המרת רשיון נהיגה לרשיון קנדי

forgotmyname

New member
המרת רשיון נהיגה לרשיון קנדי

שלום לכולם! אני מנסה לחפש באינטרנט מידע לגבי המרת רשיון נהיגה ישראלי לקנדי אבל מוצאת רק מידע על התהליך ההפוך לצערי. אשמח לקצת תשובות -
הבנתי שאם יש וותק של 10 שנים אז מבטלים את הצורך בטסט בקנדה? (או שיש טסט אבל התהליך עצמו קצר יותר מלאדם שאין לו וותק?)
אם כן, היכן במשרד הרישוי אפשר לקבל אסמכתא כזו?
מה בפועל אני אמורה לעשות/למי לטלפן?
תודה רבה לכולכם והמשך יום נעים!

michaelbl

New member
זה תלוי פרובינציה

באונטאריו הדבר היחיד שרשיון חוסך הוא ההמתנה בין g1 לg, שבמצב רגיל זה שנה שבמהלכה בעצם אמורים ללמוד נהיגה. צריך לעשות גם מבחן תאוריה וגם טסט מלא.
&nbsp

forgotmyname

New member
אוקי, כן זכור לי משהו כזה.

טוב, אני אנסה לחטט עוד יותר במשרד הרישוי למצוא איפה אפשר להוציא הוכחה לוותק. תודה

forgotmyname

New member
שאלה נוספת -

הסתכלתי באתר של אונטריו וכתוב כך -
If you want to earn credit for more than one year of driving experience, you will also need an official letter from the foreign government or agency that issued the driver’s licence, confirming that the licence is authentic. This letter needs to be written in English or French.
משמע אני צריכה ללכת למשרד הרישוי ולבקש הצהרה שכזו? האם מישהו נתקל בזה קודם לכן? אני הרי מעוניינת בכך כי כך אין צורך לחכות שנה בין התאוריה לטסט.

michaelbl

New member
זה צריך לענות מישהו שעבר בזמן האחרון

ממליץ לשים את השאלה גם בפורום עוברים.
גם בזמנו היה צריך אישור, והיתה פרוצדורה במשרד הרישוי לקבל אותו, אבל זה השתנה

אשנצחית

New member
אז ככה

בעיקרון לכול רשיונות הנהיגה בישראל יש סימון בינלאומי שמשמש כאישרור לאמיתות הרשיון. כאשר אני נגשתי להוציא אישור רשמי בישראל נאמר לי שאין צורך כי הסימון מתקבל בכול מקום(חייבת לציין שזה עמד בניגוד מוחלט לסיפורים ששמעתי בארץ על כול מיני אנשים שהצליחו להנפיק רשיון G אחרי חודש ובלי תיאוריה בזכות אישור מאשה בשם ידיידיה רזלן ממשרד התחבורה,לא הוכיח את עצמו במקרה שלי) בעלי לא האמין לכול זה והוא בזמנו גר ביישוב קטן עם סניף יותר ביתי של משרד התחבורה והוא כן הצליח להוציא אישור רשמי שאותו הוא תרגם אצל נוטריון.בסופו של דבר הגענו לקנדה והתיחסו לרשיונות שלנו אותו דבר בדיוק.
זה אומר שעם רשיון ישראלי עם וותק של יותר מ10 שנים ייתנו לך לגשת לטסט נהיגה ישר אחרי התיאוריה.וזהו....
אבל ככה זה היה אצלי..אולי את תצליחי למצוא את ידיידה

michaelbl

New member
אותה ידידיה היתה זאת שהיתה מנפיקה מכתבים

וכל מה שזה נתן הוא בדיוק מה שהיה אצלך, ביטול זמן ההמתנה בין התאוריה לטסט.
אני מעולם לא שמעתי על מישהו באונטריו שקיבל פטור מתאוריה וטסט בזכות מכתב כלשהו

למעלה