המשדר היום עם אבנר ועופרה שגב

אירילה

New member
המשדר היום עם אבנר ועופרה שגב

ממחיש לנו עד כמה גדולה היא מצוקת החולה ובני המשפחה בכל הקשור לחשיפה ויחס הקהילה למחלה. אבנר מספר עד כמה התבייש לאכול דג ליד חבריו פן יצחקו עליו על האופן בו הוא אוכל את הדג ולכן הזמין כבד. אילו ידעה החברה מספיק על האלצהיימר ,ייתכן ואבנר לא היה מתבייש והיה מקבל עזרה מחבריו בפריסת הדג. אבנר למעשה מיצה את כל משכתבתי כאן ונבלע בתוך השרשור הקודם ,עלינו להשמיע את קולנו. עם יד על הלב , כמה מכם כאן בפורום מתביישים ביקירכם בעת שיצאתם איתו החוצה? מי מכם סיפר לחברה על מחלת יקירכם? לשכנים?לבעל המינימרקט?לסועדים במסעדה?למסתכלים על יקירכם?לחברים?כן ואפילו למשפחה הקרובה??? ככל שנספר וככל שנשמיע את קולנו ,נעזור על ידי כך ליקירנו החולים וגם לנו בני המשפחה. לא נצטרך להתבייש במחלת יקירנו ומההסתרה הנוראית הזאת שאני מגלה לצערי אצל משפחות רבות של חולי אלצהיימר. מה קרה לנו? שאנחנו נתבייש לספר על המחלה? מה??. זו מחלת נפש?? איךי אמרה אסתר בסרט עם שלמה .מה?? זה מדבק??? כמה מכם היו מוכנים להיחשף כמו אבנר ואסתר לציבור??? לא באתי להטיף ,אלא באתי בדיוק להצביע על מקור הבעיה - ח ש י פ ה , וכמה שיותר הרבה. אני מכיר אישית את אבנר ,אישיות מקסימה וכך גם בנו ובת זוגתו ,צר לי רק על אבנר כי התבייש לאכול כבד במקום דג בגלל בורות החברים ,לו ידעו היה אבנר אוכל דג. שיהיה לכם המשך שבוע טוב ועדיין לא ראיתי כאן מוכנות ללכת להפגנה. גרשון

חשיפה-אירילה

אתה צודק, אני מספרת לכל מי שאני נפגשת, כדי שידעו איך לדבר עם בן זוגי, אספר לך מקרה, בתחילת המחלה עוד לא הספקתי לספר, פגשה אותנו שכנה בתחנת האוטובוס, היא פונה לבין זוגי ושואלת אותו שאלה והוא עונה לה משהוא אחר,לא לעיניין, היא פונה אליו ואומרת לו מה זה קשור בכלל מה אתה מפגר?, אני קרצתי לה וסימנתי לה שהוא חולה, ואז היא נדהמה ולא היה לה נעים, היא מקירה את בן זוגי כבדרן ואוהב לצחוק אך כאן זה היה רציני ,היא לא הבינה מה קרה לו. ולכן מאותו ארוע אני משתדלת לספר לכל מי שאני פוגשת , שידעו איך להתנהג איתו. בקשר להפגנה ,לפי דעתי יש לעשות אותה בקיץ היום ארוך ומזג האויר יותר נוח גם לחולים. אי"ה אשמח להפגין.

למעלה