המרצים ידונו היום באפשרות של ביטול הסמסטר

milaP

New member
המרצים ידונו היום באפשרות של ביטול הסמסטר

היום בשעה 18:00 תתקיים באוניברסיטת תל אביב ישיבת חירום של המועצה המתאמת של הסגל הבכיר, בנושא היערכות לקראת ביטול הסמסטר הנוכחי. יש לציין כי ההחלטה על ביטול הסמסטר אינה של המרצים ויכולה להגיע רק מוועד ראשי האוניברסיטאות. המרצים הבכירים שובתים מזה 61 יום (כולל סופי שבוע). אני עדיין לא הבנתי מה זה אומר לגבינו "ביטול סמסטר"? - האם סמסטר ב' יהפוך לסמסטר א'? ואלה שלמדו (לא אני) ילמדו שוב מהתחלה? - ואולי מתכוונים לבטל קורסים של סמסטר א'? - אבל זה בלתי אפשרי! לא מבינה איך זה יתנהל? אפשר הסבר?

lironk25

New member
ממה שאני הבנתי

אם מבטלים את הסמסטר, אז כל השנה מבוטלת. לדעתי מדובר פה בפגישה שאמורה ללחוץ על האוצר להגיע לפשרה.

milaP

New member
הם לא יכולים לבטל שנה!

זה אומר שמועמדים בשנה הבאה לא יוכלו להגיש מועמדותם כי לא יכולים לקבל אותם!

lironk25

New member
אני לא מאמינה שיבטלו

רק מהסיבה הכלכלית. היום בבוקר ברשת ב דיבר איזשהו פרופסור מירושלים שאמר שיש עוד זמן להציל את הסמסטר עד סופשבוע הבא.

amitk80

New member
האמת שגם אני לא יודע

וזה מתחיל קצת להדאיג אותי כי זה נשמע איום מאד רציני. אני מאד לא רוצה שיבטלו את הסמסטר ואת השנה כולה כי היו מקצועות שלמדתי, אבל מצד שני הגיע הזמן שמישהו יעיר את הממשלה המפגרת הזאת ויזרוק אותה לכל הרוחות כבר. הפתרון הטוב יהיה שיתנו לנו להבחן על מה שכן סטודנטים למדו.

lironk25

New member
שום דבר לא יפיל את הממשלה הזאת

אם השחיטות, העובדה שממלא מקום רה"מ הוא עבריין מין, מלחמת לבנון ה2 , משבר החינוך בעל יסודי , העלת מחירי הלחם, דליה איציק , וחוק העישון החדש לא הפילו את הממשלה הזו , שום דבר כבר לא יעזור!!

Arrival

New member
נכון

זה הרי הקונצנזוס, אולמרט מושחת(ואני לא אומר שלא, לא היה ניתן להצליח בליקוד מבלי להיות מושחת), נשיקה היא עבריינות מין חמורה מאין כמוה(הייתה לי חברה מזה עבריינית), מלחמת לבנון היא כמובן כישלון של ההנהגה ולא של פיקוד הצבא(שתמיד היה מחליט עבור הממשלה, אחרת רק רמטכ"ל היה יכול להיות ראש ממשלה, ושוב לא אומר שלא היו כישלונות), משבר חינוך בעל יסודי שהיה בזכות אדם טיפש אחד, וזה לא ר"מ אלה רן ארז, העלת מחירי הלחם שכמובן נגרמה בגלל שחיתות ולא עלייה של עשרות אחוזים בעלות הייצור ומשבר חיטה עולמי(מבלי להמעיט בספינים של ש"ס), דליה איציק?, אבל חוק אוסר עישון כמובן זה קו אדום, חבל רק שכל המדינות האירופיות ה"מושלמות" לא ידעו זאת וגם חוקקו אותו. לא יודע למה, אבל הייתי חייב להגיב.

lironk25

New member
גם אני הייתי חייבת להגיב

זה שהליכוד מושחט לא הופך את העובדה שאולמרט מושחט ללגיטימית, נשיקה בכפייה היא עברת מין - עובדה שבית המשפט הרשיע את רמון והוא מוגדר על פי חוק כעברין מין, אני בטוחה שגם לא היית רוצה שהבוס שלך ידחוף לך לשון בכפייה , מלחמת לבנון היא גם כישלון של הצבא וגם של הממשלה זה שהממשלה נכשלה זה לא מסיר את האחריות מהצבא וההפך, משבר החינוך נגרם בגלל טיפושות של הרבה אנשים כולל אולמרט, כראש ממשלה הוא היה אמור להתערב במשבר גם אם זה לא מוצא חן בעיניו (אני מבטיחה לך ששרון היה מתערב הרבה לפני 50 ימי שביתה) , אם מעלים את מחירי הלחם צריך להעלות את הקצבאות רק ממשלה עיוורת חברתית לא יודעת לפתור כאלה משברים , דליה איציק זה דליה איציק וחוק העישון הוא פגיעה בזכויות האדם, זה שבאירופה מחוקקים חוק מסויים לא אומר שגם פה צריך לאמץ את החוק הזה.

Arrival

New member
נכון

זה שליקוד מושחת הופך את הטענה שאולמרט מושחת ללא לגיטימית בהקשר של הפלת ממשלה, כי הרי הבאים בתוך הם מפלגת האם של השחיתות. שוב נחזור לחברה לשעבר שלי, שלא נכנס לאיך שהפכנו לחברים(וזה לא הייתי אני), אבל בכל מקרה אני לא מסכים לכך שכל מחול השדים מסביב היה מוצדק כי אמנם זו לא התנהגות נהותה אך לגמרי לא פלילית. האחריות על המלחמה היא גם על הממשלות הקודמות(ליקוד ועבודה למי ששכח), ולא הם אלו שאוטומטית ראויים לתקן, בנוסף אני נגד כך שכל בעיה שצצה מיד רצים לר"מ ושרים הם כבר לא נחשבים לכלום, שגם המנכ"לים ושאר הירקות לא נחשבים, בצבא זה מאוד חזק הדבר הזה של איסור עקיפת סמכויות. הקצבאות לא קשורות למדד, ויש דבר כזה שנקרא תקציב שלא צריך להשתנות על כל עליה או ירידה של מחירים, בכל מקרה זה אכן הגיוני שבעכבות האינפלציה יעלו את הקצבאות(אבל ייתכן שהיו מורידים אותם, ועכשיו לא יורידו) וגם לא כל ממשלה חייבת להיות חברתית, נתנהיו לא ממש היה חברתי כשר האוצר אבל עדיין נחשב להצלחה. ואם אישון ליד אנשים לא מעשנים זה לא פגיעה בהם? אלו הם דברים בני וויכוח, ויש מן הפסול להשתמש בהם כבעובדות מוכחות. אני מדבר עם אנשים ורבים מהם לא מסכימים עם ה"עובדות" האלו, אבל לחלקם לא אכפת וחלקם פוחדים ללכת נגד הלכי הרוח ברחוב.

amitk80

New member
עדכון מהחדשות

אמורה להתקיים מחר פגישה בין שר האוצר לועד ראשי האוניברסיטאות והמרצים במוצאי שבת. אני בספק אם תושג פריצת דרך משמעותית אבל נחיה ונראה.

amitk80

New member
ברור לי שזה לא יפיל אותה

לצערי נהיה תקועים עם הממשלה החלמאית והטיפשה הזאת עוד שנתיים לפחות, אבל בנתיים אנשים יעזבו את המדינה הזאת (שכן יש בה דברים טובים חוץ מההנהגה שלנו). אני די מאמין שישרף הסמסטר כדי שיהיו צדיקים שיתעוררו, אבל לצערי אני מתחיל להאמין בגישה האחרונה לאור שבירת השביתה של האגודה שלנו כי כל אחד הוא בורג קטן במערכת ואי אפשר לשנות כלום. תבואו ותגידו מה קרה לי שאני הייתי בעד הרצון לשנות, התשובה היא הרמתי ידיים בנושא הזה. אני מרגיש שאני לא יכול לשנות שום דבר ולכן חבל לי על האנרגיות.

amitk80

New member
האמת שגם אני לא יודע

וזה מתחיל קצת להדאיג אותי כי זה נשמע איום מאד רציני. אני מאד לא רוצה שיבטלו את הסמסטר ואת השנה כולה כי היו מקצועות שלמדתי, אבל מצד שני הגיע הזמן שמישהו יעיר את הממשלה המפגרת הזאת ויזרוק אותה לכל הרוחות כבר. הפתרון הטוב יהיה שיתנו לנו להבחן על מה שכן סטודנטים למדו.

amitk80

New member
האמת שגם אני לא יודע

האמת שגם אני לא יודע מה יהיה עם הסמסטר הזה. זה נשמע איום ממש רציני אבל מצד שני קשה לי להאמין שכל השנה תשרף. אני חושב שהגיע הזמן שמשהו יעיר את ממשלת המטומטמים שיושבת שם בירושלים. הגיע הזמן שאנחנו האזרחים נעיף אותה לכל הרוחות ושיגרם נזק רציני למשק כדי שמישהו יתעורר. אני מאד מקווה שלפחות יתנו לנו להבחן רק על מה שלמדנו. מדינת הפקרות!

למעלה