המשבר שלי

אורן...

New member
המשבר שלי ../images/Emo67.gif

המשבר שלי בשיאו וקשה לי איתו. אני צריך להסדיר דברים עם עצמי לכן אני כותב את זה ובהחלט זקוק לתמיכה ותגובות. הספור מתחיל בכיתה י´. זה השלב בו החלטתי לעזוב את בית הספר. עקב בעיות אשיות ודיסלקציה קשה, שלא הובחנה אז, לא מצאתי את עצמי ממשיך בלימודים. היהלי קשה לקבל את זה שלא למדתי לכן אחרי הצבא השלמתי למודי יא´ כיתות ואז בגרוית (ביחד שלוש שנים). בקץ האחרון סימתי את לימודי התואר (אחרי 4 שנים). מי שעושה חשבון פשוט שם לב שאני אחרי שבע שנים של לימודים וזה מהיום בו השתחררתי מהצבא. תקופה זו בכללי היתה טובה מאוד עבורי: עבדתי ופרנסתי את עצמי, גרתי בדירות שכורות (לעיטים עם חברה) וקיבלתי כלים אשיים איך לדאוג לעצמי. עד עכשיו הכול טוב ויפה (ואכן כך). מה עכשיו? שאלה קשה!!! קשה מפני שאני היום מבולבל מאוד. אני כותב הודעה זו על מנת לסדר את העניינים בראש שלי ואני מאוד מתקשה לעשות זאת. אז ככה, עם סיום הלימודים נפרדתי מחברתי. ברגע שהבנתי שזה לא זה סימתי את הקשר. העניין הוא שהיא היתה מעין רשת ביטחון עבורי בבחינה הכלכלית, אך לא היתי מוכן להשאר איתה רק בגלל זה. הינו אמורים לעבור ביחד למרכז הראץ להמשך לימודים ובשלב זה היא היה אמורה לפרוש את שת הבטחון הכלכלית שלה.מכוון שנרדנו המכה הגיע מהר, נשארתי לבד ועם חובות ענקיים ונאלצתי לעבור לגור עם הורי. יחד עם זאת בשלושת החודשים האחרונים עבדתי כ-17 שעות ביום (ולילה). זהו, נגמר לי הכוח והחובות (ונשארו מעט חסכנות-לרשונה בחיי). כדרכי אני מתחיל בטוב ואכן הצלחתי להתגבר על בעית הדלפנות. שוב כדרכי אני מתקשה להחליט מה עכשיו. תמיד רציתי ללמוד משהו שקשור לאומנות אבל לא, "זה לא מקצוע". לכן למדתי תעשיה וכלכלה. "זה מקצוע". למרות שאני סטודנט מצטיין א נ י ש ו נ א א ת ה ת ח ו ם ה ז ה ה ה ה ה . אבל מפחד להודות בזה. את הנשמה נתתי לסיום התואר. מה, שנוותר על זה עכשיו? -לא, בשום אופן. ונמשיך ללמוד את זה...מה אני מטורף? (אני נזכר באחד משעורי הכלכלה המתקדמים אמר תלמיד אחד על דברי הפרופסור: "זה מאוד מעניין". הפרופסור הביט עליו בפרצוף חמוץ ושאל: "מה, זה מעניין?"- אין מה להוסיף) -כן,לוותר. אבל תחושת הביזבוז יושבת לי על הנשמה. לא עוזבת לרגע. רגע, תירגע....... מה שכן, העיסוק עם מחשבים פתח לי עולם חדש, גרפיקה ממוחשבת. אני פשוט משוגע על זה וגרפיקה זו אומנות וגם מחשבים אני אוהב (אני מכיר מס´ תוכנות מלימוד עצמי). -לא, לא מוותר הרי הלימודים האקדמים ענינו אותי מאוד. רגע, רגע, מה קורה פו? אתה אוהב את מה שלמדתה או לא? -כן,אני אוהב לילמוד אבל לא את הכול. יש תחומים שמאוד ענינו אותי בזמן הלימודים. כאלו שהיו קשורים למדעי ההתנהגות, פרסום ושיווק. וכן, אני מעוניין להמשיך ללמוד.
אהה. יש לי פתרון. רואים? ניתן לשלב בין התחומים- גרפיקה, מדעי ההתנהגות, פרסום ושיווק. אתם שואלים איך? יש ענף שלם בתחום מדעי ההתנהגות-הפרסום העוסק בתגובות לצורות צבעים וכו´. למעשה לומדים את זה גם בלמודי אומנות החזותית וגם בלמודי השיווק ומנהל עסקים....מממממממ....מעניין! מה עושים עכשיו? שעורי בית! לבדוק כיצד ואיך עושים זאת. אם הגעתם עד לכאן בקריא, מגיע לכם צל"ש. תודה, אורן

אפשר למצוא את שביל הזהב

כן, תמיד יש את ההתלבטות הזאת בין לבחור במשהו שאתה אוהב ושמעניין אותך ובין מה שה"שוק דורש". גם אני מאוד נמשכת לאומנות. (וכפי שראית כבר זה כתיבה בעיקר) ולא יודעת איך להפוך את זה למקצוע ואם זה בכלל כדאי. אבל יש לי חלום להוציא ספר ויש לי אמונה פנימית שביום מן הימים אגשים את החלום, גם אם לא בעתיד הנראה לעין. אבל נכון לעכשיו, אני לא רואה איך אפשר להפוך כתיבה למקצוע. אולי השילוב בין שני התחביבים שלי: כתיבה ותאטרון יכול להוביל למשהו ולפתח אותו.

אורן...

דבר ראשון, קראתי את הודעתך בעיון רב... ושמתי לב שאם הצלחת מתלמיד נוושר להפוך לסטודנט מצטיין, מגיע לך צל"ש! גם על החריצות וגם על כוחות הנפש... אני גם לומדת תחום שאני לא יודעת אם אעסוק בו בעתיד, כבר 4 שנים, קרוב ל- 45,000 ש"ח והרבה הקזת דם... אבל שתדע, לכל מקום שתלך עם תואר יסתכלו עליך אחרת. יישר כוח
(לחיזוק) ילדה

לאורן

גם אני בזמנו חשבתי ללכת לכיון של אמנות כי רשמתי הרבה שנים אבל בסוף ירדתי מזה והיום אני עובדת ולומדת סיפרות(גם משהו שאני מאוד אוהבת).נכון בעולם בעל ערכים כל כך חומרנים וטכנים קשה למצוא מקום לדברים רוחנים שאנחנו כל כך זקוקים להם אבל אני מאמינה שאם באמת אתה רוצה אז אפשר.קודם כל זה שהתחלת להסתדר זהו מעשה אמנות בפני עצמו תאמין לי כל הכבוד.אולי שתתיצב קצת יותר תוכל לחפש לך איזה חוג בתחום שבו אתה מתענין(איזה תחום אגב?)או ללכת להרצאות על אמנות. שלך חנה גונן

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
על לימודים, עבודה ומה שאוהבים

אורן, נראה לי ברכה חשובה לחיים, לעבוד במשהו שאתה אוהב. ותכלס, בעולם האמיתי, אחרי שכבר יש תואר, לא כולם עובדים בתחום שהם למדו, אלא בכל מיני דברים, שונים בהרבה. התואר עוזר להתקבל לעבודות, כשלעצמו. מאחלת לך למצוא מקום שבו תוכל לעבוד במשהו שאתה אוהב, להתפתח בו ולבטא את הכישורים שלך ואתה עוד תראה, את מה שלמדת בתואר שאתה לא ממש אוהב... בהצלחה
.

אורן...

New member
סידור הענינים בראש... ../images/Emo13.gif

כול-כך כייף לקבל תגובות חיוביות ובמיוחד מחברי פורום זה.
לברוח, זה דבר שעשיתי הרבה בחיים. למרות שעמדתי בהתמודדיות קשות, ישנם דברים שברחתי מהם. כאשר אני לומד אני מרגיש ביטחון בחיים עקב קיום המסגרת היציבה. כיום שסימתי את הלימודים אני מתקשה להחליט על כיוון בחיים, לכן החלטתי לא להחליט. לאחר מכן חשבתי שזו תקופה טובה בחיים לצאת לטייל את "הטיול אחרי הצבא" (מכוון שלא עשיתי זאת ואני חולם על זה המון). הבעיה שלי היא המחיר, הנפשי בעיקר. השעות המרובות שאני עובד מונעות ממני מפגשים חברתיים וזה אכי קשה לי. זאת במיוחד לאחר תקופה ארוכה ומאוד אנטנסיבית של טיולים, בילוים וערבים עם חברי. נקודת האור שלי היא סוף השבוע שבה יש לי זמן פנוי לבילוי עם החבר´ה, אבל אני לא ישן מיום חמיש בערב עד שבת בבוקר (לניצול הזמן). במוצ"ש מגיעה המשבר, מכוון שהחגיגה נמשכת ואני חוזר לעבודה. השינוים הקיצוניים במצב הרוח קשים לי במיוחד. נכון, תמיד יש עליות ומורדות, אבל לא חוויתי תנודות קיצוניות כאלו זמן רב וזה מ ש ג ע ע ע אותי. ההודעה של התמול לא היתה מספיק מסודרת מבחינתי (בראש לפחות) ועצם העובדה שכתבתי אותה התחילו הענינם הסתדר לי וכך אני מרגיש יותר טוב ויציב. החוט המקשר את כול מה שכתבתי עכשיו הוא הצורך בציבות, נפשית כמובן, אותה אני יכול לקבל ע"י סידור הענינים בראש. אז ככה: אני לא הברח מההתמודדות עם המחיר שלי בארבע החודשים הבאים למען הטיול המיוחל (לכ- חצי שנה). את היציבות אני אקבל גם ע"י שאני יתכנן כיוון כללי לאחר הטיול (לימודים וכו´). למעשה יש לי מפיק כסף לטיול אולם אני חוסך עכשיו לאחרי הטיול על מנת שהוחל לחזור ולממש תוכניותי. והכתוב י את הדברים לשם סידורם בראש. שוב אני רוצא להודות לכ על זה שאתם כאן.
אוהב, אורן

שם ים

New member
אורן...

אני חושבת שיש לך כוח ומודעות עצומים, ואני מלאת הערכה כלפיי היכולת שלך להעניק לעצמך את מה שטוב לך. ישר כוח. באהבה, שם ים

אורן...

New member
המזרח הרחוק

אני מתכוון לנסוע למזרח הרחוק. התרבות שם מאוד מקסימה אותי, בעיקר הודו. הבודאיזים, האנדואיזים (והקשת הרחבה בנהם) לדעתי הן דתות\תרבויות מאוד מרתקות. אני מתכוון לצלם את כול הטיול (אני לומד איך בנתיים). שם ים, ברוכה הבא לפורום (את חדשה, לא?) ותודה על מחיזוק. נכון יש לי מודעות עצמית, אבל היא מתערפת לעיטים וקשה לי עם זה והרבה פעמים זה מוביל לבריחה מהתמודויות. נטע, אני מחפש שוטפים מענינים, מעונינת? אי מתכוון לצאת בסביבות מרץ.

למעלה