המרת VHS \ ANALOG לDIGITAL

mapleleaf

New member
המרת VHS \ ANALOG לDIGITAL

לאחר חקר ממושך ברצוני לשתף אתכם עם המסקנות אליהם הגעתי בכל הקשור להמרה של קלטות וידאו \ סרטי וידאו לDVD או VCD . 1. אל תבזבזו כסף על כרטיס עריכת וידאו , זה לא יניב את התוצאות הנדרשות (יש לי כרטיס ATI-ALL IN WONDER DV) . 2. אל תשתמשו בשום מתאם זול שמשתמש בטכנוגית USB 1. 3. אם יש לכם כרטיס FIREWIRE \ DV במחשב העדיפו אותו על USB 2. להלן מספר מוצרים אשר יעשו את העבודה נאמנה וקיימים בשוק כבר הרבה זמן (למעט ה ADS A/V LINK החדש) : 1. ADS PYRO A/V Link . 2. Canopus ADVC100 3. Dazzle Hollywood DV Bridge . אני הייתי קונה את ה ADS PYRO או את הCANOPUS. ישנם מוצרים רבים אחרים ביניהם מוצרים של PINNACLE שאני מאוד אוהב אולם עד כה שמעתי רק תלונות על התמיכה שלהם כך שאני אצמצם את הרשימה רק לשלוש הנזכרים לעיל .

N Y

New member
עזרת לי מאד! וכעת - שאלה:

כרגע אופציית ה-Capture שלי די זוועתית. אני רוצה להשתפר ולהתעדכן. נניח שאקנה את ה-ADS PYRO AV LINK. איזה כרטיס FIREWIRE (אגב, האם FIREWIRE הוא גם מה שנקרא חיבור 1394?) כדאי לי לקנות? האם ה-XP שלי יזהה אותו אוטומטית? אילו תוכנות יזהו אותו? פרמייר? AVID? יש תוכנות מומלצות אחרות? תודה!

umbo

New member
חיובי.....

FIREWIRE הוא גם מה שנקרא חיבור IEEE 1394 ואצל חברת סוני זה נקרא I-LINK

N Y

New member
תודה! ועכשיו אני ממתין לתשובות

על שאר השאלות...

mapleleaf

New member
תשובות

אני לא מכיר סוג מיוחד של FIREWIRE .. אתה לא צריך להשקיע הרבה כסף כי סך הכל זה כרטיס שמתאם בין המחשב למכשיר (זה כמו לקנות כרטיס USB1\2 למחשב, מעיין הרחבה למערכת) . עד כה לכדתי עם PREMIERE ובעיקר PINNACLE VIDEO STUDIO 8 כך שלא צריכה להיות לך בעיה . אני ממליץ על הPINNACLE כי הוא קליל להבנה , משוכלל וזול. דבר נוסף שאפשר לנסות הוא לחבר את הווידאו לכניסת הANALOG AUDIO/VIDEO במצלמה וידאו שלך (אם יש לך) ואת המצלמה לחבר לFIREWIRE . העבר את המצלמה למצב וידאו , הוצא את הקלטת מהמצלמה(אם יש) ונסה ללכוד . זה כמעט כמו להשתמש במתאם . בהצלחה.

N Y

New member
הלואי עלי מצלמת DV...

אבל אין לי. אוקיי - הבנתי לגבי ה-FIREWIRE. עכשיו יש עוד משהו שאני רוצה להבין: אני יודע שיש כרטיסים שכוללים FIREWIRE וגם, פרט לכך, עוזרים באיזשהו אופן לפעולת העריכה. הייתי רוצה לדעת במה בדיוק הם עוזרים, האם אני יכול לוותר עליהם אם יש לי מחשב חזק מספיק, ואיזה תוכנות מתאימות לאיזה כרטיסים. (היום יש לי מחשב P4 2.0GHz עם 512 RAM ושני HD מהירים, אם זה עוזר). האם יש כרטיס שמאפשר גם, נניח, שידור אות וידאו אנלוגי של הסרט הנערך בזמן העריכה, כך שאוכל לצפות בסרט ע"ג הטלויזיה שלי או מוניטור וידאו במקום על המסך?

mapleleaf

New member
FIREWIRE

לפי מיטב ידעתי אין הבדל בין כרטיסי הFIREWIRE שעוזרים ללכידה . כל מה שהם עושים זה מעבירים מידע. עושה הרושם שה A/V LINK של ADS מכיל גם יציאה אנאלוגית כך שיכול להיות שתוכל לשדר את הסרט החוצה ולראות איך הוא נראה לפני שאתה ממיר אותו . לדעתי זה לא יהיה נחוץ , תוכל לערוך אותו בשקט על המחשב ואם יש לך צורב CDRW תוכל לצרוב מספר פעמים על אותו דיסק ולראות איך זה נראה ע"ג מסך הטלויזיה . אני כרגע עובד על מדריך של המרה מVHS לVCD ואני אשתדל לצרף קטע כדי להראות את האיכות של ההמרה.

N Y

New member
כן, אני מתאר לעצמי ש-Firewire הוא

בסה"כ פרוטוקול, דומה אצל כולם. השאלה שלי היא האם יש כרטיסים שמכילים, פרט ל-Firewire, תכונות שעוזרות בחישובים הדרושים לעריכה. למשל, מישהו אמר לי ש-Pinnacle Studio DV (הכרטיס, לא התוכנה) עוזר בחישובים ולכן הפרמייר רץ איתו יותר טוב. האם נכון?

mapleleaf

New member
ובכן..

עושה רושם שמי שאמר לך שיש משהו בכרטיס שעוזר בחישובים צדק עפ"י האתר של PINNACLE . למרות שכל אנשי המקצוע האחרים ששאלתי אמרו שאין הבד \ל בין כרטיסי FIREWIRE , ייתכן מאוד ויש הבדל אולם אני די בספק עד כמה ההבדל גדול . אם ההפרש במחיר הינו בין 20-30$ קח את הPINNACLE כדי לקבל גם את התוכנה . אם זה הרבה יותר אפשר להסתדר גם עם כרטיס רגיל. בכל מקרה זכור , זה רק חלק 1 מתוך 2 שאתה צריך . אתה עדיין צריך מתאם אנאלוגי-דיגיטלי כדי להמיר סרט מוידאו .

N Y

New member
כנראה שהכרטיס הוא לא רק Firewire.

האם אחד המומחים אתם אתה בקשר יכול לספר לך מה זאת אומרת בדיוק "לא רק Firewire"? מה הוא עושה עוד? האם יש כרטיסים שנותנים אפילו *יותר*, מהבחינה הזו? אני מתמקד כרגע באספקט של העריכה. מבחינת הדגימה, ה-ADS נראה לי, אז את הנושא הזה כבר סיכמנו...
תודה!

למעלה