המשחק המכריע !!

המשחק המכריע !!

מאז הניצחון בעלי מתחמק מלשחק איתי...
מעניין למה ??
שאלה : (ארז, מקווה שתשובתך הפעם תהא דומה לתשובותיך הקודמות) אני רוצה לתאר לכם מצב שבו הייתי במשחק הראשון - שניצחתי בסוף - אבל היו לי דקות ארוכות ששקלתי מספר צעדים אז מה הייתם עושים במקומי לו היייתם או כשהייתם במצב כזה ??? והנה הוא להלן : ה1 צריח שחור ד1 מלך שחור ד2 רץ שחור ו2 רץ שחור ו5 מלכה שחורה ג7 מלך לבן ב8 צריח לבן ה8 צריח לבן א 4 חייל לבן לשאלותיי: 1. אני הייתי בצבא השחור. מה הייתם עושים על מנת לנצח ? 2. לו הייתם בלבן - מה הייתם עושים על מנת לנצח ? 3. האם לדעתכם במצב כזה יכולתי לשחמט אותו (ואפילו תיאורטית , או אולי עם הניסיון או בעתיד) לאחר 2 צעדים ????? ואיך ??? 4. אני מעוניינת לאכול את הצריח שלו ( אני בשחור) .יש למישהו טיפ או טריק כלשהו אולי איזשהי תחבולה ניסיונית ??? תודה רבה למחמיאים ולמפרגנים, מירב

aaa123

Member
נראה לי שיש לך שגיאה בתיאור העמדה

1)את כותבת ד2 רץ שחור ו2 רץ שחור. זה אומר שיש 2 רצים שחורים במשבצות שחורות וזה אפשרי רק עם שחור הכתירה רץ מה שלא נראה לי הגיוני. 2)את טוענת שהמלך השחור נמצא בערוגה ד1. בתחילת המשחק המלך השחור היה בערוגה ה8. הוא צריך לעשות טיול ארוך כדי להגיע לערוגה ד1. האם זה באמת המצב או שאולי שמת את הלוח הפוך? תשובות לשאלותייך בהנחה שהעמדה היא נכונה: 1)לפי התיאור יש לשחור יתרון חומרי מכריע (מלכה ו2 רצים מול צריח ורגלי) בשחור הייתי מחליף צריחים וזוכה בצריח השני באמצעות איומים עם המלכה והרץ (צ:ה8 צ:ה8 מה-ו7+ מ-ד8 ר-ח4+). מחשב היה מוצא מט ב5 מסעים אבל ההבדל הוא רק שמחשב היה מנצח מהר יותר. 2)אילו הייתי לבן הייתי נכנע כי ברור שיריבה שמספיק טובה כדי להגיע מולי לעמדה כזאת גם מספיק טובה כדי לנצח. 3)לפי תיאור העמדה לא וצריך יותר מ2 מסעים כדי לתת מט. 4)את יכולה להחליף את הצריח שלו ברץ שלך שאלו חילופים כדאים(הרץ מאיים שח על המלך ואחרי שהמלך בורח הרץ יכול לאכול את הצריח שלו).

erezsh

New member
תשובה

שלום. העמדה בלוח באמת נראית קצת לא הגיונית. צירפתי תמונה המתארת את מה שכתבת. כך שתוכלי להגיד אם כך זה באמת אמור להיות. בהנחה וזו העמדה הנכונה: ללבן אין שום סיכוי. לא הייתי טורח אפילו. בתור שחור הייתי עושה אחד מהדברים הבאים: 1. מאיים על המלך עם הרץ בעזרת הרץ השחור (ו2-ז3 או ד2-ו4), ואז אוכל את הצריח. 2. מחליף צריחים עם היריב. שני צריחים חזקים בהרבה יותר מאחד (יותר מפי 2), במיוחד אם יש מלכה במשחק. ואחרי שבצריח הלבן אוכל בחזרה את השחור, ניתן להביא את המלכה השחורה ל ו7 ולאיים שח, וכך לאכול לו את הצריח. אם הוא הולך ל ד8 תאיימי עליו עם רץ שחור ואז תאכלי לו את הצריח. פשוט :) מכאן הדרך למט היא קצרה. ואחר-כך אפשר לעשות סדרה של איומים על המלך עד שיש מט. המחשב בחר להביא את המלכה ל ג6, ומשם לעשות מט (מובטח), אך זה עשוי להיות מסובך מדי עבור מתחיל. עדיף לשחק פשוט. ארז ש.

קרוקדיל

New member
פשוט מאוד

מכריח את המלך להיכנס בין שני הצריחים באמצעות הרץ ואם השני היה מספיק טיפש ובורח לפינה הייתי סוגר את הענין אם המלכה

קרוקי,

איך מכריחים מלך להיכנס בין 2 צריחים ??? תסביר לי בבקשה. מלך לבן או שחור נא פרט. דרך אגב - בעלי ניסה לתת לי לאכול צריח לבן שלו על ידי המלכה השחורה שלי ואז הוא יאכל את המלכה שלי עם הצריח הלבן השני שלו. לא הלך לו . אני אוהבת את המלכה הזאת.

קרוקדיל

New member
מאימים עליו עם הרץ

אם הוא לא יכנס בין שני הצריחים המשחק נגמר בשלוש צעדים

קרוקדיל

New member
פתאום שמתי לב

שמתם לב שלשחור יש 2 רצים על המשבצות השחורות? או שאולי זה בכלל חילים?

וווואאאאאווווו !!!

למה הבלבול ? לא הבנתי למה כלכך נראה לכם המערכה כל כך מוזרה ? נא הסבירו למה לא נראה הגיוני ..בבקשה. המערכה אכן נכונה וגם לפי הלוח שקיבלתי ממך (מגניב - קול
) היא בדיוק הזכירה רגעים חשובים בחיים עבורי. אחחח...
הבנתי את המט שתיארת לי ותודה על הכיוון, אני לא זוכרת בדיוק מה עשיתי אבל אני יודעת שלקחתי לו איכשהו את 3 החיילים והוא נשאר רק עם מלך. עכשיו אני אשמח אם תראה לי איך עושים מט כשברשותי הכוח: מלכה ו5 צריח שחור ה1 מלך שחור ד1 ולו נותר מלך לבן ג7 המיקומים לא מדויקים כמו במשחק אבל אני רוצה מעט טיפים לגבי הנושא של המט. כי הוא נשאר " ערום " בלא הגנה ואני עוד חושבת איך עושים מט. כשבעצם ידעתי שזה היה כל כך פשוט... לקח לי דקות ארוכות עד שעליתי על מט. אז חברה.. מה הדרך למט הקצרה והארוכה והטובה וגם המסובכת .... תודה לכולם. מירב נ.ב ארז מה זאת אומרת המחשב ? אתה יכול להכניס מצב למחשב והוא פותר לך אותו ?? איך קוראים לתוכנה ? או שמישהו בנה לך אותה במיוחד ???
מגניב....

aaa123

Member
קצת הסברים

בתחילת המשחק רץ שחור אחד עומד על משבצת שחורה ורץ שחור אחר עומד על משבצת לבנה. בעמדה שאת הבאת שני הרצים השחורים עומדים על משבצות שחורות וזה אומר בהנחה שרגלי לא הכתיר רץ(בדרך כלל מלכה היא הכלי המועדף להכתרה) שהרץ שעמד בתחילת המשחק בערוגה לבנה הגיע לערוגה שחורה וזה פשוט לא יכול לקרות אם מבצעים מסעים חוקים בלבד. יש הרבה תוכנות שאפשר להוריד מהאינטרנט ואחת מהם שלי. התוכנית שלי (Movei ) כמו הרבה תוכניות מסוגלת לנתח עמדה שנותנים לה אבל צריך להשתמש בFEN שזאת דרך סטנדרטית שתוכנות קוראות עמדה. דוגמה לעמדה שמוצגת באמצעות FEN וגם באמצעות דיאגרמה את יכולה לקבל בלינק המצורף. הFEN הוא 3Qb2n/2Bp4/8/3pK2p/6k1/7p/4p2P/n7 w - - אתן קצת הסבר על המשמעות של הסימונים: אות גדולה מייצגת כלי לבן אות קטנה מייצגת כלי שחור q מייצגת מלכה. b מייצג רץ. n מייצג פרש. p מייצג רגלי k מייצג מלך השורה הראשונה שמתחילה ב 3Q מייצגת את השורה השמינית על הלוח. ה3 אומר שהמשבצות א8 ב8 ג8 ריקות. הQ שאחר כך אומר שיש מלכה לבנה בערוגה ד8. אם את מעתיקה מחרוזת של Fen באמצעות קליק על edit וcopy ואחר כך מעתיקה את זה לwinboard באמצעות קליק על File וcopy fen אז את יכולה לקבל את העמדה שהעתקת בwinboard. את יכולה לבקש מהתוכנה לשחק אותה על ידי קליק על mode ואחר כך על machine white או machine black בהתאם לצד שתורו לשחק אז התוכנה תשחק את העמדה שנתת לה. לא עניתי לך על כל השאלות אבל אני מקווה שאחרים יענו לך ויסבירו לך.

aaa123

Member
הסבר על איך לתת מט

אם ליריב יש רק מלך צריך לדחוק את המלך שיהיה בפינה או לפחות בשורה שבקצה הלוח. במקרה שאת ציינת שחור יכול לתת מט על ידי המסעים צריח לערוגה ה6 (מונע מהמלך ללכת לשורה 6) ואחר כך מלכה לערוגה ו7 (דוחק את המלך לשורה 8)ובסוף צריח לערוגה ה8 מט.

למעלה