קיבלתי מתכון חדש ופשוט לפוקצ'ה
רכיבים:
500 גר' קמח
35 גר' סוכר (2 כפות)
5 גר' שמרים יבשים (כפית)
7 גר' מלח (כפית)
430 מ"ל מים
30 גר' שמן זית (2 כפות)
הבצק מתקבל דביק ומשטחים על תבנית גדולה ללא מערוך.
מתפיחים פעמיים. תפיחה ראשונה בכלי גדול ותפיחה שניה לאחר השיטוח בתבנית.
בהכנה הראשונה הכנתי עם קמח לבן ויצא מצויין. פיזרתי למעלה רק מלח גס. יצא תפוח כמו שצריך.
בפעם השניה שהכנתי השתמשתי בקמח 80% מלא וגם מרחתי שמן זית מלמעלה לפני התפיחה השניה. יצא פחות תפוח, יותר מדי שטוח.
תעזרו לי לשפר לפעם הבאה - האם הבעיה היא בקמח המלא וצריך יותר מים? שמרים? או שהבעיה היא במריחת שמן זית לפני האפייה?
רכיבים:
500 גר' קמח
35 גר' סוכר (2 כפות)
5 גר' שמרים יבשים (כפית)
7 גר' מלח (כפית)
430 מ"ל מים
30 גר' שמן זית (2 כפות)
הבצק מתקבל דביק ומשטחים על תבנית גדולה ללא מערוך.
מתפיחים פעמיים. תפיחה ראשונה בכלי גדול ותפיחה שניה לאחר השיטוח בתבנית.
בהכנה הראשונה הכנתי עם קמח לבן ויצא מצויין. פיזרתי למעלה רק מלח גס. יצא תפוח כמו שצריך.
בפעם השניה שהכנתי השתמשתי בקמח 80% מלא וגם מרחתי שמן זית מלמעלה לפני התפיחה השניה. יצא פחות תפוח, יותר מדי שטוח.
תעזרו לי לשפר לפעם הבאה - האם הבעיה היא בקמח המלא וצריך יותר מים? שמרים? או שהבעיה היא במריחת שמן זית לפני האפייה?