המרת ג'לטין באגר-אגר

navazi

New member
המרת ג'לטין באגר-אגר

אני רוצה להמיר במתכון הבא (טירמיסו של עוגיו.נט) את הג'לטין באגר אגר:
http://www.oogio.net/torte_tiramisu

כבר הכנתי פעם את העוגה עם אגר-אגר במקום ג'לטין והיא יצאה מעולה!
הבעיה היא שאני לא זוכרת איך עשיתי את ההמרה (זה היה מזמן ואני סנילית…)


בכמה אגר-אגר להשתמש?
בנוסף, את האגר-אגר צריך להביא לרתיחה, נכון?

תודה מראש
 

milch

New member
אגר-אגר

את האבקה ממירים ביחס של 1:1 עם אבקת ג'לטין. אם מדובר בשבבים, מכפילים את הכמות ב-3.
1 כפית אבקה = 1 כף שבבים.
משהים 1 כפית אבקה ב-300 מיל' מים למשך 10-15 דקות. מביאים לרתיחה שיכול לקחת כ-5 דקות עבור אבקה או 10-15 דקות עבור שבבים. כפי שרשמתי, אגר-אגר ניתן להרתיח ואף להמיס מחדש. עם שימוש באג-אגר אין צורך אין צורך בקירור, הוא מתמצק בטמפרטורת החדר.
החיסרון של האגר-אגר הוא בכך שמושפע לרעה מחומציות ולכן למשל, אינו יכול לשמש כחומר להקרשת חלב בהכנת גבינות.
 

navazi

New member
תודה על התשובה + בקשת הבהרות

בשביל כפית אבקת אגר-אגר צריך 300 מ"ל מים?? זה לא הרבה?
היחסים של מים וג'לטין שאני מכירה הם 1:5 או 1:6 (לטובת המים)
אז אם במתכון כתוב לי 4 גר' ג'לטין ו-20 גר' מים (כשכפית ג'לטין זה משהו כמו 5 גרם), אני מבינה ממך שאני צריכה לשים קצת פחות מכף שבבים ו- 300 מ"ל מים?
 

milch

New member
אין לי מה לחדש או להוסיף

זה המידע שיש לי אודות השימוש באגר-אגר.
מלבד המרת האבקות ביחס של 1:1 ההכנה היא שונה.
אם את משתמשת בשבבים, אכן כך, הכמות שרשמת נכונה.
 
למעלה