המרת כספים

pasol

New member
המרת כספים

שלום, אנחנו גרים באוסטרליה מספר שנים. נוסעים בקרוב לביקור בישראל וזקוקים לשקלים. חשבתי שכדאי לבדוק בפורום אם יש מישהו שמגיע לביקור באוסטרליה ומעוניין בדולרים אוסטרלים. הרעיון הוא לבצע המרה בשער היציג כך שישתלם לשני הצדדים. לכל המעוניין, אודה על פנייה בפרטי. בברכה, אודי

Commander Data

New member
לצערנו רק בתיאוריה זה רעיון טוב

כי בשביל זה אתה או הוא יצטרך לשאת מזומן! כמובן שיש לא מעט סיכונים בלהסתובב ככה עם מזומן. אתה צריך לעשות משהו אחר - כל פעם שמישהו מגיע מהארץ לקנות ממנו שקלים ולאגור אותם כמו שפעם היו עושים עם דולרים. וככה כשאתה טס לארץ אתה כבר מוכן עם השקלים.

איזה סיכונים?

אני מסתובב עם מזומן כל הזמן, ובפרט בנסיעות. מה הסיכון הגדול? שיגנבו? גונבים גם כרטיסי אשראי ופלאפונים ומזוודות.
חוץ מזה, לא במיוחד דחוף לי שהבנק וחברת השראי יידעו בדיוק על מה אני מוציא כל גרוש, ושעוד ייקחו לי על זה עמלות המרה.
אם אתה לא לוקח עליך עשרות אלפי דולארים, אין סיבה להיכנס לפאניקה. וכיום כבר כולם יודעים שכולם מסתובבים בלי מזומנים, אז אף אחד לא יחשוד בך, ותוכל לשאת מוזמנים חופשי...

(ואגב, לפני שבוע מצאתי ברחוב פלאפון של מישהי, עם כל האימייל והפייסבוק ומה שאתה רוצה פתוח חופשי.)

ANZ1

New member
עלות מול רווח

מה הרווח של פעולה כזו ? להרויח את עלות משיכת כסף בכרטיס אשראי או תשלום בכרטיס אשראי, ברוב המקרים מדובר על כ1-3 אחוז עלויות, ובגלל שאתה לא מושך מיליונים כשאתה נוסע לבקר, מדובר על עשרות דולרים בודדות של עלות.
מה העלות ? 1. להתכתב, לדבר ולבזבז זמן על מפגש, לנסוע להיפגש עם אותו אחד, ולשני הצדדים יש סיכון שיתנו להם כסף מזויף, ישראלי שמגיע לאוסטרליה, לא יודע איך נראה כסף מקומי.
זה פשוט לא שווה את הטרחה.

Caput femoris

New member
תוסיף גם שערי המרה על החשבון

סביבות 30 אג׳ (10%~) על כל דולר מסביב ליציג.

למעלה