המשבר אורב בפינה

maya1220

New member
המשבר אורב בפינה

הבעייה היא שאין מנהיגים אלא מונהגים!
* יכולתם של מקבלי ההחלטות לנקוט מדיניות שאינה פופולרית נמוכה מאוד. האמת הפשוטה היא שעליהם לומר לקהל בוחריהם: "אין לנו".
אבל מנהיגים נמדדים על ידי דעת הקהל באופן יומיומי, אינם מנהיגים אלא מונהגים.
מה רע בכך?

לדעת הקהל יש לא פעם הטיות בסיסיות המונעות ממנה לראות את הדברים כפי שהם.
ראשית, רוב האנשים אינם בקיאים בעובדות ובנתונים מסיבות שונות ולכן הם מגבשים דעה על סמך תחושה כללית ורושם שטחי. .
שנית לא מעט מחקרים מראים שאנחנו, בני האדם (באופן כללי כמובן, לא כולם ולא תמיד) חושבים לטווח קצר ואגואיסטים.
ההטיות האלה - החוסר במידע, חוסר היכולת לנתח את הנתונים וההטיה בסיסית לכיוון האגואיזם וההנאה קצרת הטווח - מביאים לכך שבסופו של דבר ההחלטות המתקבלות אינן אופטימליות. זאת בלשון המעטה.

ולכן מונהגי אירופה יוכלו להיות מנהיגים רק אם יהיו עוד צרות כך דעת הקהל תשתנה והם יוכלו לפעול חבל!!!

הבעייה הבסיסית בחברה דמוקרטית מובילה למשבר בלתי ניתן לבלימה.

Avi85F

New member
גם המנהיגים הם בני אדם הם לא יצורים על אנושים

חכמים יותר מוסרים יותר או רוצים לטובת העם.
המנהיגים הם אגואיסטים חושבים על טווח קצר ועל הנאה לטווח קצר.

במיוחד כשהם חושבים שהם הכי חכמים מכולם

ומנהלים מדיניות של הפחתת מסים לעשירים בלי לחשוב על התוצאות

Avi85F

New member
הפחתת מיסים על העשירים היה רעיון טוב ונכון

אבל אין פתרונות פלא.

maya1220

New member
כן הבעייה היא שהמנהיגים הם מונהגים

ומי שמנהיג אותם - דעת קהל - אינו יכול לקבל החלטות כואבות שהם צורך השעה ולכן
המצב עלול להחריף.
זה כמו שאיננו מטפלים בילד חולה כי זה לא לרוחו
וההזנחה בטיפול עלולה לעלות לכולם ביוקר...

maya1220

New member
כידוע, אנחנו חיים במציאות חדשה גלובלית

ולכן עלינו לשנות דפוסי חשיבה ישנים.
בעולם הגלובלי יש צורך בשיתוף פעולה בין אנשים, חברות ומדינות.
כלומר, ממשלות אירופה צריכות לאמץ חשיבה מערכתית,
הם צריכים להתחבר להתאחד ולנסות לבנות גישה כלכלית המבוססת על שקיפות, דאגה לכלל האנשים ובעיקר לחלשים.
לוותר על האינטרסים הצרים של מדינה זו או אחרת אלא ליצור גישה גלובאלית, מקושרת.
כך אפשר יהיה לתכנן כלכלה אשר תיטיב עם כלל האזרחים ועם זאת יהיה האומץ
להבין ולומר כי רמת החיים תרד אבל...אנשים לא ייפגעו אנושות = אבטלה ועוני.
אם אנחנו נבין כי המערכת הפוליטית עוברת למדיניות אחרת של דאגה אמיתית לאזרחיה
אם נדע אנחנו כי החיבור והאיחוד בין המדינות נועד להיטיב עם האזרחים
האזרחים יהיו מוכנים לשלם את "המחיר" בירידת רמת החיים והיא לא תהיה כואבת.
אגב כמובן, שצריך לערוך שינוי ערכי בכלל החברה תחות צרכנות ובזבזנות ויותר דגש על אחדות וסולידריות
השינוי הוא מערכתי כולל וצריך לבוא מהמנהיגים שיתאחדו למען האזרחים ולא יונהגו מפחד שמא יאבדו את שלטונם

Avi85F

New member
בעבר כבר ניסו לשנות דפוסי חשיבה ישנים

ולכן עלינו לשנות דפוסי חשיבה ישנים.
קראו לזה קומוניזם ועשרות מיליונים נרצחו בשם שינוי דפוסי חשיבה ישנים.

בעולם הגלובלי יש צורך בשיתוף פעולה בין אנשים, חברות ומדינות.
וקפיטליזם היא הדרך הטובה ביותר להשיג זאות
תראי את הדוגמה של מילטון פרידמן על העיפרון:
http://www.youtube.com/watch?v=R5Gppi-O3a8

הם צריכים להתחבר להתאחד ולנסות לבנות גישה כלכלית המבוססת על שקיפות, דאגה לכלל האנשים ובעיקר לחלשים.
לוותר על האינטרסים הצרים של מדינה זו או אחרת אלא ליצור גישה גלובאלית, מקושרת.
כך אפשר יהיה לתכנן כלכלה אשר תיטיב עם כלל האזרחים ועם זאת יהיה האומץ

1. אי אפשר לתכנן כלכלה ניסו את אני עלה שוב את הדוגמה של ברית המועצות קובה וכו... וזה פשוט לא עבד.
2. קוראים לזה האיחוד האירופאי זה היה הבסיס של האיחוד ויתור האינטרסים הצרים של המדינות החברות בה
למען שגשוג כלכלי יציבות ודאגה לכולם (לדוגמה: שיוון קרסה שלחו חבילת סיוע כלכלי ואז עוד חבילה ואז עוד אחד...ועשיו רוצים לשלוח עוד אחד) האמת המרה היא שמכוונות הטובות נוצרה מפלצת והאיחוד האירופאי על סף קריסה לא יודע אם זה יקרה או לא אבל המצב של האיחוד לא יציב.

להבין ולומר כי רמת החיים תרד אבל...אנשים לא ייפגעו אנושות = אבטלה ועוני.

אין דבר חיה כזאות.
שיש ירידה ברמת חיים הראשונים שנפגעים זה תמיד העניים וזקנים.
אין דבר כזה שרמת החיים תרד ועניים לא יפגע יש משום מה טענה מאוד מוטת שאם תיקח מהעשירים וממעמד ביניים עליון ותתן למעמד העני אז הרמה של המעמדות העליונים ירדו והרמה של המעמד העני יעלה אבל זה פשוט לא נכון.

האזרחים יהיו מוכנים לשלם את "המחיר" בירידת רמת החיים והיא לא תהיה כואבת.

ואם יהיו כאלה שלא יהיו מוכנים לשלם את המחיר מה אז?

אגב כמובן, שצריך לערוך שינוי ערכי בכלל החברה תחות צרכנות ובזבזנות ויותר דגש על אחדות וסולידריות
השינוי הוא מערכתי כולל וצריך לבוא מהמנהיגים שיתאחדו למען האזרחים ולא יונהגו מפחד שמא יאבדו את שלטונם

את מחפשת מנהיגים שיתאחדו למען האזרחים ויעשו את טובתם ולא יפחדו מאיבוד שלטון... ראשיתה של כל דיקטורה רצחנית בהיסטוריה.

עמיקם10

New member
נגיד, שנפעל בשיתוף פעולה עם איווה.?

זה יחייב אותנו לעבוד כמו בארה"ב.

סופי65

New member
מעגל קסמים- ופתרון..?

כמו שאת מציגה, המנהיגים פועלים לפי דעת קהל, שמושפעת בסופו של דבר מ..פרסום ושכנוע (אחרת לפי מה אני יכולה לדעת "מעצמי" מה נכון- אני לא מומחית לכל נושא שבעולם. הטיעון שיוצג לי בצורה שתיראה לי משכנעת יותר, כמובן- תלוי גם באופיי ונטיותיי- ייקבע את דעתי בושא)
איך יוצאים ממעגל הקסמים הזה?
היה טוב אם ההחלטות היו נופלות בדיון של מומחים לכל תחום, רק שלצורך כך אנחנו צריכים להסכים עם העובדה ש, למשל, ממומחים לחינוך יכולים לדון על חינוך יותר טוב מ"האדם הפשוט" (ואם יש לי רעיון בנושא- הם ישמעו וישקלו אותו ברצינות ), כנ"ל- מומחים לביטחון, לבריאות ועוד.
מכיוון שאני לא באמת חושבת שאני המומחית בכל הנושאים האלה והאחרים, מה שמונע ממני להסכים לשיטה כזו, היא חוסר האמון !! חוסר אמון ביכולתם של מומחים כלשהם לפעול בצורה נאמנה ו"נקיה" לטובת הכלל ולא עפ"י האינטרסים שלהם/של הציבור הקרוב אליהם וכד'. ו..כמובן, החשש להסכים מראש למנגנון שיכול לקבל החלטה שתהיה "לרעתי" בנושא מסוים (בהחלט מסכימה עם הקביעה שדיעות נקבעות לפי אינטרס מיידי)
אבל- אם נבין שכדאי שיהיה מנגנון כזה, שזה באמת נכון וטוב לכולנו, נקיים מאמץ משותף כדי למצוא את דרך האמון ביננו שיאפשר פעולה כזו, ודאי נוכל להשיג הנהגה הכי טובה שיש...

baudrate

New member
מספרים על מלך צרפת שבעת התחלת המגפה השחורה

הוא התייעץ עם מומחים לרפאה להסביר לו את פשר הדבר, והם הסבירו לו שסידור כוכבים בלתי שגרתי
גרם לזיהום האויר וזה גרם למגפה. לכל אחד יש המומחים שלו. יש כאלו שיפנו לרופא, או לחילופין לנטורופת, או לרב רנטגן.
כל אחד יתן תרופה אחרת. לי ברור כמובן שפניה לרופא אמיתי היא האלטרנטיבה הטובה ביותר, אבל מה עשות,
ומי שממנה את המומחים לא תמיד יודע...

baudrate

New member
משברים זה הכח המעצב את ההסטוריה

כאשר מאזן הכוחות שגרם לאינרציה מופר וכללי המשחק משתנים.
בדרך כלל אנו חוזים בהתפתחות הדרגתית לפי חוקיות מסוימת, עם תנודות קלות ומגמות ארוכות טווח.
עד שמגיעים לנקודות צומת, בהם הקלפים נטרפים מחדש. מה שיפה במשברים זהו חוסר היכולת שלנו
לחזות את תוצאותיהם. מה שמוכיח את חוסר השליטה שלנו.
תוצאות המשבר קובעות את כללי המשחק החדשים, ואת הכיוון החדש של ההתפתחות יחד עם התנודתיות שלו,
עד אשר נגיע למשבר הבא....

maya1220

New member
אין ספק שמשבר הוא כוח מעצב

ואין ספק שתוצאות המשבר יקבעו כללי משחק חדשים,
השאלה אם נכון הוא להמתין לתוצאות המשבר או שאנחנו יכולים לחזות את תוצאותיו
כיצד המנהיגות יכולה לאזור אומץ ולאמץ כללי משחק מבעוד מועד?
כולם מסכימים (חדי העין והאבחנה) שהמשברים שיפקדו אותנו יהיו לא רק בתחום הכלכלי אלא אנו צפויים
למשבר אנרגיה ומשבר מזון, וכן משבר אקלימי.
זה אינו חדש שיש לנו משבר של הנהגה,
אני מאמצת דעת חוקרים האומרים כי המשבר הפוקד אותנו הוא משבר של ערכים שמשפיע גם על בכלכלה,
אם מדינות יתחילו לאמץ ראייה כוללת ויפסיקו לרדוף אחר אינטרסים לאומיים,
אם אנחנו נשנה ערכים שקידשנו כמו הצרכנות = נוכל להאיץ את השינויים בכללי המשחק,
ונוכל למתן את המשבר או אפילו לצאת ממנו מחוזקים ויותר אופטימיים.

baudrate

New member
בין אם נמתין לתוצאות המשבר ובין אם לאו

זה באיזהשהו שלב יגיע.
לדעתי בדרך כלל משבר זה משהו שאין אנו יכולים לחזות את תוצאותיו.
אני מסכים שהכלכלה זה רק פן אחד של החברה, ומשברים יכולים להיות במוקדים אחרים. בהחלט.
הבעיה כמובן זה שבני אדם יש להם הרבה פחות רצון טוב מכפי שלפעמים נדמה.

אני מציע להתכונן למשבר בדיוק כפי שמתכוננים לרעידת אדמה. לוודא שהיסודות של כל בית ובית יציבים מספיק,
ושאנחנו לא נכנס לפניקה בזמן הרעידה. מה שחשוב הוא למצוא מחסה בטוח או לברוח אל מחוץ לבניינים.
מי שנלכד בהריסות אין לו סיכוי גדול לשרוד.

סופי65

New member
אבל זה בדיוק מה שצריך למנוע..

כל ההתפתחות שלנו באה מתוך רצון האנושי לשלוט בגורל- להבטיח לנו מזון, בית, בטחון, וכו'.
אז ישנן רעידות אדמה שמזכירות לנו שאנחו לא בטוחים יותר מכל חיה אחרת בסביבה (עם כלהמכשירים המתוחכמים שלנו, יש בע"ח עם יכולת רגישות יותר משלנו לפני ה"מכה")
אבל ישנם משברים שנובעים מאיתנו, לא רק בכלכלה ובחינוך (שאת זה אולי אפשר לתקן אח"כ), אלא משברים שעלולים ממש לסכן את קיומינו- מלחמות עם נשק השמדה המונית, אסון אקולוגי (ראה דוגמא קטנה בדליפה שהיתה ביפן) וכד'.
האם אנחנו צריכים פשוט לשבת בחיבוק ידיים ולחכות לראות מה קורה?
או במקום- לנסות להבין את שורשי הבעיה ולמנוע אותה??

baudrate

New member
המשברים המונעים על ידי בני אדם

הם הכי פחות צפויים, והכי קשים להתמודדות. זה דווקא בגלל שבני האדם הם אינטליגנטים,
אינטליגנציה אינה תמיד ערובה להתנהגות שקולה. לפעמים היא יכולה להכשיל,
במיוחד אנשים שלא מודעים למגבלות שלהם. זהו ההיבריס.
ולפעמים זהו יצר ההרס העצמי, הכעס, הפחד, אשר מתחבא מאחורי מילים יפות.
הבעיה היא שאין תמיד התאמה בין הציוד הרגשי הבסיסי שיש לנו לבין סיטואציות שמזדמנות לנו בעולם המודרני.

למעלה