המשורר נתנאל בהירי (בעליצקי)

ספרן

New member
המשורר נתנאל בהירי (בעליצקי)

המשורר נתנאל בהירי (בעליצקי) בידי חוברת שירים שכתב המשורר נתנאל בהירי (בעליצקי) - "פון ביטערן קוואל לידער" , יצא בט´ טבת תש"ט בירושלים. לפי קטלוג הספריי"ל , יצאה עוד חוברת שלו בקובנה, ב 1932. מה שכן - בתוך החוברת מצאתי גזיר עיתון אידי לא מזוהה ובו מודפס עוד שיר שלו. כמו כן מצאתי בחוברת 3 שירים משנת 1948 , מודפסים במכונת כתיבה - ללא ספק נכתבו על ידו. אם מישהו מתעניין בחומר (ובראש וראשונה הספרייה הלאומית) אני מוכן לשלוח את החומר. אני מבין שלא מדובר באיציק מאנגר, אך כואב לי הלב לזרוק. אגב - כל השירים המודפסים עוסקים בהקמת המדינה - "מיין לאנד א היימלאנד, פרייע, יידישע מדינה ! ... " במחשבה נוספת - אולי השירים נתווספו כתוספת מאוחרת לכל החוברות ?

מה שם השיר שהופיע בעיתון ?

קאַטאָוועס בטח יקפוץ על מציאה, אבל הפעם תדרוש מחיר

ספרן

New member
צו דער ארמי

"איך קען דיך נאך פון ציימע וויכע, קינדער צייטן, יידישע ארמי !... " ועוד שיר - "איין מיינע אויגען". אפילו אין תאריך על העיתון. אולי תזהה אותו לפי זה שצאנין מפרסם בו מאמר. כמו כן יש בו פרסומת לרומן של רוזנברג "רבי עקיבא". תש"ט - להערכתי. לא אדרוש מחיר הפעם, אני משאיר זאת לדפים יותר יקרים שיש לי מהונגריה. פעם במכירה פומבית ניסיתי לעניין את אנשי הספריי"ל. הם לא התעניינו בטענה שהם עוסקים רק בחלק העברי של הספריה. הם שפכו שם לא מעט כסף (אבל לא יותר מדי...)

הספריה הלאומית בהחלט

תשמח. לקבל את השירים. ואני כמקטלג הפרסומים ביידיש בספריה הלאומית אשמח לטפל בהם.

למעלה