המרת עוגה לעוגה "טבעונית"

inבאלי

New member
המרת עוגה לעוגה "טבעונית"

שלום, אני אודה לכם אם תוכלו להדריך אותי האם ניתן להמיר את המתכון המצ"ב לעוגה שגם טבעוני יאכל אותה. אם אני מחליפה סוכר לבן בסוכר חום?קמח רגיל בקמח מלא? במקום ביצים רסק תפוחי עץ? תודה מראש! מצרכים: 2.25 כוסות סוכר 1 כוס שמן 2.5 כוסות דלעת מבושלת ומרוסקת למחית 4 ביצים 3 כוסות קמח רגיל כפית אבקת אפיה כפית סודה לשתיה כפית קינמון כפית שטוחה בה מעורבבים אגוז מוסקט, הל טחון וציפורן טחון. כפית מלח 2 כוסות תערובת של פירות יבשים חתוכים לקוביות כגון משמש, תמרים, תאנים, אננס, וכן צימוקים, אגוזי מלך קצוצים וכולי. אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני. מערבבים בקערה גדולה את הסוכר, השמן והדלעת היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כוסות קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, תבלינים ומלח ומערבבים היטב. בקערית נפרדת מערבבים היטב את הפירות היבשים עם כוס קמח ומוסיפים לתערובת. מעבירים את העיסה לתבנית עגולה קפיצית מספר 28, ומכניסים לתנור בחום בינוני למשך שעה לערך.
 

mm130

New member
הבעיה היחידה היא הביצים.

מתוך רפובליקת בנענע: "הביצה משמשת כרכיב מדביק במתכונים רבים - קציצות, עוגות, פשטידות ועוד. תכונה דומה יש גם לרכיבים צמחיים רבים. רוב המתכונים מכילים רכיבים צמחיים בעלי תכונת הדבקה וניתן פשוט להשמיט את הביצה מהמתכון. אם התוצאה אינה יציבה מספיק, ניתן להוסיף אחד מתחליפי הביצה הבאים: תחליפים לביצה אחת 60 גרם (1/4 כוס) טופו מעורבב עם קצת מים או עם הנוזלים מהמתכון. 60 גרם מחית משעועית מבושלת מעורבבת עם קצת מים 60 גרם מחית תפוחי אדמה מעורבבת עם קצת מים 60 גרם חמאת בוטנים או אגוזים מעורבבת עם קצת מים 1/2 בננה מעוכה 1/4 כוס רסק תפוחים או פרי אחר כף זרעי פשתן ושלוש כפות מים. שמים בממחה (בלנדר) 2-3 דקות או מרתיחים כעשר דקות. עד לקבלת מרקם הדרוש בדומה לביצה. 1 כפית קמח סויה או קמח חומוס עם 1 כף מים 2 כפות קמח עם כף וחצי שמן וחצי כפית אבקת אפייה מומסת בשתי כפות מים. 1/4 כוס בננה מעוכה או רסק תפוחים עם חצי כפית אבקת אפייה ברוב המתכונים המשתמשים בביצה אחת, ניתן לוותר עליה ולהוסיף 2 או 3 כפות נוזלים. רוב התחליפים גם מעניקים טעם למתכון ויש להתחשב בכך בבחירת התחליף המתאים."
 
למעלה