אלון מזרחי - הסיפור שלא נגמר
סאגת אלון מזרחי מסרבת להסתיים. אתמול בלילה נערכה פגישה בין מזרחי לבין אלי זינו, שני הצדדים לא הגיעו להבנות מה שמחזיר את אופצית העזיבה של מזרחי. בב"ש מדברים על כך שידרשו פיצוי, הוויזה של ניטה הרומני בכל אופן כבר מוכנה.
במחזורים האחרונים בולט במשחקו הטוב -
אביתר אילוז(20). נוי דקל לוקחת את אביתר אילוז לראיון אישי.
עד עכשיו שיחקת כחלוץ וקשר ופתאום אתה מוצא את עצמך כמגן ימני, איך זה? "שינו לי את התפקיד בעונה הקודמת, בהתחלה זה מוזר, אתה לא רגיל לזה, אבל לקחתי את זה כאתגר. זה תפקיד שונה לגמרי אתה צריך ללמוד לעשות הגנה. אבל אני רוצה לשחק ולא משנה לי באיזה תפקיד, העיקר לשחק."
דניס ברגקאמפ סיפר שבאיאקס היו לוקחים חלוצים ונותנים להם לשחק כמגנים על מנת שילמדו לחשוב כמו מגן, כמה העובדה שאתה שיחקת עד עכשיו כשחקן אגף בצד ההתקפי עוזרת בקטע ההגנתי? "זה שהייתי שחקן התקפה רק עזר לי, כי אני יודע על מה שחקני ההתקפה חושבים: מה הם יעשו, באיזה מהלך הם יפעלו, אני חושב צעד אחד קדימה. גם כשהייתי בנוער למדתי לשחק הגנה. למדתי לעשות הגנה, וגוטמן דורש גם היום משחקני ההתקפה לעשות הגנה."
מדברים על הצעירים והדקות שהם מקבלים, מביאים אותך כדוגמא לשחקן צעיר שכן קיבל הזדמנות, מצד שני העובדה היא שקיבלת את המקום רק כשלא היו ברירות? "כדורגל בנוי על דברים כאלה, שחקנים בונים קריירות על שחקנים שנפצעים. הייתה לי סבלנות, אפילו יותר מדיי וזה יאמר לזכותי. והכול בזכות אבא שלי, הוא תמיד אמר לי 'מי שעובד קשה יגיע לתוצאות', את מבינה? הוא כל פעם אמר לי, אתה תקבל את ההזדמנות שלך ותוכיח את עצמך."
כמה אתה היום יותר טוב מאשר בסוף העונה שעברה למשל? "וואו, קודם כל עכשיו אני שחקן הרכב, וכשאתה שחקן הרבה יש לך הרבה יותר ביטחון מאשר בספסל, אתה יותר מעיז לעשות פעולות על המגרש, אתה לא פוחד שבוחנים אותך כל רגע. יש לך יותר מוטיבציה לשמור על המקום בהרכב, אתה משחק יותר בשקט, וזה עוזר. אני הרבה יותר טוב מהעונה הקודמת, אי אפשר בכלל להשוות, כי כשאתה מקבל דקות משחק אז אתה צובר יותר ניסיון וביטחון".
מכבי ת"א, בלומפילד, איך זה השפיע עליך? "קודם כל זאת חוויה. שנתיים שבאתי בסגל של הפועל באר שבע לבלומפילד, שנתיים ישבתי על הספסל אז לא חוויתי את החוויה ממש. תמיד בבלומפילד מגיע הרבה קהל מבאר שבע, הרבה רעש הוא עושה, מעודד, שר, צבעוני, ב"ש מול מכבי זאת תמיד חוויה, ועוד בבלומפילד. עליתי על המגרש, וחשבתי לעצמי וואו, איזו הגשמת חלום, ההורים שלי ביציע, הקהל שר ומעודד וקורא בשם שלי, אני במרכז הבמה. בהתחלה הייתי בהלם, "מה? אני בבלומפילד?" לא יכול להיות, פחדתי שאני אפשל. אבל כבר בחימום לפני המשחק, התרכזתי במשחק, חשבתי אך ורק על הקבוצה, בלי תפאורה, נטו כדורגל."
דיברו לא אחת על הצעירים של מכבי ת"א, אתה רואה את תמיר כהן, לא עוברת המחשבה שהיית צריך לקבל את הצ'אנס מוקדם יותר? "כבר שאלו אותי את זה היום, ובכלל כל הזמן שואלים את זה ואני מסביר, שהנוער של ב"ש לא נופל מהנוער של מכבי ת"א או כל קבוצה אחרת, להפך יש לנו את הנוער הכי טוב בארץ. ההבדל בין הנוער שלנו לשל מכבי הוא שבמכבי הנוער מקבל ישר את ההזדמנות, ישר נותנים להם לשחק, אצלנו זה קצת שונה, לנו נותנים צ'אנס יותר מאוחר. יש לנו צעירים טובים שישחקו ויתרמו הרבה לקבוצה."
לא עברו מחשבות על מעבר למקום אחר, על זה שהתחרות לא הוגנת? "היו לי את המחשבות 'די, נמאס לי אני רוצה לשחק לא איכפת לי איפה, העיקר לשחק'. אני זוכר שאחרי איזה אימון באתי לאבא שלי ואמרתי לו 'נמאס לי אבא, אני רוצה לשחק', אבא אמר לי לחכות."
מתי זה היה? "לא מזמן, ממש לא מזמן, אחרי המשחק מול סכנין, רק בגלל אבא נשארתי, ופתאום אני רואה שאבא צודק. הגלגל התהפך, אני מוצא את עצמי בהרכב, ואני יודע שאני אעשה הכל כדי להשאר בהרכב, אני אקיא דם ואני לא אצא ממנו אחרי שנכנסתי."
אתה מסתכל על אליניב בחיפה או על אלעד במכבי, והמחשבה היא? "תשמעי, אני לא חושב על מעבר, אני יודע שגם שאני אצליח יותר, אני לא ארצה לעזוב את הפועל באר שבע, אני אוהב פה את הקהל, את הקבוצה, את השחקנים, את העיר, אני אוהב פה את הכל, ואין לי שום סיבה שבעולם לעזוב, אבל יש דברים שלא תלויים בי."
מה זאת אומרת? "כמו עם אלעד ואליניב, שהם נאלצו לעבור קבוצה רק בגלל עניינים כספיים, המועדון במצב כלכלי קשה, והגיעו למצב שחייבים לשחרר שחקני בית. אבל אני רוצה לעשות פה היסטוריה, אני ביחד עם ינון, זוהר, יפרח, חליבה, כל הצעירים שנעשה פה היסטוריה, שנריץ את הקבוצה קדימה, כל הצעירים ביחד."
בוא נחזור למשחק נגד הפועל חיפה, אתה פותח לראשונה בהרכב, איזו הכנה עשית? "כל השבוע שמעון (שמעון ביטון, נ.ד) אמר לי 'אביה אתה מקבל את הצ'אנס השבוע –קח את ההזדמנות בשתי ידיים' אמרתי לו 'רק תתנו לי ביטחון ושקט ואני אתאבד על המגרש, אני אתן את הכל כדי להשאיר בהרכב'. גוטמן וביטון נתנו לי הכל באותו שבוע, הם לא דיברו איתי על משהו מיוחד, הם לא הלחיצו אותי, נתנו לי את השקט שלי. לפני המשחק גוטמן נתן לי רק הוראות טקטיות שלפני כל משחק, וזהו עליתי על המגרש."
בב"ש אוהבים צעירים כמו שבטח אתה יכול להעיד מהתגובות. "ברור, אם בבית"ר ירושלים, במכבי ת"א/פ"ת בהפועל ת"א משחקים צעירים אז למה שאצלנו לא. אוהבים את הצעירים כי הם משחקים בשביל הנשמה, לא בשביל הכסף, הם משחקים כדי לנצח, הם נלחמים, הם שחקנים שגדלים במועדון ורוצים להיות הטובים ביותר, הם רוצים לשחק, לא חשוב מה."
מה דעתך על המחאה של האוהדים? "אני לא רוצה להיכנס לזה ממש, אבל אני אישית מעדיף שהאוהדים ישימו הכל בצד כי אנחנו צריכים את העידוד שלהם כדי להצליח"