המרת דת לילדים
למדתי על פסק דין בו דובר על זוג גרוש, שהאם הצטרפה לכת/דת עדי יהווה, והייתה לוקחת איתה את בנה בן ה-7. האב עתר לבית משפט וביקש כי לא יתירו לאישתו לשעבר לקחת את בנם למפגשים של דתה משום שהוא לא רוצה שהיא תמיר את דתו. מסתבר שבאמנת זכויות הילד הבינלאומית ישנו סעיף שאומר שאין להמיר את דתו של ילד, עד שיהיה בגיל שיוכל לבחור זאת בעצמו (לפחות מעל גיל 10). האמת, שחשבתי על ארדן שסיפר לי על האחיין שלו
אני יודעת שזה רחוק מרובכם - אבל גם הילדים שלכם יוכרו כיהודים ע"י משרד הפנים, כלומר שאם תחגגו איתם חגים פאגאנים תחשבו כמי שמנסה להמיר את הדת של ילדכם. כמובן שאף אחד לא יאכוף את החוק הנ"ל אלא אם מישהו יעתור לבית משפט על זה, אבל זה העניין בעיקרון. אותי זה קצת הטריד, מצד אחד - כמובן שלא הייתי רוצה שמישהו ימיר את דתם של ילדיי לעתיד, מצד שני - אני עלולה להיחשב כמי שממירה את דתם רק משום שנולדתי כיהודיה וילדיי יוולדו גם הם כיהודים, וזה משהו שאי אפשר להתחמק ממנו. מצד שלישי, זהו אורח חיי וארצה שגם ילדיי יהיו חלק ממנו, יותר מזה - אני מרגישה צורך לחגוג את החגים שלי עם ילדיי לעתיד, במיוחד כיוון שאיני יכולה לעשות זאת עם משפחתי כיום. אשמח לשמוע את דעתכם.
למדתי על פסק דין בו דובר על זוג גרוש, שהאם הצטרפה לכת/דת עדי יהווה, והייתה לוקחת איתה את בנה בן ה-7. האב עתר לבית משפט וביקש כי לא יתירו לאישתו לשעבר לקחת את בנם למפגשים של דתה משום שהוא לא רוצה שהיא תמיר את דתו. מסתבר שבאמנת זכויות הילד הבינלאומית ישנו סעיף שאומר שאין להמיר את דתו של ילד, עד שיהיה בגיל שיוכל לבחור זאת בעצמו (לפחות מעל גיל 10). האמת, שחשבתי על ארדן שסיפר לי על האחיין שלו