המרת מערכת קבצים

המרת מערכת קבצים

1. יש לי דיסק און קי, שהיה מפורמט ב- Fat32.
פירמטתי אותו מחדש, באמצעות Gparted, ל- Ext4.
לאחר הפרמוט הדיסק אינו קריא (הפעולות "צור תיקייה", “צור קובץ" ו"הדבק" מופיעות בתפריט הנשלף באפור).
אני מבין, שלאחר פקודת הפרמוט צריך לבצע פעולה נוספת (אין לי ניסיון רב בפרמוט בתוכנת Gparted, אבל פרמטתי פעמים רבות בתוכנת Fdisk של Dos, ושם לאחר החלוקה למחיצות, יש להפעיל את פקודת Format הרגילה). אם כן, מה צריך עוד לעשות כדי שהדיסק יהיה קריא?
2. אני מניח, שכל הקבצים הישנים של Windows 98, שאגבה במחיצת Ext4 (אעתיק ממחיצת Fat32), יישמרו כמות שהם. האם זה נכון (והאם גם ההיפך נכון, כלומר: אם הייתי מגבה את תיקיית הבית של xUbuntu 14.04 במחיצת Fat32, הקבצים היו נשמרים כמות שהם)?
3. לעניין גיבוי תיקיית הבית של xUbuntu 14.04: האם יש הבדל בין גירסת 64 ביט לגירסת 32 ביט (במחשב החדש יש לי xUbuntu 14.04 64 bit; במחשב הישן יש לי, בנוסף ל- Windows 98, גם xUbuntu 14.04 32 bit; השאלה היא, אם אגבה את תיקיית הבית של המחשב החדש לדיסק און קי, האם הגיבוי יתאים גם למחשב הישן)?

תודה.

את השאלה הראשונה פתרתי בינתיים

זו הייתה בעיה של הרשאה.
נכנסתי במצב Root ונתתי הרשאה לעצמי.

BravoMan

Active member
הרשאות הן לב העניין גם בשאלות אחרות שלך:

2. תוכן הקבצים תמיד יישמר לא משנה מה פורמט המחיצה.
אבל יש שני דברים ששונים מאוד בין Fat32 ל-Ext4: שמות קבצים והרשאות.
Fat32 לא תומך במבנה ההרשאות של Ext4 ולכן ההרשאות ילכו לאיבוד.
&nbsp
אם אתה מעתיק רק מסמכים, סרטונים, ושאר קבצים אישיים, זה לא משנה.
אבל אתה צריך לשים לב שלא כל דבר בספריית הבית שלך צריך לגבות, כי יש שם גם קונפיגורציות של תוכנות, קיצורי דרך של המשתמש שלך, וכמה קבצים שהם לא באמת קבצים, אלא דברים זמניים שקיימים רק כשהמערכת רצה.
(אם תנסה להעתיק אותם תתקל בבעיית הרשאות)
&nbsp
הדברים האלה בד"כ חבויים, (מתחילים בנקודה), אז כל עוד תעתיק רק את מה שגלוי, לא צריכה להיות לך בעיה.
&nbsp
Fat32 לא רגישה לגודל אות בשמות קבצים לועזיים, אבל Ext4 כן.
ב-Ext קובץ בשם Ofer.doc וקובץ בשם Ofer.DOC הם שני קבצים שונים שיכולים לחיות בשלום זה לצד זה באותה ספרייה.
ב-Fat אחד ידרוס את השני, כי הם אותו קובץ!
&nbsp
3. בד"כ אין שום דבר בתיקיית הבית של לינוקס שרלוונטי לשינוי בין מערכת 32 ל-64 ביט.
בעבר גם עשיתי הלחפה של מערכת כזו תוך שימור מלא של תיקיית הבית והיא אפילו לא היית מופרדת מתיקיית המערכת לפני השינוי.
&nbsp
יוצא הדופן היחיד הוא אם התקנת תוכנה שלא דרך מאגרים - למשל, הורדת קובץ דחוס, נניח tar.gz ופרסת אותו בתיקיית הבית שלך.
במקרה כזה יהיו קבצי ריצה בתיקיית בית (מצב לא תקין כ"כ אבל אפשרי).
ייתכן שהם לא יתאימו למערכת החדשה, או יהיה צורך להתקין משהו נוסף (למשל איזו ספרייה חסרה).
בנוסף, אם תגבה ל-fat32, תאבד את הרשאת הריצה.
&nbsp
המלצה שלי:
במקום סתם להעתיק את הקבצים, צור גיבוי דחוס ב-tar.gz.
פשוט בחר את כל התיקיות שאתה רוצה לגבות בסייר קבצים ובמקום "העתק" בחר "דחיסה" (compress באנגלית).
ותבחר בסיומת הזו.
&nbsp
זה פורמט דחוס דומה ל-rar או zip, אבל הוא יודע לשמר שמות והרשאות קבצים בדיוק כפי שהם קיימים במערכת כמו Ext4. הוא שומר אותם פנימית אז את הקובץ הדחוס עצמו אתה יכול לזרוק גם על Fat32 ללא חשש (כל עוד הוא קטן מ-4GB).

תודה רבה על התשובה המפורטת

למעלה