המרכז לנפגעות תקיפה מינית

המרכז לנפגעות תקיפה מינית

קבל 7085 פניות בשנה שחלפה, מתוכן למעלה מ- 3000 מפונות עד גיל 18. ידיעה מהחדשות של 5.

calisto

New member
ויש לי תהייה מעניינת...

וחסרת ציניות, באמת. כמה מתוך התלונות האלה תגענה למשטרה? כמה לבימ"ש? וכמה אנסים נראה בכלא בעקבות 7085 הפניות של שנת 2000 האיומה הזו?

ואני רוצה להוסיף תהייה על תהייה...

כמה מתוך המקרים שקרו הגיע בכלל למרכז לנפגעות תקיפה מינית ? כמה מתוך אלו שמתחת ל- 18 הן קטינות ו/או נפגעות גילוי עריות ? כמה הגיעו למרכז שנים ו/או חודשים אחרי המקרה ? בהתחשב בזה שלפי הסטטיסטיקות כל אישה שלישית עברה תקיפה מינית בחייה, 7000 נשים שהגיעו למרכז - חלקן מן הסתם כדי לחלוק טראומות עבר - מתוך אוכלוסייה של כ- 3 מליון נשים וילדות - לא בהכרח משקף את המציאות. ומה עם חובת הדיווח ?

בול פגיעה...לגבי חובת הדיווח

ברגעים אלו הסבירה יעל דיין את חוק חובת הדיווח שעולה לקריאה ראשונה ביחד עם משהו שקשור להטרדה מינית כעת הדיון הכללי בכנסת לקראת ההצבעה. ההבהרה החשובה היא שחובת הדיווח היא לא למשטרה אלא לרשויות הרווחה לצורך ערוב עובד/ת סוציאלי/ת לבדיקת מסוכנות. אין כאן עניין של תלונה במשטרה או חשיפת יתר שלא לרצון האישה. החובה קיימת כבר היום לגבי קטינים. זה בהקשר לדיון ארוך ונוקב שהיה בפמיניזם לפני זמן מה.

בהמלצת ד"ר קמיר ניסיתי לקשר כעת

למאמר של פרופ´ קרמניצר בשערי משפט ולתגובתה - לא הצלחתי לאתר את הנושא. פניתי בחזרה גם לד"ר אורית קמיר וגם למייל של המגזין בבקשה ללינק מעודכן אולם אם יש מישהי שיכולה לאתר לנו את שני המסמכים - נודה. באותה הזדמנות ובמאמר מוסגר - ד"ר קמיר אישרה הערב עקרונית שהיא תשמח להתארח בנושא כאן בפורום. נעדכן לגבי מועד (אני שואפת למועד קרוב ורלוונטי לקריאה השניה שתהייה בכנסת). חנה.

calisto

New member
סחטיין, חנה

נראה לי שיהיה מרתק "לארח" את ד"ר קמיר כאן.

sista

New member
למרכז צריך להגיע באופן אקטיבי

כלומר, להגיע לנכונות ולמוכנות לחשוף את עצמך ולבקש עזרה ואז לפנות למרכז. זה כלל אינו דבר של מה בכך.

רוב התלונות לא יגיעו למשטרה אבל

הרבה מהפניות אינן על אונס ,וחלקן אפילו בכלל לא על תקיפה מינית אלא על הטרדה מינית כך שהשאלה הנכונה היא לא כמה אנסים נראה בכלא בעקבות 7085 הפניות של שנת 2000 אלא כמה אנסים נראה בכלא בעקבות 2000 או 3000 או מספר אחר של פניות למרכז בגלל אונס בשנת 2000.

איה@

New member
עוד נתון חשוב!

84 אחוזים מתוך 3,000 הפניות בעיקבות אונס מתחת לגיל 18 הכירו את האונס/תוקף, במילים אחרות מדובר בגילוי עריות! לתשומת ליבכם - לא כל פניה למשטרה מגיעה גם למרכז לנפגעות תקיפה מינית על המספרים אלו יש להוסיף עוד...... ועוד ....יש אחוז (לא קטן) של קורבנות, שכלל לא פונות למשטרה ו/או למרכז לנפגעות תקיפה מינית. ועוד.....אני לדוגמא, וחברותי, כלל לא כלולות בסטטיסטיקה הזו נא להוסיף אותנו ל"מספרים" לסיכום - כמו שאני חוזרת וטוענת ללא הרף - התופעה עוד יותר גדולה ממה שמשתקף בסטטיסטיקות ובתקשורת! לגבי חוק חובת הדיווח - הוא נכנס לתוקף רק לפני שנים מספר..... הלוואי והוא היה בתוקף ב"תקופתי" - כי אז המחנך שלי היה "עושה מעשה" ומדווח! סביר להניח ש"ההוא" היה מרצה את עונשו עד היום. עוד נקודה - אם "ההוא" היה מורשע כי אז הייתי זכאית לקיצבה מביטוח לאומי - כנפגעת תקיפה מינית נכון להיום, כיוון שאין הרשאות של בתי המשפט - אני לא זכאית......... אבסורד בעיצומו!
איה.

כמו שאני מבין את הגדרת המושג

לא כל אונס או תקיפה מינית מתחת לגיל 18 על ידי מישהוא מוכר נחשב לגילוי עריות. בחלק מהמקרים מדובר במישהיא שהיא מכירה כידיד או חבר ולא כמישהוא שיש לו סמכות כלשהיא עליה.

איה@

New member
אורי - כמה ילדות בנות 8 אתה מכיר...

שנאנסו ע"י "ידיד" או "מכר" ??? נו באמת!! לא יותר הגיוני - שהאונס הוא האב, הדוד, האח, הגיס, הבן דוד, החבר של האב, המאהב של האם ??? אגב - שמעת על המקרה שנחשף לאחרונה באותה משפחה 20! אכתוב גם במילים עשרים! ילדים בני משפחה אחת נאנסו בגילוי עריות!! תוסיף את המספר הזה לסטטיסטיקה....................!!
איה.

איה@

New member
ילדה בת 5 נאנסה ברעננה!

אמרו עכשיו בחדשות..... ליבי ליבי איתה ועם משפחתה. איה.

שמדובר במישהיא בת 8

שנאנסה על ידי מישהוא מוכר אני מסכים שמדובר בגילוי עריות, אבל הנתון מדבר על פניות מתחת לגיל 18 ,וחלק מהפניות האלו הן של נערות בנות 16 או 17.

איה@

New member
אורי - הגישה הספקנית שלך ../images/Emo26.gif ../images/Emo41.gif

מעוררת תמיהה..... ואולי...אולי....מחזקת את ידי האונסים....ומשפיעה (בעקיפין) על דעת הקהל מחזקת את ידי השופטים - להקל בעונשים.....ומונעת מעוד נאנסות להתלונן ולהגיש תלונה! תחשוב על זה.....
איה.

:אני בצד שלך ורק תיקנתי משהו קטן

את כתבת לגבי פניות מתחת לגיל 18 שבמלים אחרות מדובר בגילוי עריות. אני תיקנתי ,ואמרתי שלפי הגדרה לא מדובר בגילוי עריות בחלק מהמקרים. הדברים לא באו להצדיק את האנסים ולא אמרתי שאונס שאיננו גילוי עריות מוצדק אלא רק התייחסתי לעובדות. אינני מבין איך אפשר לראות את הדברים כחיזוק או הצדקה כלשהיא של האונסים. עם זאת בעתיד אזהר ואחשוב פעמיים לפני שאני שולח הודעות בנושא זה. אני לא מתכוון לוותר על תיקון טענות לא מדוייקות במקרה שאני רואה כאלו אבל אדאג שיהיה ברור שאני בעד החמרת העונשים לאנסים ועברייני מין גם למי שקורא(ת) רק הודעה אחת שלי בנושא .

אורי - יש לי תחושת דה-ז´ה-וו

כבר היינו בדיוק באותו דיון לפני המעבר לתפוז וכבר נאמרו אותם דברים, שעיקרם מחולק ל- 1. לא הכל בחיים מתומצט לדיוק הסטטיסטי 2. יש מידה של חוסר רגישות בגישה כזו שהבעת כאן 3. כנראה שבכל זאת יש כמה נושאים שגבר (וודאי שגבר שלא הותקף מינית) לא יבין ויתפוס במודוס החשיבה האנושית הקיים ודומני שאפילו מתי ענה לך בעניין אז, אם זכרוני אינו מטעה אותי 4. עדיף לשקול את 1-3 לפני שלוחצים SEND להודעה...
חומר למחשבה.... חנה

ספיר ק

New member
דווקא מסכימה עם אורי

(דרך אגב, יש לי חשיבה "גברית" במובן הסטריאוטיפי של המושג.) הוא רק העיר שלא כל אונס של נערה מתחת לגיל 18 הוא בהכרח גילוי עריות. גם נערות יכולות להאנס על ידי החבר שלהן או על ידי בני כתתן. למרבה הצער, שמענו כבר על מקרים של אונס קבוצתי של נערות על ידי נערים בני גילן.

אפרת_ח

New member
מסכימה עם ספיר (ואורי)...

חנה, מאוד חשוב לכתוב דברים שלא יישמעו חסרי אמינות, ובד"כ הפרזות נשמעות חסרות אמינות. מה לעשות וכאן הסגנון נוטה לכיוון פורום דיון ולא פורום תמיכה. לדוגמה, קראתי כתבה על כך שמס´ הפניות למרכזי הסיוע הוכפל בשנת 2000 לעומת 1999. נתון אמין לחלוטין, נכון? אלא שהכותרת טענה שמס´ המקרים הוא שהוכפל, וזה כבר לא נשמע כל כך אמין. אולי הוכפלה הנכונות? ואז צריך לשנות את האומדן לגבי היחס בין מס´ הפניות למס´ המקרים... אגב, שמעתי היום שמועה שעומד להפתח בבי"ח אזור הצפון מרכז לטיפול בנפגעות אונס שינוהל ע"י רופאה-אשה, ושיש שם הרבה פניות של ערביות - נראה שגם בחברה הערבית יש התקדמות, לפחות במודעות של הקורבנות.

למעלה