל תשובה זריזה (לא נראה לי שזה יקרה, אבל הכל יכול לקרות), אפשר לפנות אלי כאן ואני אנסה לעזור. מה עוד חדש יש לכם לספר?

אאהו ../images/Emo99.gif לא חשבתי להחמיא לחבר'ה במרכז חחח

יותר חשבתי על איך לתאר בכתב את המקום שהקוראים ידעו כמה נפלא הוא אבל אם גם החמאתי לכם במרכז אני שמח כפליים
לגבי העלות של הכלב לעיוור, בהחלט כלקוי ראיה אני מרגיש את החשיבות של כל שירות ומוצר שאפשר לתת לעיוור/לקוי ראיה הוא נפלא משום שאני רואה מוצרים יקרי ערך שאמורים לספק לעיוורים בלי לקרוע להם את הכיס ניתנים בסכומי עתק שאני בספק שרוב העיוורים/לקויי הראיה קונים אותם, ואני מדבר על מסכי בראייל ותוכנות הקראה/הגדלה, אז אני שמח מאוד ששירות כגון כלב נחיה ניתן בחינם לעיוור/לקוי ראיה למרות עלותו הגבוהה מאוד...

למעלה