המרת דת לילדים

מי אגם

New member
המרת דת לילדים

למדתי על פסק דין בו דובר על זוג גרוש, שהאם הצטרפה לכת/דת עדי יהווה, והייתה לוקחת איתה את בנה בן ה-7. האב עתר לבית משפט וביקש כי לא יתירו לאישתו לשעבר לקחת את בנם למפגשים של דתה משום שהוא לא רוצה שהיא תמיר את דתו. מסתבר שבאמנת זכויות הילד הבינלאומית ישנו סעיף שאומר שאין להמיר את דתו של ילד, עד שיהיה בגיל שיוכל לבחור זאת בעצמו (לפחות מעל גיל 10). האמת, שחשבתי על ארדן שסיפר לי על האחיין שלו
אני יודעת שזה רחוק מרובכם - אבל גם הילדים שלכם יוכרו כיהודים ע"י משרד הפנים, כלומר שאם תחגגו איתם חגים פאגאנים תחשבו כמי שמנסה להמיר את הדת של ילדכם. כמובן שאף אחד לא יאכוף את החוק הנ"ל אלא אם מישהו יעתור לבית משפט על זה, אבל זה העניין בעיקרון. אותי זה קצת הטריד, מצד אחד - כמובן שלא הייתי רוצה שמישהו ימיר את דתם של ילדיי לעתיד, מצד שני - אני עלולה להיחשב כמי שממירה את דתם רק משום שנולדתי כיהודיה וילדיי יוולדו גם הם כיהודים, וזה משהו שאי אפשר להתחמק ממנו. מצד שלישי, זהו אורח חיי וארצה שגם ילדיי יהיו חלק ממנו, יותר מזה - אני מרגישה צורך לחגוג את החגים שלי עם ילדיי לעתיד, במיוחד כיוון שאיני יכולה לעשות זאת עם משפחתי כיום. אשמח לשמוע את דעתכם.

אהה

חשבתי על זה קצת... ז"א על איך אני אגדל תילדים שלי.. והגעתי למסקנה שאנחנו (אני מתכוונת למשפחה שאני אקים בעתיד) נחגוג גם את פסח וגם את בלטיין.. אנחנו יהודים, וזהי מסורת. מבחינתי :) אבל יש לי עוד זמן עד שיהיו לי ילדים... :) עוד כמה שנים טובות.. :)

מי אגם

New member
שאלה:

האם זה פייר לכפות על ילדים צורת חיים אלטרנטיבית שיכולה לגרום להם איזשהו עוול מבחינה חברתית?

חס וחלילה לכפות

אם הילד שלי יגיד לי "אמא לא בא לי אני רוצה ללכת לשחק כדורסל" אני אגיד לו "טוב חמודי קושי פוצי מוצי שלי.. תהנה ותסתכל ימינה ושמאלה כשאתה חוצה את הכביש".. אני הולכת להציע לידלים שלי את דרך החיים הזאת, מאז שהם יוולדו ועד שהם יגיעו לגיל (לא משנה מתי זה יקרה) שבו הם יגידו "אמא לא מתאים לי"/"אמא כן מתאים לי". אבל אני הולכת להציע. לא לכפות. והדרך היחידה לעשות את זה היא לחשוף אותם לדרך החיים הזאת. ללא כפייה. כנ"ל לגבי החגים היהודיים שאני אחגוג איתם.

RainBird

New member
זה כבר ממש סיפור ישן... והילד הוא די off the hook כי יש לי אחיינית "חדשה" בת שלושה חודשים. אני מאמין שדת זה דבר שבלב ולא בספרי החוקים. אולי בעתיד יכירו בדת שלי ובדברים שנמצאים בה והילדים שלי יהיו מקורים כפאגנים, אבל גם אם לא, אני יודע שהם יכולים להקרא בהרבה שמות, אבל המהות שלהם היא זהה לחלוטין: הילדים שלי הם כמוני, ילדי האדמה. ומה שלומך יקירה? איך עבודתך? ארדן.

מי אגם

New member
out with the old, in with the new?

אז יש אחת חדשה ושכחת מהקודם? מסכן, בטח השארת אותו מבולבל לגמרי...
ומזל טוב על האחיינית החדשה! אני בסדר גמור. קצת כורעת תחת נטל העבודה והלימודים, אבל מסתדרת. עכשיו יש לי קצת יותר זמן גם לנשום בשקט עם עצמי מדי פעם. מה שלומך?

RainBird

New member
מה לעשות שאני חי בחברה מטריאכלית. חחח לא שכחתי את הראשון להפך, הוא מקבל יותר תשומת לב כדי שלא יקנא. ואני אישית נמצא עדיין בדרכים הישנות...

llkessem

New member
לפני שאני נכנסתי להריון

הכרזתי בפני כל הישויות שעשויות לבחור להתגלם דרכי שלא יצפו להיות כמו כולם! שיבואו רק ילדים שמוכנים להיות יוצאי דופן, כי ככה יהיו. אני לא צוחקת, זה בשיא הרצינות. עדיף להגיע להבנה עם הבן/בת זוג לפני הנישואין בעניין דת, וגם עם שאר המשפחה. וגם לא להתגרש. נ.ב. איריס יוטבת היא גרושה ואם לשלושה. לפעמים יש הרבה מה להפסיד. בארה"ב שמעתי סיפורים על הורים מתגרשים שאיבדו את הזכות להיות עם ילדיהם כי ההורה היה מכשפה.

RainBird

New member
בישראל קשה להיות הורה לילד כשהדת שלך היא אחרת. בעיקר בהתחלה שצריך איזשהוא חיבור, כי כל ההמהות התרבותית של המדינה הזאת היא יהודית. אז מה לא נשלח את הילד לגן ולא נשיר איתו "מעוז צור?" אני אישית לקחתי את האחיין שלי להצגה של "חנל'ה ושימלת השבת." ושרתי איתו את "מי אוהב את השבת." אני מבין שלמרות הצורך באינדבידואליות חשוב, עדיין צריכים להיות מעורבים. כמובן שדקה לאחר מכן כשחזרנו הבייתה סיפרתי לו את הסיפור על המכשפה המסכנה שבאו שני ילדים לאכול לה את הבית, רק כדי ליצור פרספקטיבה אחרת וכמובן שאר סיפורים קלטיים ופאגניים (מסוננים בקפידה מכל מוטיב פוגעני). היה באמת סרט לאחרונה בהולמארק שמתרחש באמריקה על מישהו שמאבדת את הילדה שלה כי היא מכשפה. רינה, איך הילדים שלך מתמודדים עם הזרות של הנושא? הרי התרבות ספוגה במוטיבים מונטאיסטיים ובמוטיב "המכשפה הרעה". אני עדיין רחוק מלהיות הורה, אבל כמה טיפים יהיו נחמדים! ארדן.

llkessem

New member
כרגע זה ממש לא נכון

הארי פוטר הוא כמעט גיבור לאומי בין הילדים (דווקא הרמיוני היא המוערצת בחבורת הבנות שלי). יש לנו את תרבות המשפחתית שלנו שהיא שונה בהרבה מהתרבות החיצונית. תמיד יש תרבות משפחתית. אצנו, הפגאניזם הוא חלק מזה.

RainBird

New member
כרגע. הארי פוטר לא ישאר לנצח. אני מקווה שהפאגניזם באמת ישפיע בצורה כלשהיא על התרבות העולמית המודרנית. ארדן.

את יודעת

חשבתי על זה הרבה. מה אם יוולד לי ילד או ילדה שכל מה שיעניין אותם זה מסיבות באומן17 ובגדים? ועדיין לא עניתי על השאלה הזו לגמרי. אבל אני חושבת שהכל תלוי בחינוך שאני אתן להם.. אני אישית ברצינות חושבת לגדל את הילדים שלי כמה שיותר "בטבע" ואני אשכרה חושבת על לגור בקיבוץ, בשביל שהם יהיו רחוקים מכל החיצוניות הזו, מכל הדברים הכלכך פחות חשובים. אני חושבת שאם הם יגדלו בסביבה שתאפשר להם כמה שיותר להיות עצמם במלוא מובן המילה, הם יוכלו לבחור לבד מתי ללכת למסיבה באומן17 עם חברים סתם לכיף, ומתי הם מעדיפים לצאת לטיול בטבע.

נדב פ1

New member
ובכן,

המרת דת של קטין בישראל היא אסורה-אך הילד שלך הוא הילד שלך, וקיים בארץ חופש דת ופולחן.

llkessem

New member
היום זה נראה לי מצחיק

אבל גם אני דאגתי. אבל אפשר להירגע, מה שנולד זה תמיד תינוקות. אף פעם לא מעניין אותם מסיבות, מעניין אותם להיות קרוב לציצי של אמא. יש לנו הרבה השפעה בעניין! אבל לנו היה חשוב לגדל את ילדנו בחברה תומכת במידה האפשרית. גם בארץ יש אפשרויות רבות (תמיד אשמח להמליץ על כיווני מחקר עבור מי שזה אקטואלי). אנחנו מצאנו את מקומנו סמוך לבית הספר הדמוקרטי בחדרה. הערכים דומים מאוד, וגם המטרות. ויש חברה נפלאה, גם לבנות וגם לנו. השנה, הטיפות הראשונות של גשם ירדו כאשר בנותיי ערכו טכס הורדת גשם עם חברות שלהן בשכונה, בסוף הן שכבו על האדמה מתבוננות לשמים וקוראות לגשם, והוא התחיל לרדת עליהן. לא הרבה, אבל משהו. גם התחלנו למצוא עם מי לחגוג חגים יהודיים שונים. ערב ראש השנה על החוף, ערב יום כיפור בארוחה משותפת ודיונים רוחניים מעמיקים. אנו חריגים בחברה, אבל בסיסה הקרובה כולם חריגים, אז בכיף.

T i a

New member
אל תבלבלי לאום עם דת!

אני לא מאמינה שאדם נולד לתוך הדת. הוא בוחר אותה בהתבגרותו או בשלב אחר בחייו. רוב האנשים נשארים בדת הוריהם מפני שזה מה שהם מכירים ולא ממש מעניין אותם מה יש מאחורי ההר. ילדים שנולדים למשפחה וויקאנית, מה זה משנה לאיזה דת ההורים השתייכו קודם, אם בכלל. ברוב מסורות נוצריות יש כפיה דתית "הטבלה" בלידה וכך גם "ברית מילה" היהדות. למרות זאת יש אנשים שכן נותנים חופש בחירה ולא מכניסים את הילד לתוך מערכת דתית אלא מציגים בפניו אפשרויות. אני מניחה שזוגות וויקאנים אמיתיים יגדלו את ילדיהם עפ"י וויקה כי זה מה שהם! זה אותו דבר כמו לקחת ילד יהודי ולהתחיל ללמד אותו חגים נוצרים.

לא

כי אני כן אתן להם בסופו של דבר את חופש הבחירה, בין להפוך את הלאום שלהם למשהו קצת עמוק יותר אם זה מה שירצו, לבין להיות יהודים פאגנים.

OverTheRainbow

New member
יש בי ספק רב

אם באמת תהיה לילדים האפשרות הנפשית המלאה להיות יהודים בדתם, אם יבחרו בכך בבגרותם. והרי בכל ילד מקנן הצורך לקבלה ע"י הוריו וסיפוק הרצונות שלהם. וכל אחד מכאן יעדיף שילדיו יגדלו ויחיו כוויקנים ולא כיהודים (מלבד הלאום היהודי, כמובן. בנוגע לזה אין דבר שאפשר לשנות), אז ילדים קולטים דברים כאלה ויכול להיות שיהיה להם מאוד קשה לבוא כשהם כבר בוגרים ולהתמודד עם האכזבה של ההורה שלהם מהידיעה שהילד שהם גידלו לא יחיה את דתם. אני מכירה את זה מהבית שלי. למרות שלכאורה אמא שלי היא מאוד פתוחה (טוב אבא שלי מאוד מאוד מאוד לא אבל זו לאו דוקא הבעיה), היה לי קשה מאוד לבוא ולהגיד לה שאני לא מאמינה באל היהודי. רק בגלל שאני יודעת שהיא מצפה ממני כן להאמין בו. אז תחשבו טוב טוב... האם באמת נראה לכם שתוכלו לתת לילדים שלכם את מלוא הבחירה? כי אני חושבת שאם זה כך, תצטרכו לכלוא חלק גדול מהחשיבות שאתם נותנים לוויקה כשיהיה לכם ילד. לא יודעת, זו דעתי. ואני, עד שיהיו לי ילדים אני כבר אצטרך באמת לחשוב טוב טוב איך לגדל אותם. כרגע אני עוד לא יודעת מה הדרך הכי טובה. נראה לי שאין כזאת. נעמה

אורי רז

New member
למיטב ידיעתי הטבלה איננה כפיה דתית

בנצרות, לפחות הקתולית, מבדילים היטב בין הטבלה (באפטיזם) בילדות והאישור (קונפירמציו) בבגרות, ובפרט -
Those baptized as infants are to be asked when they have grown up, whether they wish to ratify what their sponsors had promised for them at their baptism, and if they reply that they do not wish to do so, they are to be left to their own will in the matter and not to be forced by penalties to lead a Christian life, except to be deprived of the reception of the Eucharist and of the other sacraments, until they reform.​
ההפרדה נוצרה כאשר, בעקבות תמותת תנוקות גבוהה, עלה החשש שנשמותיהם של תנוקות שלא עברו אף טקס דתי ייכנסו לגיהינום בחזקת עובדי אלילים - ואז נוצרה הטבילה בגיל צעיר, שמבטיחה שקטינים שמתו לפני הגיעם לגיל בגרות ייכנסו לגן עדן, ואישור האמונה בנצרות בגיל מבוגר, המאפשרת לבגיר לעשות בחירה מודעת.

למעלה