המרת קובץ מוסיקה

המרת קובץ מוסיקה

שלום רב, כאשר אני צורב דיסק מוסיקה למחשב באיזה פורמט הכי איכותי כדאי לי לצרוב אותו (MP3, WMA, FLAC, AAC,MMF, AMR, OGG, WAV) ? אשמח לתשובה עם הסבר. תודה.

שאלת המשך ...

תודה על הכתבה. בהחלט הסבירה לי את מה ששאלתי. הייתי מעוניין טיפה להרחיב את שאלתי. צרבתי את אותו השיר במספר פורמטים (צירפתי קובץ תמונת מסך של כל הקבצים). לפי הכתבה פורמט AAC ו FLAC הם קבצים איכותיים ששומרים על איכות הקובץ המקורי. השאלה היא : לפי הצריבה שלי הגודל של השיר בפורמט AAC הוא 3.9M ובפורמט FLAC הוא 22M. איך יכול להיות שהם באותה איכות ? האם לפי הנתונים האלה עדיף לצרוב בפורמט AAC ? בהסתמך על הכתבה שהם באותה איכות אך אחד גדול פי 6 כמעט מהשני. שאלה נוספת : הבנתי שיש שני סוגי קבצים - קובץ פרוש (lossless) וקובץ דחוס (lossy). בכל אחד מסוגי הקבצים איזה פורמט הכי מומלץ ? שאלה אחרונה ודיי
: האם ניתן להמיר קובץ דחוס בפורמט MP3 לקובץ פרוס FLAC? ואם כן, האם האיכות שלו משתפרת ? אשמח לעזרה. אביב.

יאיר B

New member
אני לא בטוח שאני מבין מה אתה מנסה לעשות

לגבי צריבה של שירים על CD - הכל תלוי מה אתה רוצה לעשות עם ה-CD הזה בעתיד (תשמע אותו במערכת סטריאו? אם כן - אז צריך לדאוג שהשירים בו יהיו בפומרט שהמערכת מכירה; אם מדובר על שמירה לעתיד, אז כדאי לבחור פורמט Lossless לדעתי). לגבי השאלות האחרונות: המוזיקה מתחלקת לשני סוגי פורמטים: lossless - פורמטי מוזיקה שלא מאבדים מאיכותם (אם כי הם דחוסים) - flac למשל. Lossy - פורמט מוזיקה שמאבד מאיכותו וגם הוא דחוס - MP3, Ogg. במה להשתמש? תלוי מה אתה רוצה לעשות עם המוזיקה. אאל"ט AAC זה פורמט של אפל שנמצא בשימוש בנגני איפוד (הם לא תומכים בשום פורמט משמר איכות אחר). לגבי הבדלים במשקל הקבצים - האם הם הומרו בערך באותם האפשרויות מבחינת איכות הקובץ? (למשל flac אפשר לבחור בין 1-10 רמות איכות, סביר להניח שגם ב-AAC זה אפשרי, לא מכיר את הפורמט הזה). כשמשווים בין פורמטים צריך לדאוג שיהיו באותו מצב. שאלה אחרונה - אתה יכול להמיר מכל פומרט לכל פורמט, אבל המרה מפומרט Lossy לפומרט Lossless לא תתן כלום (ההפך אפשרי) מהסיבה שכשהמרת ל-MP3 כבר חתחת חלק מהתדרים, התוכנה לא יודעת להחזיר את התדרים שחסרים (אם עושים הפוך, אז התוכנה תחתוך את התדרים מה-flac ויהיה לך MP3 כמעט כמו בהמרה מ-CD מקורי).

uriler

New member
תיקון קטן לגבי AAC -

זה אכן פורמט בו אפל משתמשת, אבל הוא לא Loseless! AAC מקודד באלגוריתם שונה מזה של mp3, אבל גם בו אתה מגדיר bitrate ומקבל קובץ ברמות דחיסה שונות. פורמט ה Loseless עימו עובדים האייפודים נקרא Apple Loseless.

למעלה