המשחק רונדה

המשחק רונדה

שלום לכולם ! יום שישי אבא שלי נתן לי חפיסת קלפים של רונדה. הייתי משחקת איתו בזה כשהייתי קטנה. בכל מקרה ניסיתי לחפש כאן את החוקים של המשחק, כי אני לא זוכרת כלום ומצאתי רק שהם היו מתומצטים ולא כל כך מובנים. למישהו יש כוח ולהסביר לי את החוקים או שיש למישהו לינק לחוקים באנגלית / עברית ?

רונדה - כללי משחק

שבוע טוב! בחפיסת הקלפים יש 40 קלפים, ולא 52 קלפים כמו בחפיסה רגילה (במרוקאית, לקלפים הרגילים קראנו "קארטה אל-רומייה"...). מניחים ארבעה קלפים גלויים בשלחן. ומחלקים שלושה לכל משתתף (עד ארבעה משתתפים בלבד לכל היותר). אם יש לך קלף זהה לאחד מתוך הארבעה, את לוקחת אותו וגם אם יש קלפים בסדר עולה, יחד אתו. וכן הלאה. אם יש לך ביד, שני קלפים זהים, מכריזה "רונדה", ומקבלת קלף מכל המשתתפים. אם יש גם למשתתפים האחרים שני קלפים זהים, זוכה זה שיש "רונדה" הגבוהה ביותר. כמובן את זוכה יותר, אם יש לך שלישיה זהה. בסיבוב האחרון, זה אשר לקח אחרון מהשולחן, קלף כל שהוא, זוכה במה שנותר בקופה. לקלפים עם התמונות קוראים במרוקנית כך: אל-סוטה, אלכאבאר ,אל-ריי..בסדר עולה. מקבילים להם: לנסיכה, מלכה, מלך, בחפיסה רגילה (J Q K ) ... בסוף המשחק, זוכה מי שהצליח לצבור מס' קלפים הרב ביותר. זה מה שזכור לי. לבטח אחרים יוסיפו. משחק קל ופשוט...עם הנסיון, מגלים כל מיני טריקים. תפתחי ספר, במקום לשחק קלפים. בברכה!

למעלה