המרת פילם 8 מ"מ לדיגיטלי

ר ו ע י צ

New member
המרת פילם 8 מ"מ לדיגיטלי

שלום, (בתקווה שאני פונה לפורום הנכון) יש ברשותי כ- 15 רולים של סרטי פילם 8מ"מ בני 25 שנה (כל רול 3 דקות + סאונד). האם למישהו יש רעיון איך להמיר אותם? פניתי להרבה חברות וחנויות ואף אחד כבר לא מתעסק עם סרטים כאלו. כבר חשבתי פשוט להקרין אותם על מסך (יש לי מקרן) ולצלם ב DV טובה. כל רעיון, או שם של חברה שמתעסקת בהמרות שכאלה יתקבל בברכה. תודה.

matty

New member
רעיון מצוין

למעשה, זה מאוד דומה למה שיעשו במקום מקצועי.. הדרך היותר מתוחכמת היא מתקן שסורק את התמונה ישר מתוך המסרטה (film gate). גם אם תמצא כזה, זה מן הסתם יהיה יקר מאוד.

roli

New member
מה שאני עשיתי בעבר

כדי להמיר הוא לדגום את הסרט למחשב דרך יציאת vhs שהיתה למצלמה. אתה חושב שהוא יצא איכותי יותר כשתצלם את ההקרנה? מעניין לבדוק. אבל לסרוק את הפילם בטוח שיהיה הכי טוב.מישהו מכיר מכשיר כזה ואיפה אפשר להשיג אותו?

matty

New member
תקנה משומש

הנה לוח מודעות לטלסינים משומשים יש אחד למטה במחיר מציאה של $10,000 כדאי למהר! (למרות שה spirit ב 700,000 טובה בהרבה)

matty

New member
תקנה משומש (עם לינק)

הנה לוח מודעות לטלסינים משומשים יש אחד למטה במחיר מציאה של $10,000 כדאי למהר! (למרות שה spirit ב 700,000 טובה בהרבה)

ר ו ע י צ

New member
תודה

אני כרגע לא אשקיע סכום 5 או 6 ספרתי (ועוד בדולרים) בעניין
האם אתה חושב שעדיף להקרין על זכוכית מט במקום על מסך (נדמה לי ששמעתי פעם טכנאי וידאו אומר לי שככה הם המירו פעם סרטים)?

ר ו ע י צ

New member
לא בדיוק הבנתי..

איך זה שיש למצלמה יציאת VHS, הרי מדובר על מקרן אנלוגי לחלוטין - מנורה + מנוע. אני מפספס פה משהו חשוב?

טל רום

New member
אל תבזבז זמן וכסף

הוראות הפעלה 1 מצא קיר לבן/מסך נקי הצב את המקרנה מול הקיר ולידה באותו גובה הצב את המצלמה אני הצבתי את שתיהן על אותה פלטה חשוב לזכור לכבות את האור בקטע הזה 2. הקרן על הקיר ללא סרט במקרנה וכוון את ה-White Balance של המצלמה לאור של המקרן התוצאה תהיה חשיפה נכונה לסרטי שחור לבן וצבע די אמיתי לסרטי הצבע אל תשכח לבטל את ההגדרות האוטומטיות במצלמה לאחר הכיוון שלא ישתנו 3. עכשיו ניתן להדליק את האור לתקין את הסליל הראשון ולהקרין הסליל הראשון הוא סליל ניסיון, עליו מכוונים את הצמצם ומהירות התריס - shutter 4. כאשר אתה מכוון את המצלמה,מומלץ להגיע לתמונה שגודלה הוא משהו כמו 90 אחוז מגודל מסך הוידאו, כך לא יעלמו השוליים לאחר ההקלטה אם ישל לך במסך של המצלמה או בViewfinder סימון מלבני, השתמש בו 5. מהירות ההקרנה כשהעברתי 16 מ"מ, היתה לי בעיה עם 24 פריימים בשניה, התוצאה היתה וידאו מהבהב, לכן הקרנתי במהירות 18 פריימים בשניה והאצתי את התמונה חזה במחשב ב133 אחוז אם אתה לא רוצה לערב מחשב, השתמש במהירות 24 פריימים לשניה 6. אודיו הכי קל יהיה לצאת מיציאת האוזניות/רמקולים של המקרן אל כניסת המיקרופון של המצלמה שוב, צריך לבדוק את גובה הקול המוקלט, שלא יהיה חלש או חזק מידי 7. אחרי כל הבדיקות והכיוונים ניתן להעביר די מהר את כל שאר הסרטים אני העברתי חמש שעות של חומרי פילם 16מ"מ בצורה הזו ללא בעיה והתוצאה היתה יותר ממספקת וזולה מאוד תמיד אפשר להזמין העברה באולפני הרצליה, אבל אני לא יודע אם זה פתוח לכולם ומה המחיר טל

למעלה